Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forudsætninger for en god samtale

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forudsætninger for en god samtale"— Præsentationens transcript:

1 Forudsætninger for en god samtale
fælles forståelse nysgerrighed villighed til at involvere sig med følelser, holdninger og viden lytning ærlighed kongruens perspektivbevidsthed

2 Den anerkendende undersøgelse
Udforskning af nutiden Drømme om fremtiden At skabe fremtiden Beskrivelse af fremtiden

3 Udforskning af nutiden
Eksempler på spørgsmål: - Hvad giver organisationen liv? - Hvad er jeres bedste erfaringer? - Hvilke gode historier fortælles om denne organisation? - Beskriv højdepunkter i jeres samarbejde - Beskriv de bedste arbejdssituationer, du har haft - Hvad sætter du mest pris på ved dig selv og din arbejdsplads?

4 Drømme om fremtiden Eksempler på spørgsmål:
Hvis din arbejdsplads i de kommende år lægger vægt på udvikling og læring, hvad bliver der så fortalt om den om 2 år? Hvordan kunne du ønske dig, at din arbejdssituation ser ud op 2 år? Hvad er det for type arbejdsopgaver, du har? Hvordan ser du din rolle? Hvordan ser du dine kollegers rolle? Hvordan ser du din leders rolle?

5 Beskrivelse af fremtiden
Eksempler på spørgsmål: - Hvad gør I i organisationen, som understøtter udvikling? - Hvilke værdier gælder i organisationen? - Hvordan kommer de til udtryk i jeres handling? - Hvad bidrager du med til succesen? Spørgsmålene skal hjælpe til at beskrive konkrete værdier og adfærd

6 At skabe fremtiden Eksempler på spørgsmål:
- På baggrund af jeres diskussioner og forestillinger - Hvad skal gøres? Hvad er målet med det? - Hvem skal gøre det? - Hvornår skal det gøres? - Hvordan følger vi op på det?

7 Parvis samtale Tema: Hvorledes skaber vi et læringsmiljø her på holdet? Eksempler på indledende spørgsmål? - Beskriv en situation, hvor du har haft gode oplevelser med at være en del et læringsmiljø - Hvad var det særlige ved situationen? - Hvad var din rolle? - Hvad var det du gjorde, som medvirkede til den gode oplevelse? - Hvad gjorde de andre?


Download ppt "Forudsætninger for en god samtale"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google