Cooperativ learning - også kaldet CL

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
RBU Jon Kristian Lange.
Struktur: ”Quiz og byt”
Når lærere samarbejder med forældre
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Strukturer velegnet til…
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
- fortsat midt i en flekstid?
’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan
VW: Cooperative Learning (CL) - Introduktion, inspiration, erfaringer, videndeling HRS – tirsdag/torsdag, uge 1, 2011 PROGRAM Velkomst, VW, program Kort.
Erhvervsfaglige kompetencer
Fokus på læring og dannelse
”Hvordan kunne vi også arbejde med teksterne?”
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Skolebestyrelsen & værdier
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Grupper – hvordan gøres det?
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Cooperative Learning Workshop 4
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Vejlederens kommunikation
Gruppeudviklingssamtaler
Møde med SaSA d. 26. okt Hvem er vi?
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Skrivning i de store formater
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Læring gennem dialog og samarbejde -
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Læreren som læringsleder
Program: Præsentation af teorien og praktiske øvelser CL på Ejby skole Spørgsmål og dialog Cooperative Learning.
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Undervisere: Lise Kjems Knattrup Rikke Lohmann Vestergaard 1.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Opsamling fra i går Opsamlingen kommer til at foregå ved hjælp af metoden : Ekspertgrupper Ekspertgrupper er en af mange undervisningsmetoder, som.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Sauntehus Cooperative Learning.
Soc-/sygfagpakke på VUF (ved Bodil, Sussanne og Dan)
Det Kreative Gruppearbejde (Standard du kan anvende til dine elevers gruppearbejde) Jonna Langeland & Søren Hansen, Aalborg universitet Find flere materialer.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Cooperativ learning - også kaldet CL Hvad er CL og hvorfor CL, CL i matematikundervisningen, CL til socialt samvær i klassen og til forældremøder

Hvorfor CL? CL har en række fordele sammenlignet med traditionel klasseundervisning og gruppearbejde. CL fører til bedre individuelle faglige præstationer og bedre samarbejdsfærdigheder. CL gør, at alle på klassen får taletid samtidig. CL styrker sammenholdet i klassen.

Hvornår lærer man mest?

Social konstruktivisme Læring sker i fællesskaber. Man lærer mere af det man siger, end af det man hører. Dialogen er vigtig.

Hvad er CL? SPIL-principperne S - Samtidig interaktion P - Positiv indbyrdes afhængighed I - Individuel ansvarlighed L - Lige deltagelse

CL består af: 46 strukturer – som kan betegnes som undervisningsmetoder, som vil sige måder eleverne skal agere på. Strukturerne udføres efter klare instrukser – og ofte på tid. Classbuilding – alle elever bliver blandet mellem hinanden. Teambuilding – arbejder i team.

Stillesignal og korte stemmer

Styrke: Eleverne bevæger sig rundt i klassen Classbuilding Benyttes til styrkelse af det sociale i klassen Benyttes til faglig indlæring Kan også benyttes til møder Styrke: Eleverne bevæger sig rundt i klassen

Struktur: Svar-bazar Styrke: At læringen er et fælles projekt Alle elever får et ark med spørgsmål. Eleverne går rundt blandt hinanden og stiller spørgsmål til hinanden. De svarer på spørgsmålene, skriver under og takker. Kan benyttes til faglighed og til socialt samvær. Styrke: At læringen er et fælles projekt

Struktur: Quiz og byt

Styrke: ”Blander” eleverne Mix og Match Eleverne cirkulerer i klassen og bytter kort med hinanden. Hver gang de finder deres match må de løse den opgave, de står med. Kortene passer sammen to og to eller fire og fire. Styrke: ”Blander” eleverne

Styrke: Gruppearbejde med klare instrukser Teambuilding Eleverne kommer tættere på hinanden. Føler sig tryg. Føler man giver noget til fællesskabet Styrke: Gruppearbejde med klare instrukser

Bordopstilling på klassen Teamdannelse 4 elever pr. team Sammensættes af læreren ud fra følgende overvejelser: Bordopstilling på klassen Stærk Middel Svag

Team i praksis Eleverne sidder i team af 4 – nummereret fra 1-4. Teamet kan have et kaldenavn. Alle har en skuldermakker – der sidder ved siden af en. Alle har en frontmakker – den der sidder overfor en.

Rigtig rækkefølge Teambuilding Benyttes til sammenhold og styrkelse af teamet.

Styrke: Opmærksomhed på vanskeligheder Struktur: Par-tjek Egner sig især til færdighedstræning. Skiftes til at være partner og coach. Taler sammen med andre par. Løser opgaverne i fællesskab. Styrke: Opmærksomhed på vanskeligheder

Rollelæsning

Struktur: Rollelæsning Alle i teamet har en rolle. De skifter roller undervejs. Hjælper hinanden igennem svært læsestof. Sætter fokus på svære ord og sammenhænge. Øver sig i at opsummere. Styrke: Alle har en rolle/opgave

Møde på midten

Struktur: Møde på midten Alle skriver hvad I kan bruge CL til. Alle skiftes til at forklare i teamet, hvad I har skrevet. Det man har til fælles skal ind i midten og stå. Styrke: Giver den enkelte tid til at tænke.

Er CL svaret på alt? NEJ – CL er en nyere undervisningsmetode i folkeskolen, men er ikke svaret på al undervisning. Det er en metode som Skoleafdelingen i Odense har fokus på. Alle lærere og praktikanter bør kende til CL.

Højmeskolen, Odense SV Her på skolen har vi udvalgt 5 strukturer til indskolingen og 5 strukturer til mellemtrinnet. Lærerne er dermed forpligtet til at afprøve og kende strukturerne, således, at eleverne også bliver fortrolige med øvelserne.

Tak for i dag! Cooperativ Learning Kilde: Af Spencer Kagan og Jette Stenlev Forlag: Alinea Tak for i dag!