Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin"— Præsentationens transcript:

1 Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Hvad skal vi lege? Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin

2 Hvilke lege kender vi? Brainstorm:
Hvilke lege I kender? Hvad har leget i dette forløb indtil nu? Jo flere lege I kan nævne, jo bedre. Skriv evt legene ned på tavlen eller i et dokument.

3 Kategorisering af lege:
Skriv evt. nogle lege ned til hver kategori. Husk også stafetter, lege som foregår udenfor og de mere stille lege.

4 Hvilke lege er gode og hvorfor?
Hvad gør en leg dårlig? Hvornår skal en leg slutte/stoppe?

5 Udvikling af en leg: STÅTROLD
Regel: Når man bliver taget/fanget, skal man stille sig med spredte ben og stå stille. Når en kammerat kravler igennem ens ben, er man fri igen, og kan fortsætte med at være med i legen? Hvordan kan vi ændre på den leg? Nye måder at fange på? Nye måder at bevæge sig på? Ændre på området hvor legen leges? Nye måder at befri hinanden på? osv osv….

6 NU skal vi lege! Vælg i fællesskab en eller to lege, som I alle skal lege. I kan lege den sammen som klasse eller I kan dele jer op i grupper :-) Når I har leget legen, så se om I kan udvikle legen og lave nogle ændringer, så det enten bliver en ny udgave af legen eller helt anden leg. God fornøjelse!

7 Tilbage i klassen - tid til logbog
Kort opsamling: Hvad var det sjoveste ved legen? Hvad skal vi huske, næste gang vi skal lege en leg? Logbog: I skal nu skrive i jeres logbog i Book-creator. Lav en overskrift som hedder: LEGE og lav noter til følgende spørgsmål: - Hvilke GODE lege kender jeg (min. 3 styk)? - Hvornår er en leg god? - Ideer til lege jeg gerne vil lege? - Hvad skal jeg huske, når jeg skal finde på en leg? - (Lærer: Tilføj evt. flere spørgsmål)

8 BORDCURLING - afsluttende aktivitet
Link: I skal bruge små plastik shotsglas, kugler af glas/plastic/træ og kridt. God fornøjelse!

9 Hvad hvis vi var startet med at lege med teknologierne?
Indtil nu har vi taget udgangspunkt i lege. Som I ved: til sidst i forløbet skal der kobles teknologier til de lege som opfindes. Det kan måske lade sig gøre, måske ikke, fordi teknologien ikke kan det den skal (som det er tænkt). Det er ét scenarie. Hvad hvis vi starter med at lege med teknologier (micro:bits, robotter, sensorer osv), og så kobler legen på senere? Måske begrænser teknologier legeprocessen, da de har en limit for, hvad de konkret kan bidrage med? Reflekter over forskellen mellem de to “tilgange” til at udvikle lege med teknologier. Hvor i ligger forskellen? Hvordan har enten den ene eller den anden “start” betydninger for resultatet? Har I tid kan I måske prøve begge tilgange igennem :-)


Download ppt "Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google