Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP"— Præsentationens transcript:

1 Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP

2 Når du giver feedback Når du giver feedback så husk at være: - Kærlig - Konkret - Konstruktiv Din feedback skal gå på: - Hvad det gør ved dig at se arbejdet? - Hvad kommer du i kontakt med? - Hvad bliver du nysgerrig på? - Eventuelt parallelle oplevelser, altså hvad du selv kender til, hvis det er relevant. Undgå forslag, råd eller vurderinger. Er der spørgsmål af terapeutisk art i forhold til hvad der skete i arbejdet, så ret disse til underviser efter feedback er slut.

3 Niveauer af feedback 4 niveauer for feedback 1: Medmenneskelig reaktion (Den vigtigste feedback) Hvad sker der med mig som medstuderende, når jeg ser arbejdet? Hvilke følelser kommer jeg i kontakt med? Sorg, vrede, glæde, angst, uro, lettet? Den medmenneskelige reaktion er et spejl som både klient og terapeut kan se sig selv igennem. Vi lærer (også) hvem vi er, igennem andres reaktioner. 2: Min egen proces (Den næst vigtigste feedback) Som beskuer, kan min egen proces gå i gang. Måske ligner mine udfordringer de temaer der er taget op i terapien. Ved at fortælle disse, kan evt. skam/skyld reduceres for den der har arbejdet.

4 Fortsat… 3: Parallelle processer (Tredje vigtigste feedback) Temaerne ligner noget jeg som beskuer har oplevet, er kommet igennem, men nu kan genkende. Kan også reducere skam/skyld : Tolkning, forslag, spørgsmål og ideer (mindst vigtige feedback) Er væsentligt for at forstå at udforske den terapeutiske metode. Men giver sjældent noget til den der lige har arbejdet. Derfor tages dette niveau efter den anden feedback. Som en fælles teoretisk diskussion.

5 Eksempler Ikke: ”Jeg synes der var en god kontakt” Men: ”Jeg blev rolig, sitrende, energisk, forsigtig… af at se på arbejdet” Ikke: ”Jeg synes terapeuten stillede gode spørgsmål” Men: ”Jeg blev inspireret af dialogen og tænker at jeg kan lære noget her. Jeg kan lære…” Ikke: ”Terapeuten var lidt for hurtig, synes jeg” Men: ”Jeg kunne mærke at tempoet gjorde mig urolig, glad, smilende…” Altså – bliv på egen banehalvdel og beskriv hvad der sker i dig og ikke hvad du mener der sker i arbejdet mellem terapeut og klient.


Download ppt "Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google