Oplæg fra Evalueringsudvalget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Evaluerings- kompetencen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Undervisningsevaluering i matematik
1. november 2007 Carl P. Knudsen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Målrettet læring Introkursus i almen medicin
KOMpetenceMål i PraksIS
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
At udforske sin egen praksis
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Drejebogen til eksamen på idræt B
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
Inspiration til reformarbejdet
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Evaluering - metoder og værktøjer -
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Digital skriftlig- og mundtlighed
Sunds skole Evaluering
N ETVÆRKSARBEJDE, MED FOKUS PÅ EVALUERING OG PROGRESSION I ENGELSKFAGET. Et samarbejde mellem Odder, Faaborg og Nørresundby.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Forudsætninger for en god samtale
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Kort referat – Greve Gymnasium. Greves eget oplæg Velfungerende stor gymnasieskole – stx dominans (33 stx / 4 hf) – ca 10^3 elever Stx tilrettelagt efter.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Efteruddannelse og kompetenceudvikling. Efteruddannelse før reformen Eksterne faglige kurser Kurser for hele faggrupper Skolebaserede kurser Pædagogiske.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Uddannelsesplaner Praktiklærerforeningens forårskursus 2016.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Evaluering.
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Kvalitet Ansvarlig for kvaliteten af skolens praksis
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Evaluering af skoleåret og planlægning af skoleåret
Vidensbaseret praksis i botilbud
Besøg i praksis Efterår 17.
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
Princip for kontaktforældre
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Princip for udarbejdelse af principper
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Oplæg fra Evalueringsudvalget AR 28012016

Formål med evaluering    Udadtil: Synliggørelse af kompetencer og kvaliteter på VUF over for omverdenen  Indadtil for skolen: Styrke læringen på skolen  Indadtil for skolen/faggruppen: Redskab til samtale om fælles grundlag  Indadtil: Synliggørelse af eventuelle fokuspunkter for udvikling af undervisningen for den enkelte lærer  Indadtil: Udvikling af evalueringsformer 

Evaluering af undervisning  1. Lærers evaluering af undervisningen med holdene   Undervisningen skal løbende evalueres og evalueringen drøftes mellem lærer og kursister og anvendes til at justere undervisningens progression og niveau i forhold til kursisternes faglige formåen.    Evalueringen af undervisningen er hovedsagligt intern og formativ.   Der skal anvendes forskellige formative evalueringsformer i løbet af kurset, ud over de lovpligtige summative evalueringer. Formålet (hvad og hvorfor), samt hvordan evalueringen udføres, skal altid gøres klart for alle involverede.   Der udarbejdes løbende idéer og metoder til evalueringsformer som lægges i skolens fælles værktøjskasse.  

2. Diskussion af evaluering af undervisning med ledelsen som en del af MUS  Læreren skal før hver MUS evaluere undervisningen. Refleksioner over evalueringerne medbringes til MUS, som grundlag for en diskussion af i hvilken retning man vil styre undervisningen. 3. Formativ evaluering skal være et fokuspunkt i skoleårene 2015-17.   Der skal kunne søges om timer til at arbejde med formativ evaluering, f.eks. supervision eller micro teaching.    Faggrupperne drøfter evalueringspraksis og deler erfaringer – hvad er afprøvet og hvad virker? Hvilke nye formative evalueringsformer skal evt. afprøves? Referat af møde(r) sendes til ledelsen. Hver faggruppe bidrager til en fælles værktøjskasse med muligheder til formativ evaluering, samt en kort beskrivelse af evalueringsformen og eventuelle erfaringer. 4. Fælles ”værktøjskasse” med forskellige evalueringsformer/-metoder og kort beskrivelse af dem.  Værktøjskassen forefindes i websteder. Alle lærere er blevet inviterede.

Specifikke begrundelser: ad 1) For at udvikle undervisningen så alle får mest ud af den. ad 2) Ledelsen holder sig ajour med gennemførte evalueringer (jf. bekendtgørelse). Læreren får mulighed for at drøfte udvalgte aspekter af sin undervisning med henblik på udvikling. ad 3) Der sættes fokus på formativ evaluering og forskellige evalueringsformer afprøves. ad 4) Fælles vidensdeling på VUF Forslaget til undervisningsevalueringen kører i to år, dvs. skoleåret 2015-16 og 2016-17, for at alle lærere har haft mulighed for at afprøve denne evalueringsform med MUS-samtaler, hvorefter den evalueres.