Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF"— Præsentationens transcript:

1 Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF

2 UDVIKLING OG UDFORDRINGER …i idrætsbilledet

3 Megatrends

4 Individualiserede aktiviteter

5 Motions- og fitnessaktiviteter

6 Behov for flere frivillige

7

8 Hvad betyder det for jer?
DGI og DIF har: Stor opmærksomhed på hvordan I trives… Stor opmærksomhed på at geare sig selv til at blive bedre til at støtte jer… Ressourcer sat af til at hjælpe jer…

9 Et skræddersyet udviklingsforløb
Et udviklingsforløb i forskellige faser En tilkoblet konsulent undervejs Har en værdi af kr pr. udviklingsforløb, men visionsprisen er kr ,- pr. forløb. Kan gennemføres i a) flerstrengede foreninger b) afdelinger i flerstrengede foreninger c) enstrengede foreninger 1 2 3 4 5 Analyse Mål og handleplaner Handlinger og implementering Status og evaluering Opfølgning

10 Et skræddersyet udviklingsforløb
”Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang – og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI og DIF primært for at få indspark til, hvordan vi bedst udnytter vores kræfter i bestyrelsen, så vi kan gøre tingene på en ny måde og dermed øge vores medlemstal. Bente Aalund, medlem af bestyrelsen i Faaborg Roklub ”Vi trængte til at nye øjne så på vores måde at gøre tingene på. Sammen med konsulenten udarbejdede vi en analyse af vores forening og kunne hurtigt se, hvor vi var nu og hvor vi gerne ville hen. Metoder og værktøjer hjælper os. Og vi er godt på vej mod vores mål! Rikke Madsen, Formand, Drigstrup GF Forskellige situation – man kan stå i: I er gået i stå I ønsker et frisk pust – øjne udefra I kæmper med en problemstilling I er ikke enige I mangler hænder

11 Rammen om et udviklingsforløb
Rammen bestemmer i sådan set selv, men her er et overblik over de områder, som vi har erfaring med, at foreninger generelt har brug for hjælp og støtte med at udvikle sig.

12 Udgangspunktet er jeres drøm
Det tager altid udgangspunkt i jeres drøm – lille relfeksionsøvelse over drømmen

13 Fælles kompetencer og knowhow
+ = I er en stærk spiller med stor viden omkring jeres forening. Organisationerne ved, hvad det kræver et drive fremtiden foreninger og har nogle gode konsulenter. Sammen kan vi nå jeres drøm. I et udviklingsforløb får I tilknyttet en konsulent. De forskellige ting konsulenten kan bidrage med – eksempelvis rådgivning om idrætten, Sidste nye viden på fagområdet, Coaching, når der er behov for det, udfordre vanetænkning, facilitere debatter og disussioner, hjælpe med at involvere andre af foreningens medlemmer osv.

14 Faser i udviklingsforløbet
1 2 3 4 5 Analyse Mål og handleplaner Handlinger og implementering Status og evaluering Opfølgning Fortælle om de enkelte faser, hvorfor det er vigtigt at gennemgå dem. Kom med case der beskriver de enkelte områder eller en lille opgave – Lad dem f. eks. brainstorme på Aktivitetsmatrixen

15 Fase 1: Analyse Vi foretager en analyse, og definerer sammen jeres muligheder og eventuelle udfordringer. Formål At finde nye muligheder, potentialer og opmærksomhedspunkter.

16 Fase 2: Mål og handleplaner
Vi sætter sammen fokus på, hvad I gerne vil opnå og hvilke konkrete mål, I skal arbejde med. Ligeledes udarbejder vi konkrete handleplaner, så I har en klar retning og opgavefordeling, der sikrer, at I når i mål. Formål At fastlægge jeres drømme og ønsker og sammen beslutte mål og indsatsområder. Herefter at opstille handleplaner og milepæle.

17 Fase 3: Handlinger og implementering
I arbejder med at udleve jeres handleplaner Formål At realisere handleplanerne.

18 Fase 4: Status og evaluering
I evaluerer forløbet i jeres forening og reflekterer over læring. Formål At evaluere forløbet og skabe læring hos jer som forening. Vi justerer evt. mål og handleplaner sammen – og hvis der er behov for det, revurderer vi tidsplanen.

19 Fase 5: Opfølgning Vi følger sammen op på, hvad der er sket siden udviklingsforløbet og vurderer, om der er behov for et nyt forløb eller andet, som DIF/ DGI kan tilbyde. Formål At afdække ønsker og behov for nyt udviklingsforløb.


Download ppt "Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google