Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens."— Præsentationens transcript:

1 Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens bedste fodboldhold, der spiller sammen på en fælles bane. Der er især fire ting, som gør os til de bedste: Alle kender deres egne stærke og svage sider Alle er aktive Alle gøre deres bedste Alle hjælper hinanden og samarbejder Nu spiller vi jo ikke fodbold, men nøjagtig de samme ting gør sig gældende, når vi skal lære. Derfor vil jeg gerne have, at I bruger en halv time på det. Det er nemlig vigtigt, for at I får en god oplevelse på Selandia, og for at I lærer netop dét, som I skal bruge for at få drømmejobbet.

2 læreren er ikke altid den klogeste
Hvad er forskellen på at lære og blive undervist? Ved I hvad forskellen er på at lære og blive undervist? - Høre elevernes input – og kommentere på dem. Jeg, og de andre lærere her på Selandia fokuserer på, at I lærer. AT LÆRE At lærer er noget man gør i samarbejde, hvor både elever og lærer deltager aktivt. Og det er ikke sikkert, at det er mig, der kender alle svarene. Det kan lige så godt være jer, der finder nye svar og løsninger. Det betyder, at jeg ofte stiller spørgsmål, som der findes mange svar på. AT UNDERVISE At undervise er noget læreren gør. Han eller hun fortæller, og I lytter. Det kan være en god måde at lære fagligt stof på, men der kan også være flere af jer, der ikke får noget ud af det. Er der nogen af jer, der har prøvet det? Hvis man kun tænker i undervisning, får vi let en situation, hvor jeg som lærer fortæller om alle de rigtige løsninger – uden I selv får mulighed for at tænke over dem. Jeg vil gerne have jer til selv at tænke over det faglige stof og blive nysgerrige på de løsninger, der findes. Man kan sige, at forskellen mellem at undervise og lære, er, om man bare ”fylder på” eller om man ”udforsker og eksperimenterer”. I lærer mere, hvis I selv er aktive, end hvis jeg står og fortæller jer alle svarene.

3 Du kan meget - Sammen kan vi mere
At lære er noget vi gør sammen Samspil mellem jer som klasse, dig som elev, mig som lærer og det I skal lære Når man lærer er det ikke noget, man gør alene. Det er noget, der foregår i et samspil mellem jer som klasse, dig som elev, mig som lærer, og det stof I skal forstå. Når ”Peter” møder op i klassen, er det ikke nok, at han har forberedt sig hjemmefra. Han skal lære at bruge og forstå det i en sammenhæng. Når vi lærer, bygger vi noget sammen, hvor alle brikker er vigtige, for at det i sidste ende bliver til det, vi gerne vil have. Igen er vi et hold, der sørger for at alle kommer i mål ved at bruge hinandens styrker, træne med hinanden og lægge planer sammen. Når vi lærer, er det vigtigt, at alle kommer med deres forslag og input, for på den måde opnår vi det bedste resultat. Det er det samme, I vil møde på jeres arbejdspladser. Der forventer mester og kolleger også, at alle kommer med forslag til, hvordan netop den opgave løses.

4 Sådan lærer vi på selandia
-Vi bygger videre på dine stærke sider - Du lærer på den måde, der fungerer for dig - Du får udfordringer, der passer til dig På Selandia har vi valgt, at alt hvad I lærer tager udgangspunkt i de her tre sætninger: Vi bygger videre på dine stærke sider Du lærer på den måde, der fungerer for dig Du får udfordringer, der passer til dig På de næste tre slides vil I se eksempler på, hvordan elever der allerede går på Selandia har oplevet de tre sætninger. Bagefter snakker vi om, hvad I tænker.

5 Vi evaluerer løbende, om vi er gode (nok) til at lære
Response Evaluerer på hvor gode vi er til at lære sammen Samtalen er det vigtigste Det er min erfaring som lærer, at for at blive dygtige sammen skal vi have det godt sammen, respektere hinanden og give plads til hinandens forskelligheder. For eksempel er det naturligt at begå fejl, det er blandt andet sådan vi lærer og bliver klogere. Når vi evaluerer, bruger vi det system, der hedder Response. Det er ikke en måling af jer elever, trivslen eller mig som lærer. Det er en måling af, hvor gode vi sammen er til at skabe et rum, hvor I bliver dygtigere. Efter evalueringen, som vi jævnligt laver, så taler vi om det i klassen og beslutter os for, hvilke initiativer der skal til, for at vi hele tiden bliver lidt bedre.

6 Jeg glæder mig til at lære noget i undervisningen
12 spørgsmål Jeg glæder mig til at lære noget i undervisningen Jeg synes vi har et godt socialt miljø Min lærer ved, hvad jeg er god til Min lærer kan lide os Jeg har mulighed for at lære på den måde jeg synes er bedst Jeg lærer noget af de andre elever Jeg er med til at tilrettelægge undervisningen Vores undervisning er meningsfuld og spændende Jeg får løbende tilbagemelding på, hvordan det går Jeg kender mit standpunkt og mine udfordringer Jeg kan få støtte til at gennemføre skoleforløbet Min lærer er opmærksom på, hvordan jeg trives Her kan I se de 12 spørgsmål, som der bliver stillet i evalueringen. (Læreren løber spørgsmålene i gennem for at se, om eleverne forstår dem. Gennemgå eventuelt hvert spørgsmål, så du er sikker på, at eleverne forstår dem og derved får en fælles forståelse).

7 Enig eller uenig I besvarer hvert spørgsmål ved at krydse af, om I er helt enig, noget enig, noget uenig eller helt uenig i hver af de 12 spørgsmål.  Her er et eksempel på, hvordan det ser ud. Undersøgelsen er helt anonym, så I kan roligt sætte jeres kryds, uden I behøver at forklare det for resten af klassen.

8 Visning af resultaterne
Resultaterne bliver vist som et søjlediagram og et radardiagram, som vi taler ud fra, og det er som sagt helt anonymt

9 Sammen er vi på vej Spørgsmål?


Download ppt "Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google