Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Advertisements

Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Skabelon til strategisk plan
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Feedback i den lægelige videreuddannelse
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Akkreditering af Dansk Erfaringer fra forløbet. Processens start • Juni/juli 2009: Indledende møder med akkrediteringsgruppen: Fakultetets kvalitetsmedarbejder,
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Konsensusprocessen.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Relationer – børn og voksne
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Ny Organisation pr. 1. januar 2012 Præsentation
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Medalje til Høje-Taastrup
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Det gode selvevalueringsforløb Oplæg i Committed Netværket 2006 Torsdag den 12. oktober Hvilke overvejelser bør man gøres sig før man begynder?
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Kompetencestrategi med mening
Individuel selvevaluering. Øvelse Hvad tror du ville være en udfordring for dig ved at gennemføre den individuelle selvevaluering? - diskuter gerne med.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Overdragelse af Naturfagsprøven November Punkter Prøvebekendtgørelsen for Trekronerskolen Vores prøveoplæg Afvikling Erfaringer.
Januar 2011 Trivselsmøder.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Koncernmål: medarbejdertrivsel
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til SCKK til temamøde om ”Kortere uddannede og kompetencestrategier.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Den individuelle evaluering.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
APV, TRIVSEL OG SOCIAL KAPITAL 2017
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut

85 medarbejdere 46 forskere 9 teknisk personale 30 administrativt personale Herunder praktikanter, indstationerede, forskningsassistenter mv. Statens Byggeforskningsinstitut

Organisationsdiagram

Optakten ØEM træffer beslutning om, at alle styrelser skal gennemføre en selvevaluering. Administrationen på SBi laver et oplæg til ledelsesgruppen, der på den baggrund afsætter i alt 300 timer til selvevalueringen. Ledelsen udpeger samtidig en evaluerings- gruppe. SCKK deltager i et opstartsmøde på SBi, hvor evalueringsgruppen får forklaret KVIK modellen, og ser ved den lejlighed KVIK videoen.

Processen Evalueringsgruppen får 14 dage til hver især at foretager en bedømmelse inklusiv at give point. Bedømmelserne bliver samlet af tovholder. Gruppen får adgang til alle besvarelser og ca. 1 uge til at forberede sig til konsensusseminaret. Konsensusrapport bliver skrevet i forbindelse med den fælles gennemgang på seminaret, der strækker sig over 2 dage. På seminaret opstiller gruppen tillige forbedringsforslag samt prioriterer disse.

Konsensusrapport Evalueringsgruppen tager væk i to dage og udarbejder rapporten samt opstiller og prioriterer indsatsområder samt ”gode ideer”. Rapporten afleveres ultimo oktober - en uge efter seminaret til ledelsen. Rapporten bliver i november måned forelagt for ledelsesgruppen, der udvælger 4 af de prioriterede indsatsområder. Rapporten bliver i december måned forelagt for samarbejdsudvalget, der tiltræder ledelsens valg af indsatsområder og vælger yderligere to.

Gør processen så kort og koncentreret som muligt. Husk at bevare ”Helikopterperspektivet”. Husk evalueringen er en personlige vurdering. Tag væk fra dagligdagen i forbindelse med at konsensusrapporten skrives, afsæt ca. 30 min. pr. spørgsmål og hold tiden. Planlæg konsensusseminaret grundigt. Gode råd

Positive oplevelser Evalueringsgruppens medlemmer fik en langt større indsigt i mange af de små og store ting i instituttets hverdag. Samarbejdet på tværs af organisationen var meget spændende og givtigt. Evalueringsgruppen fik en større forståelse for de forskellige arbejdsbetingelser der er på selv en så lille arbejdsplads som SBi.

Til næste gang Forsøge at sammensætte en evalueringsgruppe så alle afdelinger er repræsenteret. Sørge for at mandatet for/formålet med evalueringen er klart og afstemt i organisationen inden evalueringen sættes i gang. Huske at point tildeling ikke er det vigtigste, men at det tager tid, og nemt opfattes som en ”karakter” af dem der læser rapporten.