Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup"— Præsentationens transcript:

1 Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup mato1@ucl.dk
Samba konference d Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup

2 I vejledning er der nogen, der har noget for med andre mennesker
I vejledning er der nogen, der har noget for med andre mennesker. Vejledningsrelationen er en relation med retning. Men hvilken retning? Det er det Ole Løw tager op i sin bog, man skal som vejleder være facilitatot, og være bevidst om, i hvilken retning man faciliterer.

3 Vejlederne kan også rigtigt meget
Vejlederne kan også rigtigt meget. Den unge kan ændre synet på sig selv, men hvis lærere og de andre elever ikke har ændret synet på den unge, så hjælper det ikke ret meget.

4 Ressourcefokuseret vejledningsdidaktik
1. at planlægge, gennemføre og evaluere vejledningsaktiviteter med fokus på at finde den vejledtes ressourcer 2. at udvikle bevidsthed om disse ressourcer hos den vejledte 3. at hjælpe den vejledte i gang med udvikling ved hjælp af ressourcerne

5 Mental robusthed Eva Hertz. Center for mental robusthed
Fixes mindset, growth mindset

6 Carol Dweck – du er hvad du tænker

7 Self-efficacy Sammenhæng med Hatties forskning = elevforventninger 1,44

8 Self-efficacy Self-efficacy opøves via Konkrete implikationer
Krav om handling inden for nærmeste udviklings zone. Mange konkrete opnåede succeer. Man skal opleve, at man skal stå på tå. SUCCESOPLEVELSER. VIKARIERENDE ROLLEMODELLER Personer der ligner én selv og som lykkes, kan optræde som rollemodeller OMGIVELSERNES PÅVIRKNING. Andres positive tilbagemelding EMOTIONEL /FYSIOLOGISK viden om sig selv ”hvem er jeg” ” Viden om personlige styrker. Forholde sig til følelser

9

10 Tolstrup 2014

11

12

13 Vækstmodellen

14 Mental robusthed Eva Hertz. Center for mental robusthed
Fixes mindset, growth mindset

15 Styrker

16

17 Øvelse: styrkeprofil. Tag de 24 kort og se dem igennem. Udvælg de kort, der kendetegner din styrkeprofil. Læg dem op, så man kan se, hvordan de hører sammen. Forklar sidemanden hvorfor du har valgt disse styrker. Hvordan og hvornår giver de dig energi? Hvorfor ligger de som de gør? Hvordan er de indbyrdes forbundne? Sidemanden spørger undersøgende ind. Byt roller.

18 7 særlige styrker Selvkontrol Energi og gejst Vedholdenhed
Social intelligens Taknemmelighed Optimisme og håb Nysgerrighed (Ressourcefokuseret vejledning s. 135)

19 VIA styrketest https://viame.org/survey/Account/Register
Psykiatrifondens materiale

20

21

22

23 Styrker jeg har brug for
Sådan gør du: Udvælg 5 styrker, som du mener, du har brug for i din hverdag. Placer dem nedenfor på skalaen fra 1 til 5 alt efter hvor meget du synes du har af styrken. 1 er en lav grad af styrken og 5 er en høj grad. Notater: Tænk over: Se nu på styrkerne én ad gangen, og overvej, eller tal med en voksen eller en kammerat om flg.: Hvordan kan det være at jeg har placeret den der hvor den er, og ikke på et lavere tal? Hvad skal der til, for at jeg evt. kan komme op på et højere tal? Kan nogle af mine top styrker hjælpe mig med dette? Hvad kan jeg helt konkret gøre fremover, for at øge denne styrke?

24


Download ppt "Ressourcefokuseret vejledning Marianne Tolstrup"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google