Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -"— Præsentationens transcript:

1

2 NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). - Vejleder optræder som ekspert. - Ung overgår selv til EUD med mindre andet er aftalt. VI VIL NOGET ANDET OG NOGET MERE ! PÅ DE 3 OPHOLDSSTEDER: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder – dog hyppigere brug af flere og forlængede praktikker og brobygningsforløb. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). - Vejleder optræder som ekspert. - Ung overgår selv til EUD med mindre andet er aftalt. VI VIL NOGET ANDET OG NOGET MERE!

3  Projektet tager udgangspunkt i en systemisk tilgang  målet er at relationerne ung-til-ung og ung-til-vejleder får ekstra stor opmærksomhed (relationer anskues som et subjekt-subjekt forhold, og ikke som subjekt-objekt).  Projektet ser vejledning som en læreproces  målet for vejledning er at skabe et rum for refleksioner (ikke at videreformidle ekspert-viden).  Projektet stimulerer anvendelse af alternative – og mere krævende - vejledningsmetoder: I forumspil og gruppevejledning er den overordnede styrke, at eleven i et fællesskab med andre fremlægger og samtidig udfordres på sin fortælling om sig selv, på sine aktuelle handlinger og på det, eleven lægger til grund for sine valg/fravalg (narrativ metode)  målet er at eleverne bliver udfordret på deres negative tanke-spiraler, ved at åbne op for ’de små fortællinger’, de små sejre, de små styrker, der gemmer sig i alt det negative.

4 HVAD VIL VI SKABE? Vi vil udvikle et unikt sammensat vejledningsforløb, bestående af følgende elementer; DET SÆRLIGE VEJLEDNINGSFORLØB  forumspil  gruppevejledning  styrke- og mestringskort, anvendt i individuelle samtaler  mentoring  overgang til EUD/opfølgning PRODUKT: VEJLEDNINGS-SLANGEN (folde-ud-folder) Vi vil indsamle info omkring de aktuelle muligheder og krav på EUD i Vejle;  De ønskede kompetencer hos eleverne  de konkrete og aktuelle uformelle og formelle krav, der stilles til eleverne.  De muligheder, som uddannelserne giver  til kamp mod fordomme indenfor EUD PRODUKT: FAKTAKORT(til brug i det særlige vejledningsforløb )

5 HVAD VIL VI OPNÅ?  ELEVERNE OPNÅR STØRRE SELVINDSIGT OG HØJERE GRAD AF AFKLARETHED  ELEVERNE OPLEVER EN MERE MÅLRETTET, MERE INTENS OG OPTIMERET VEJLEDNING  UU VEJLEDERE ARBEJDER MED ’DET SÆRLIGE VEJLEDNINGSFORLØB’ OG ’FAKTAKORT’  DER BLIVER ETABLERET EN MERE INTENS DIALOG MELLEM UU VEJLEDERE, LÆRERE PÅ EUD-INDGANGE OG ELEVERNE

6


Download ppt "NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google