Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan."— Præsentationens transcript:

1 Øvelser Usability Metoder

2 I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.

3 Gode råd til rapportskrivning Kom jeres meget detaljerede beskrivelser af metoden og fund i bilag. Vær sikker på, at jeres resultater også bliver udtrykt som anbefalinger. Tænk på, hvilke mål læseren har med at læse jeres opgave – hvad skal de have ud af den? Må gerne tænke på at overskueliggøre pointer i form af skemaer/bulletpoints/farver/screendumps etc. Meget gerne med dokumentation; billeder, citater osv.

4 Usability plan Til i dag; En masse metoder og hvornår de bruges – men de er til ingen nytte, hvis de ikke tilrettelægges strategisk så man får mest mulig ud af metoderne i forhold til sin målgruppe. Overvej hvad der er jeres usability mål og udarbejd planen derudfra. Kombination af metoder.

5 Metode Udvælg de tre fokusområder som I mener er de vigtigste på jeres hjemmeside.  Enten ud fra den heuristiske evaluering, målgruppens behov eller sitets formål. Sammensæt en usability plan hvor I forklarer hvilke metoder I vil benytte til at undersøge de områder og hvorfor. Planen udarbejdes i forhold til én kalendermåned. Regn med 3 personer.

6 Rapporten skal indeholde En kort beskrivelse af de tre udvalgte fokusområder (hvorfor har I valgt dem). En kort beskrivelse af jeres målgruppe og hvad der er jeres mål i forhold til den gruppe. Usability plan; udvælg ca. 3 usability metoder som I vil evaluere fokusområderne ud fra. Argumentér for jeres valg! Og evt. fravalg. Hvordan vil I designe sådan et forløb. Husk det er på en kalendermåned! Vedlæg gerne, som bilag, en oversigt over måneden og hvordan det struktureres. Diskussion af, hvad man skal tage hensyn til når man udarbejder en usability plan for en hjemmeside. S.75 – 85 fif til at lave budget og lægge en plan.

7 Næste Øvelse - Kortsortering Forbered jer (fremstil 50 pap-kort, ca. 5 x 5 cm)!  - I skal ikke skrive på kortene før øvelsen!

8 Aflevering MAX 3 siders rapport i wordformat (Gr-X- Opg-3.doc) til moerch@itu.dk senest mandag kl. 22.00


Download ppt "Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google