Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV"— Præsentationens transcript:

1 PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
DET TVÆRGÅENDE FOKUS

2 HINDRINGER OG MULIGHEDER
Troen på at en beslutning om tværgående samarbejde med en topleder for bordenden, kan skabe det tværgående samarbejde i sig selv. Muligheder: Etablering af tværgående ledelses- og koordineringsfora: Strategisk ledelseskraft og operationel samarbejdskapacitet i hverdagen. Investering i Boundary Spanners: Dem, der hele tiden fastholder blikket på det tværgående, og har en oversættende rolle på tværs – både vertikalt og horisontalt. Hvorfor: Det er nødvendigt når vi skal tilrettelægge, italesætte og fastholde fokus på det, der samlet set skaber bedst værdi for borgeren og kommunen, i stedet for de enkelte faggruppers egne logikker. Høj status til tværgående samarbejde

3 HINDRINGER OG MULIGHEDER
Rum for åben dialog og tid til at udvikle fælles løsninger Hindring: En manglende anerkendelse af, at det er vanskeligt at samarbejde på tværs og forventninger om hurtige resultater. Muligheder: Forventning til- og plads til en åben dialog om såvel udfordringer som muligheder, og plads til forhandling af samarbejdsvilkår Inddragelse og anerkendelse af medarbejdere i hele processen Anerkendelse og løsning af logistikudfordringer Afprøvning af muligheder og plads til refleksion og tilretninger undervejs Hvorfor: Det tager tid og en åben, respektfuld dialog at finde balancepunkter / spillerum i fagområdernes forskellige perspektiver og styringslogikker . Her har vi især brug for at inkludere- og tage de fagprofessionelles input alvorligt, for det er dem, der skaber hverdagens praksis. Der skal derfor være plads til at vi løbende stiller spørgsmålet: Taler vi om det rigtige? Hvordan får vi talt om det, der er på spil i hverdagen? Er der behov for tilpasninger?

4 EN BALANCERET STYRING AF PROCESSEN
En meget styret proces og forventninger om hurtige løsninger, kan blokere for en åben dialog om problemer, uenighed og usikkerhed og kan hindre en reel udvikling af nye løsninger og sammenhængskraft i organisationen En uklar rammesætning kan omvendt give en usikkerhed og uro i processen, som gør at fagområderne lukker sig om sig selv Tydelig menings-skabende ramme-sætning Væsentlige afklaringsspørgsmål Hvorfor er det tværgående samarbejde vigtigt? Hvad samarbejder vi om? Hvor vil vi gerne hen? Hvordan? Hvilken type proces ønsker vi?


Download ppt "PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google