Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Advertisements

Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Design för lärande i en digital, multimodal lärmiljö
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Evaluering af forsøgsskoleprojektet Læreruddannelsen i Aarhus
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Hvad der er vigtigt for børns læring
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Drejebogen til eksamen på idræt B
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Forskningsperspektiver på læremidler
Lærermiddelkultur(er)?
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Den inkluderende skole
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
Ældre- og Handicapforvaltningen PRAKTIKVEJLEDERTRÆF Roller og ansvar 28/
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Forudsætninger for en god samtale
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
LÆRING, DER SES!.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder FOA inviterer til konference for praktikvejledere på den pædagogiske assistentuddannelse og social-
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Forebyggende samtale En forebyggende samtale er for dig, der endnu ikke har stress, men ønsker råd og vejledning om, hvordan du undgår at udvikle alvorlig.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
Faglig Udvikling i Praksis Teknologi
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Den pædagogiske læreplan
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Kerneydelsen som grundlag for dialog
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen

Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!

Basisuddannelsens opbygning

4 Transfer – skabe sammenhæng, mening og overførbarhed for eleven Mange samarbejdspartnere om elevens forløb Den overordnet uddannelsestænkning EN EUD uddannelse Det særlige!!! Mål 1

5 Politikker Organisations- og sektorkendskab Velfærdsopgave System og sektorforståelse Kerneopgaven Borgersamarbejde Tværfagligt/tværsektorielt samarbejde Mål 2 og 3

6 Hold- ninger Viden Handlinger Mål 5 er det faglige styrke som man har – og som kvalificerer det faglige indhold i vejledningen Mål 4 er ‘tilgangen’ til eleven/ måden man forholder sig på - at være den der hjælper andre til læring (skaber grundlaget). Fagprofessionel Praktikvejlederens professionelle rolle

Fokus er alle de læringsmuligheder, der ‘ligger lige for’ i den helt konkrete situation – at gøre dem bevidste og målrettede i forhold til praktikmålene - i samspil med eleven. Sikre elevens progression – ift. erhvervsfaglig kompetence

Læringsmiljø, Praksisfælleskaber, læringsrum Begge mål har fokus på rammen for læring – og her den særlige, unikke læring, der udspiller sig i praksis! De særlige læringsressourcer (kulturen, strukturen, relationerne) og den sociale læring.

Didaktiske overvejelser og facilitere læring 9 Planlægge og strukturere lærings- forløb Formelle samtaler vejledning, evaluering Lærings- metoder og redskaber Hvilke? Hvornår? Hvordan? Mål 9,10,11