Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Program Velkommen AKT i Herning Kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Program Velkommen AKT i Herning Kommune"— Præsentationens transcript:

1 Program 14.00 Velkommen 14.10 AKT i Herning Kommune
14.30 Tavshedspligt og etiske retningslinier i AKT-arbejdet 15.00 Kaffe og gruppearbejde: Forventninger de kommende seminarer 15.50 Afrunding

2 AKT-personer Ny Herning Kommune d. 21. september 2006
Tavshedspligt AKT-personer Ny Herning Kommune d. 21. september 2006

3 Tavshedspligt - 1 Informationerne er hentet fra en publikation, som ligger på Socialministeriets hjemmeside: ”Hvad må du sige?”. Den handler om udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt arbejde om børn og unge. Se eventuelt på:

4 Tavshedspligt - 2 De regler, der gennemgås gælder ikke, hvis man vil udveksle oplysninger elektronisk. Der gælder en anden lovgivning MEN det er formentlig ikke dét, der er brug for! FØRST om generelle forhold.

5 Tavshedspligt - 3 Tavshedspligten skal sikre privatlivets fred for de familier vi kommer i kontakt med. ”Reglerne om tavshedspligt tager højde for, at du som fagperson kan have behov for at tale med en kollega uden at indhente samtykke…” ”…er det derfor ikke i strid med reglerne om tavshedspligt at drøfte forhold omkring et barn på din arbejdsplads…”

6 Tavshedspligt - 4 Skal du drøfte et barn udenfor din arbejdsplads skal du som udgangspunkt have samtykke fra forældrene (Der gælder særlige regler for SSP-samarbejde) Hele tiden skal man huske på, at der skal være helt særlige grunde, hvis man ikke inddrager forældrene og evt. indhenter samtykke

7 Tavshedspligt - 5 Hvad er samtykke?
”Det betyder, at du skal sørge for, at forældrene får mulighed for at give tilladelse til, at oplysninger om dem og deres barn drøftes på mødet. Unge, som har opnået en vis modenhed, skal også have mulighed for selv at give samtykke” Selv om der er givet samtykke må kun de oplysninger der er nødvendige udveksles!

8 Tavshedspligt - 6 Samtykket skal som hovedregel være skriftligt
Samtykket skal indeholde information om, hvilken type oplysninger der må videregives til hvem og til hvilket formål Samtykket gælder et år og skal herefter indhentes igen

9 Tavshedspligt - 7 Man må gerne diskutere et barn eller en ung anonymt i en tværfaglig gruppe, også hvis der ikke er indhentet samtykke Det understreges at anonymiteten SKAL være reel!

10 Tavshedspligt - 8 Eksempel:
Klasselærer og skoleleder ønsker et barn drøftet på et tværfagligt møde. På mødet skal følgende deltage: socialrådgiver, PPR-psykolog, sundhedsplejerske og en pædagog fra SFO’en Hvad gør man?

11 Tavshedspligt - 9 Værdispringsreglen:
Ifølge værdispringsreglen kan man videregive private oplysninger uden samtykke, hvis hensynet til barnets eller den unges situation klart overstiger forældrenes og barnets eller den unges interesse i, at oplysningerne ikke gives videre.

12 Tavshedspligt - 10

13


Download ppt "Program Velkommen AKT i Herning Kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google