Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

Styr forandring med kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for opgaven at skulle drive et forandringsprojekt Har ansvaret for et forandringsarbejde.
Folk der søger inspiration og udvalg til hjemmet, haven og kæledyr tænker først Plantorama – også på nettet. Udpakning af visionen Folk… Plantorama er.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Udfordringer i ledelse på tværs Nysgerrig – udfordrende – fræk Tør DU udfordre dig selv?
Menneskesyn og metoder Diakonal praksis Mandag 8. februar 2016 DIAKONHØJSKOLEN, 7. semester Diakon Bent Ulrikkeholm.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Pierre Bourdieus (1930 – 2002) Jan Christiansen Sosu Fyn.
Inddragelse af borgerne i kerneopgaven Greve Workshop med åben universitet i Greve Kommune.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Madkamp - DM i madkundskab
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
THY Business Breakfast.
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Byrådets temamøde 15. januar 2015
Hvorfor resultatløn?.
Velkommen Robusthed basiskursus
Unge på kanten af fællesskabet
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
DTHS synsfaglige netværksdage 2017
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fælles ledelsesgrundlag
Ledelse og relationer.
En tur i galleriet….
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
Kommunikation - trykstil
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Nysgerrighed og indsats
Introduktion til kurset
Tendenser i forældresamarbejdet
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Sådan bruger du præsentationen
Velkommen.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
MUNDTLIG FREMSTILLING
Det er en politiske bestilling!
Region Midtjyllands opgave
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
1½ times arbejde i gruppen
- En genre som alle andre
Udvikling af centralbiblioteket
Lederen som rammesætter og drivkraft for engagement - Fortalt fra maskinrummet fra Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads 2018 Ann-Christina Matzen Andreasen,
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Kampe, kriser og udvikling i håndtering af paradokser
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres de næste 10 år? Ledelsen? Hvad oplever I er ledelsens kerneopgaver nu? Fremover? Hvilke ”drivkræfter” påvirker din ledelse i dag? Hvilke roller skal man indtage for at lykkes med kerneopgaven?

Udforskeren Går gerne ukendte veje Bruger sin kvalificerede ”mavefornemmelse” Bruger tid på at være uformel Tør vise sin usikkerhed Flere spørgsmål end svar Har blik for nye muligheder – også udenfor eget område Udfordring: At balancere mellem åbenhed og rammesætning Overvejelser: Har vi hørt alle perspektiver? Hvorfor plejer vi at gøre sådan? Hvad kunne se anderledes ud, hvis vi gjorde noget andet? Er der noget vi ikke har medtænkt?

Initiativdyrkeren Udfordring: At give slip når initiativet lever i andre fora (behøver ikke at være med hele vejen ) Overvejelser: Er der nogen der allerede laver noget vi kan koble os på – inspirere af? Hvem tror I vil være med? Hvad står i vejen? Hvad er vores muligheder? Udfordrer systemer og rutiner Retning og mål er vigtig (ikke hvem der går forrest) Initiativer er velkomne Inspirerer, uddelegerer Omsætter gode ideer til handling Gøder jorden for andre

Meningsskaber Retning og mål skal stå lysende klart! Har gennemslagskraft og klar kommunikation Bruger tid på at forklare, hvad mål betyder for den enkeltes arbejde Ved at ejerskab og engagement kommer nedefra Et vigtigt redskab er ”historierne” Udfordring At nå ud til alle At få visioner op af skrivebordsskuffen Overvejelser Hvad er vores kerneopgave? Hvordan spiller vores indsats sammen med de overordnede mål? Hvor er vi allerede lykkedes med noget, og hvordan får vi det frem i lyset?

Netværkssmeden Bringer ressourcer og fagligheder i spil Relationer, netværk, ligeværd er i fokus Tænker udvikling ud over egen organisation Plejer netværk ”ud af huset” Skabe fælles ansvar om opgaven. Projektleder! Udfordring: At fællesskab skal gælde både internt og eksternt Ikke at overdrive tidsforbruget ”udenfor” organisationen Overvejelser: Hvem kan spille en rolle her? Er der nogen vi har overset? Hvordan kan vi bringe andre end os selv i spil? Hvilken rolle skal vi selv spille for at få samarbejdet til at køre?

Effektjæger Målrettet. Vil gøre en forskel Resultater, logistik, vedholdenhed Økonomi og mål i fokus Holder sig selv og andre på sporet Delmål og pejlemærker Udfordring: At gøre dokumentation meningsfyldt Men ikke gøre det til et mål i sig selv Overvejelser: Hvilken forskel skal være sket, når vi er færdige? Hvor langt er vi? Hvordan kommer vi længere? Hvordan kan nogen mærke en forskel gennem det vi gør?