Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,"— Præsentationens transcript:

1

2 Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
AKT-LÆRERGRUPPEN: Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger, som hver uge mødes og koordinerer AKT – indsatsen. Skolen afholder ligeledes hver uge koordineringskonference sammen med pæd. leder, leder af specialcenter, u og u vejleder, skolens psykolog, sundhedsplejerske og talepædagog samt en AKT-lærer. På disse møder drøftes tværfagligt de elever, der har problemer med adfærd, kontakt eller trivsel.

3 Mægling/konflikthåndtering
To af lærerne i AKT- gruppen er uddannede som voksen – og børnemæglere. De mægler mellem de store elever og uddanner børnemæglere som mægler mellem elever i de mindre klasser. Samtidig giver AKT- lærerne kurser på mellemtrinnet i konflikthåndtering. Alle lærere på skolen har ligeledes et kursus I konflikthåndtering, Alle bh. - klasserne arbejder med ”Trin for trin” Og girafsprog

4 Skolens familieklasse er et ugentligt tilbud, hvor forældre
går i skole med deres barn i 12 uger. Formålet med familieklassen er, at forbedre barnets trivsel i skolen. I erkendelse af, at det at blive en god skoleelev, er et fælles anliggende for familien, barnet og skolen, har vi siden 2007 haft stor glæde af, at kunne tilbyde eleverne og familien dette tilbud. De elever, der typisk får tilbuddet om et forløb, er elever der: Er urolige Har svært ved at koncentrere sig Har svært ved at organisere og planlægge Har svært ved at begå sig med jævnaldrende Har svært ved at følge skolens regler Målet med et ophold i familieklassen er at bevare barnets tilknytning til sin klasse, samt at give forældrene mulighed for medansvar for barnets forandring i skolen. Der arbejdes løbende med evaluerebare mål.

5 I alle klasser er det obligatorisk at arbejde med organiseret
Klassemødet: I alle klasser er det obligatorisk at arbejde med organiseret klassemøde. Det betyder at der i hver klasse er skemalagt et ugentligt klassemøde. Der kan arbejdes med det åbne klassemøde, hvor fortællekredsen er i fokus, eller der kan arbejdes med det problemløsende klassemøde, hvor akut opståede problemer skal finde sin løsning. I forlængelse af klassemøderne indlægges der sociale lege, som er med til at udvikle elevernes sociale kompetencer.

6 Skolen er i 2009-20011 involveret i et meget spændende tiltag,
Med i ”Åben skole. Skolen er i involveret i et meget spændende tiltag, idet vi åbner skolen hver anden tirsdag til et måltid mad samt en mulighed for forældrene til at møde socialrådgiver, psykolog, folk fra frivillige organisationer i nærområdet, det lokale bibliotek samt AKT- lærere fra skolen, som tilbyder kursus i forældrerollen/opdragelse.

7 For alle børn er det vigtigt at blive set og hørt hver dag.
Elevsamtaler: For alle børn er det vigtigt at blive set og hørt hver dag. Selv om skolens lærere gør meget for at arbejde med den enkelte elevs trivsel, møder vi flere børn, som har brug for en stille stund med en lærer, der har tid til at lytte. Derfor er elevsamtaler en meget vigtig del af arbejdet i AKT- lærergruppen

8 Forældresamtaler kan være hyggelige og uproblematiske,
men forældresamtaler kan dog også falde ind under ”den svære samtale”. Det kan der være mange årsager til, men det vigtigste er at den bliver ført i gensidig tillid. AKT- lærerne er ofte deltagere i sådanne samtaler.

9 Grupper: De stille piger. De vilde piger De urolige drenge
Hvad enten man er en meget stille elev, eller man er en meget udadreagerende elev, kan det være et godt tiltag, at samle disse elever i organiserede gruppeforløb. Det er altid rart, at være sammen med andre, som kender til de samme problemfelter, som én selv. Skolen har gruppeforløb for: De stille piger. De vilde piger De urolige drenge

10 En meget vigtig del af AKT- lærernes arbejde
Obs: En meget vigtig del af AKT- lærernes arbejde er at observere i klasserne. At være en flue på væggen som observerer, hvad der sker i en klasse, for siden at mødes med de pågældende lærere og ”holde spejlet” op foran dem, kan være en rigtig god kollegasparring. Det kan ligeledes være med til, at lærerne ser med andre øjne på klassen eller på de pågældende elever. Samtidig skal det munde ud i, at lærerne får hjælp og ideer til at arbejde med problemerne på nye måder.

11 Kollegavejledning, sparring og vidensdeling
er en meget stor del af AKT- gruppens arbejde. Det kan spænde fra et hurtigt råd i et frikvarter over akut brandslukning til etablerede supervisionsforløb.

12 Rådmandsgades skole arbejder ud fra:
at finde muligheder frem for begrænsninger …….hvis alt er prøvet……..prøv noget nyt


Download ppt "Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google