Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

God uddannelsesvejledning - Udvikling
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Velkommen på Skibet Skole
Hjerterum og opsøgende funktion
Hvad er familieklassen
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Oplæg til arbejdsgruppe vedr
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Præsentation af materialer på personalemøde
Klasselærer på Pedersborg Skole
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Trivselsgrupper for forældre
Skolebestyrelsens opgaver
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Struktur Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Lyshøjskolen 2011 med Videncenter og resurseteam
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Platangårdens Ungdomscenter VISO – leverandør
Implementering på Fenrishus
Engelsborgskolens Kompetencecenter
LÆSEHJØRNET I BLOK A.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
- Hvad kan I forvente som forældre?
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Fortløbende problemidentifikation og løsningsstrategier
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Præsentation af materialer på personalemøde
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Er den ikke-ekskluderende skole en mulighed ?
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Introduktion til skolebestyrelsen november 2011
Sunds skole Evaluering
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Årsmøde Egeskovskolen Dagsorden – 19.10: Velkomst – 20.10: SSP samarbejdet Vi har besøg af SSP konsulenter fra Viborg Kommune - Hvilke.
AKT på Dybbøl Skolen.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
STATUSMØDERNE! Et møde hvor de unge er i fokus: 1. år: Afklaringsmødet efter 10. – 12. uge; Her udarbejdes den overordnede uddannelsesplan for indeværende.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Handleplan for Dalby Skole
Lærere og team arbejder videre
Skolebestyrelsesmøde
Præsentationens transcript:

Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter Målet er en hurtig indsats til alle elever med vanskeligheder – fagligt og socialt Målet er at få beskrevet det, vi gør, i forhold til den enkelte elev. Målet er, at der er handleplaner for hver enkelt elev. Der er hver uge anonym rådgivning på alle 3 undervisningssteder. Den kan gøres ”ikke anonym”, hvis forældrene/evt. værge godkender dette. Book en tid hos Janni onsdage mellem 13 og 15. Der er 1 gang om måneden tværfagligt teammøde. Meld ind til nærmeste leder 10 dage før, hvis du har en elev, du vil have drøftet. Lav beskrivelse af problematikken, brug beskrivelsen som er lavet med klasseteamet. Der indkaldes ad hoc (ca. 3 gange i løbet af året) til kompetencecentersamtaler om elever for hele klasseteamet. Relevante fagpersoner deltager og støtter op om lærernes arbejde. Det er klasselærer, der indkalder. Hvis eleven går i SFO, skal pædagogerne inviteres med. Hele kompetencecentret mødes 4 gange årligt og drøfter strategier.

Elev med faglige udfordringer, som kan løses i samarbejde med kompetencecenteret 3.klasseteamet laver en beskrivelse . 4. Nærmeste leder kontaktes 5.Der søges råd og vejledning ved kompetencecenterets vejledere 6. Forældrene orienteres om hvordan vi ønsker at hjælpe eleven og hvordan de kan støtte op 7.Eleven får nu den hjælp og evt. særligt tilrettelagte undervisning 8.Eleven trives da det faglige niveau er passende 9. Der evalueres af teamet med nærmeste leder løbende 1.Læreren oplever problemstilling omkring elevens faglige niveau 2. Kl.lærer/primær lærer kontaktes og denne indkalder klasseteamet til møde Cirklen kan forlades efter hver pil, men vigtigt er løbende evaluering

Elev med store faglige udfordringer, som kan løses med hjælp fra PPR 3. Problemstillingen drøftes i klasseteamet og der laves en beskrivelse af elevens vanskeligheder. 4. Nærmeste leder kontaktes, og man drøfter om psykologen (Janni) skal inddrages 5. Der aftales konsultativ bistand med psykolog enten anonymt eller sammen med forældrene 6. Lærerne arbejder videre med eleven ud fra den rådgivning der er givet, evt. i samarbejde med kompetencecenteret. Nærmeste leder følger arbejdet. 7. Der evalueres løbende, sammen med daglig leder 1. Læreren oplever problemstilling omkring elevens faglige niveau 2. Klasselære/primærlærer kontaktes, og denne indkalder klasseteamet til møde Cirklen kan forlades efter hver pil, vigtigt er løbende evaluering

Elev med uhensigtsmæssig adfærd 2. Læreren/pædagogen drøfter det i klasseteamet, og der laves en beskrivelse af den udfordring man står over for. 3. Nærmeste leder kontaktes 4. Der søges råd og vejledning i kompetencecenteret 5. Forældrene orienteres og der gives råd og vejledning til dem hvordan de kan støtte op. 6.Lærerne arbejder videre ud fra de råd der er givet af kompetencecenteret 7. Der evalueres løbende 1.Skolen/SFO oplever at eleven har en uhensigtsmæssig adfærd. Cirklen kan forlades efter hver pil, vigtigt er løbende evaluering

Elev som mistrives og læreren er bekymret for elevens generelle trivsel 2. Læreren/pædagogen drøfter eleven med klasseteamet, og der laves en beskrivelse. 3. Nærmeste leder kontaktes, og man drøfter hvordan vi kan hjælpe eleven 4. Psykolog kontaktes om rådgivning anonymt eller sammen med forældre 5. Eleven tages med på Tværfagligt team enten anonymt eller sammen med forældrene 6. Der sættes noget i værk sammen med forældrene og skolen/SFO 7. Der evalueres løbende 1.Skolen/SFO oplever at eleven mistrives Cirklen kan forlades efter hver pil, vigtigt er løbende evaluering

Klasseteamets opgave Udfyld skema (obs. skema og beskrivelse af hvad man har gjort) sammen med klassens øvrige lærere. Kontakt altid nærmeste leder inden man går videre i systemet. Hirtshals fase 1+2: Kristina Toft Hirtshals fase 3: Troels Mikaelsen Tornby: Lars E. Christiansen Horne: Hanne Thorup Udarbejd handleplan for den enkelte elev i klasseteamet efter at man har fået hjælp og rådgivning fra kompetencecenteret – PPR – Tværfagligt team. Hver 3. måned laver man status for den enkelte elev. Klasselærer indkalder til teammøde om eleverne og inviterer de relevante personer med fra kompetencecenteret samt SFO, hvis eleven går i SFO/klub.

Videre i systemet: Underretning til Børne- og familieafdelingen: Udarbejdes i klasseteamet og drøftes efterfølgende med nærmeste leder. Det er nærmeste leder, der sørger for at få den sendt. Indstilling til PPR: Inden man udarbejder en indstilling, drøftes det med PPR og forældrene. En indstilling udarbejdes i klasseteamet, og SFO kontaktes, hvis eleven går der. Indstilling drøftes med nærmeste leder, inden den sendes til forældrene til underskrift. Det er nærmeste leder, der sørger for at få den sendt.