Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer."— Præsentationens transcript:

1 Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
MUS-samtalen AFHOLDELSE Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer. Når MUS-samtalen er gennemført, udfyldes kompetenceudviklingsplanen på side 4 med mål og aftaler, der bl.a. kan omhandle sociale, faglige og personlige mål. OPFØLGNING Der følges op på mål og aftaler jf. hvad der er aftalt i kompetenceudviklingsplanen. Husk, at der er en gensidig forpligtigelse til af følge op og orientere hinanden mellem MUS-samtalerne. FORBEREDELSE Før MUS-samtalen skal I forberede jer grundigt ud fra trekantens 4 temaer som giver mulighed for at komme omkring relevante emner, der er vigtige for både organisationen, lederen og medarbejderen. Det vil være en god idé, at samtalen foregår et sted, hvor leder og medarbejder har fred og ro til samtalen.

2 Mus-samtale hvad–hvorfor–hvordan
Formålet med MUS-samtalen er at sikre medarbejdernes kompetenceudvikling til gavn for borgerne. Udgangspunktet er kerneopgaven i fokus, men hvor der også er sat fokus på medarbejderens trivsel og kompetencer. Der skal være en oplevelse af at have nærende fællesskaber, tryghed og tillid for at kunne præstere, samarbejde og tænke kreativt. MUS-samtalen er en årlig gensidig dialog, som tager udgangspunkt i, at vi er her for sammen at løse kerneopgaven og understøtte arbejdet med social kapital. Samtalen skal altid omgås med den største fortrolighed. Når I tager udgangspunkt i trekanten, er der skabt mulighed for en åben dialog. Den åbne dialog kræver forberedelse af både nærmeste leder og medarbejder, så man sikrer, at der bliver talt om det, der er relevant. Trekanten skal IKKE ses som et hierarki, men et billede på, at alle fire elementer er gensidigt afhængige af hinanden.

3 SAMARBEJDE OM KERNEOPGAVEN
HVAD ER SOCIAL KAPITAL? SAMARBEJDE OM KERNEOPGAVEN Dvs. i hvor høj grad man på arbejdspladsen er i stand til at sætte kerneopgaven i centrum, for den fælles indsats – og koordinere arbejdet effektivt mellem alle dem, der skal få kerneopgaven til at lykkes RETFÆRDIGHED Vi skal gensidigt betragte hinandens interesser som legitime. At medarbejderne fx anerkender, at ledelse er nødvendigt og at lederne ser det som naturligt, at medarbejderne er optagede af ordentlige arbejdsforhold. TILLID Vi skal kunne regne med hinanden. At medarbejderne kan stole på det, ledelsen og kollegerne siger. At ledelsen har tillid til, at de ansatte af sig selv udfører et godt stykke arbejde – uden behov for detaljerede ordrer og kontrolfunktioner

4 MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE
NAVN: _____________________________ Dato:__________ Inspiration til dialogen Kompetencer Samarbejde Relationer Kerneopgaven Trivsel Kerneopgaven - Hvordan ser du, at du bidrager /kan bidrage relevant og meningsfuldt til løsning af organisationens kerneopgave? Kompetencer – nu og fremadrettet i forhold til at bidrage til kerneopgaven (personlige, sociale, faglige) Trivsel - Hvordan trives du i forhold til at kunne være på dit arbejde? I forhold til at kunne løse dine opgaver og ifht samarbejde? (fysiske/psykiske ressourcer til at kunne løse opgaverne) Samarbejde - Hvordan ser du, at samarbejdet mellem dig og dine kolleger, samarbejdspartnere, leder kan understøtte de opgaver, du har? Hvad ser du af muligheder for evt. forbedring? Motivation - Hvor motiveres du? Hvordan udnytter vi dine styrker bedst muligt Hvornår oplever du, at dit arbejde giver mening/gør en forskel? Mål - Hvad er de personlige, sociale og faglige mål for kommende periode? Hvornår skal der følges op og hvordan? Specielt for seniorer (tilbud mell år – obligatorisk efter 55+) Hvordan kan vi på en god måde fastholde dig længere tid på arbejdsmarkedet? Vær opmærksom på særlige bestemmelser i overenskomsten – fx skal der for medarbejdere ansat under HK udarbejdes en udviklingsplan, som skal ligge i personalemappen.

5 KOMPETENCEUDVIKLINGSPLAN
_______________ og _______________ har D. _____aftalt, følgende mål, vi vil arbejde hen imod: Fordi…… Mål 1_____________ Mål 2_____________ Mål 3_____________ Husk at medarbejderens faglige organisation skal inddrages, når der indgås senioraftaler, generationsskifteordninger og lignende Dagligt Ugentligt Månedligt Halv-årligt Årligt Vi følger op: (sæt ring om tidsperspektivet) __________________________________ ______________________ Dato og underskrift medarbejder Dato og underskrift leder

6 SKRIV SPØRGSMÅL TIL DIN MUS-SAMTALE
Skriv aftaler og mål ind i kompetenceudviklingsplanen – husk underskrifter


Download ppt "Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google