Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skriv ansøgning 10 gode råd.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skriv ansøgning 10 gode råd."— Præsentationens transcript:

1 Skriv ansøgning 10 gode råd

2 Læs og forstå jobansøgningen
Hvad beder de om? Du behøver ikke at kunne matche alle de krav, annoncen lister op. Måske har du kun 80 procent af kvalifikationerne. Det er helt i orden. Men du skal kende annoncens indhold, så du er sikker på, at du svarer på alt og forstår alt, hvad de beder om. Hvis du er i tvivl, så ring og spørg. På den måde viser du også interesse og initiativ.

3 2. Kend modtageren Sæt dig ind i, hvad det er for en virksomhed eller institution, du søger job hos. Du skal kun søge et job, hvis du har undersøgt, om det er et sted, du har lyst til at arbejde. Din ansøgning skal udstråle, at du virkelig gerne vil have det pågældende job. Hvis du selv er i tvivl, om du er den rette til jobbet, skal du ikke søge.

4 3. Få hjælp Hvem er du som person, fagligt og privat? Ofte har andre mennesker et klart billede af, hvem man er som person. Mens det kan være svært at sætte ærlige og troværdige ord på sig selv. Spørg derfor personer i din omgangskreds og på dit job eller dit studium om, hvordan de opfatter dig. Bed dem komme med konkrete eksempler.

5 4. Skriv en kladde Mange ansøgninger er holdt i et opstyltet sprogleje, fordi det er svært at ramme den rigtige sprogtone og skrive noget positivt om sig selv. Det kan hjælpe, hvis du skriver en kladde. Formuler den eventuelt som en mail til en god ven, hvor du fortæller; hvorfor du vil have jobbet, hvad du kan bidrage med og hvad du forventer af jobbet. Brug kladden som udgangspunkt for at skrive din endelige ansøgning.

6 5. Fang læseren Byg din ansøgning op, så du fanger læseren fra første ord. Målet med ansøgningen er at komme til samtale. Det mål har de 50 andre, som søger jobbet også. Derfor skal du gøre dig interessant fra begyndelsen og skrive det vigtigste først: Hvorfor skal de lige vælge dig? Hvor adskiller du dig fra de andre ansøgere? Hvad kan lige netop du bidrage med?

7 6. Skriv kort En ansøgning skal normalt ikke være længere end, hvad der svarer til et A4-ark. Hvis du viser, at du kan formulere dig i korte vendinger, tænker modtageren, at du sikkert også er klar og struktureret, når du arbejder. Der er mange, som søger jobbet, er der ikke ret lang tid til at læse den enkelte ansøgning.

8 7. Vær konkret Fortæl, hvilke resultater du har nået i dine tidligere jobs. I stedet for at skrive, at du er "målrettet" og "ambitiøs", er det bedre at give et eksempel, hvor du viser, at du har været målrettet eller har været god til at lære nye ting.

9 8. Vær ærlig En ansøgning er en slags reklametekst, hvor du skal sælge dig selv. Men du skal ikke puste dig unødigt op og love ting, du ikke kan holde. Den gode ansøgning er ærlig, overbevisende og faktuel.

10 9. Læs korrektur En ansøgning med sprogfejl ryger bagerst i bunken. Hvis du sjusker med det formelle i din ansøgning, vil modtageren måske tage det som et udtryk for, at du heller ikke er særlig omhyggelig med dit arbejde. Det er en god ide at få en anden person til at læse ansøgningen igennem for sprogfejl.

11 10. Det skal med i ansøgningen
Manchet - hvilket job søger du? Overskrift - hvorfor er netop du interessant? Motivation - hvorfor søger du? Kvalifikationer - hvad får de, hvis de ansætter dig? Afslutning - motiver fx igen, hvorfor du søger jobbet. CV - hvis de beder om det i annoncen.


Download ppt "Skriv ansøgning 10 gode råd."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google