Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
At forholde sig professionelt Anne Skov
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Workshop 5.
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Anerkendende refleksion
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
New Insight - Noter til præsentation
Arbejdspladsudvikling
Medborgerskab – på sporet
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Længst muligt i egen tilværelse eller…. Udvikle og afprøve en model der kan beskrive miljøet - livet og arbejdslivet - i plejeboliger Gennemføres med støtte.
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Inspiration til reformarbejdet
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Uddannelsesafklarende samtaler
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg Kompetenceudvikling som forebygger anvendelse af magt og øger livskvalitet, selvbestemmelse og arbejdsglæde.
3. februar 2010 Festival om arbejdsfastholdelse og rummelighed.
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Sådan bruger du præsentationen
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Professionshøjskolen København AMU-afdelingen ved KSS Individuel kompetencevurdering Hvem: Døgninstitution med ca. 50 medarbejdere, alle medhjælpere og.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Læring gennem registrering og indberetning
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
SUF - gevinstrealisering
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Inspirationsworkshop med fokus på
Barnesyn og børneperspektiv
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO

Forudsætning for kompetenceudviklingen Samspil skaber udvikling Tværfaglig arbejdsgruppe sikrede sammenhæng Tværfagligt team af undervisere Se praksis fra flere sider: Udgangspunkt i deltagernes hverdag Oplever to undervisere med forskellig faglig baggrund og fælles tilgang Praktikerne skal have gennemslagskraft i deres hverdag: Hele eller dele af et team Blanding af hjemmepleje og plejeboliger

Ledelsesmæssigt fokus er forudsætning for langtidseffekt Afklaringsdag Deltagere: Typisk centerledere og demenskoordinatorer Fokus på mødet: -ledelsesmæssigt fokus på kompetenceudviklingen og forankringen -lokale kursusledere -lokal tilpasning af standardforløbet -undervisernes kendskab til lokale forhold -udpege lokale ambassadører

Et enkelt forløb med fokus på praksis Kursusdag 1: Socialpædagogisk tilgang - case 1. studiedag mellem kursusdag 1 og 2 (analyse og refleksion) Kursusdag 2: Analyse case. Selvbestemmelse, magt og planer 2. studiedag mellem kursusdag 2 og 3 (pædagogiske planer /handlinger, holdninger og følelser) Kursusdag 3: Planer case. Erfaringer og forankring - Fremtiden?

Kursusdag 1 - de mange muligheder der er i samspillet Socialpægogikken skaber en tilgang med fokus på - samspillet - det gode liv Deltagernes oplevelse af magt og dilemmaer i praksis Introduktion til den socialpædagogiske tilgang De deltagende teams udpeger en borger hvor de har brug for at udvikle samspillet

Studiedag 1 - en øjenåbner Socialpædagogisk analyse - skabte nysgerrighed og nye perspektiver Få indsigt og perspektiver, der synliggør ressourcer, problemer, behov, ønsker og handlemuligheder hos både brugere og hos personalet. 1.Beskriv problemerne og personalets forskellige oplevelser af problemerne 2.Beskriv hvad I tror, at borgeren forstår og oplever 3.Beskriv borgerens situation, ressourcer og problemer - Fysisk - Psykisk - Socialt - Livshistorisk (livsomstændighederne før og nu) 4.Overvej forskellige muligheder, som I forestiller jer kan afhjælpe problemerne 5.Beskriv de situationer, hvor I er i tvivl om, hvad I kan gøre Studiehæfte 1

Kursusdag 2 - borgerens ressourcer blev tydeligere Borgerens selvbestemmelse og værdighed kommer i fokus - etik og regler er godt at forholde sig til Præsentation af analyse af udvalgte borgere Introduktion til regler om magtanvendelse Introduktion til arbejdet med socialpædagogisk plan

Studiedag 2 - det skal nok lykkes Socialpædagogisk plan – gav ny handlekraft og tro på at samspillet med borgeren og i personalegruppen Sikre, at alle i personalegruppen samarbejder om at følge op på analysen. 1. Hvilket problem, vil I forsøge at løse? 2.Hvad er målet for jeres handlinger (indsats)? 3.Beskriv hvordan I kan bruge den viden og de ideer, I har fået gennem jeres analyse. 4.Udarbejd en konkret plan for jeres handlinger og planlæg i detaljer, hvordan og hvornår handlingerne skal udøves (præcise aftaler: hvem udfører/samarbejder om opgaverne). 5.Hvis den konkrete plan ikke kan gennemføres, hvilke handlinger kan I så gøre brug af? 6. Hvem er ansvarlig for planens gennemførelse, evaluering og justering. Studiehæfte 2

Kursusdag 3 - vi skal holde fast i de nye erfaringer Bevægelse og forankring -det lykkedes at skabe en positiv bevægelse Præsentation af planen for udvalgte borgere Opsamling af erfaringer Dialog om e rfaringer og forankring – lederne deltog Fremtiden? Idekatalog

Evnen til analyse styrkes – det krævede mindre end deltagerne troede Analyse at få indsigt og perspektiver, der synliggør ressourcer, problemer, behov, ønsker og handlemuligheder hos både brugere og hos personalet. Plan at sikre, at alle i personalegruppen samarbejder om at følge op på analysen. * problemer * ønsker, behov * hvordan det viser sig * interesser, ressourcer * tanker om årsager og grunde * formål og mål for indsatsen * hvad kan/skal der gøres * hvem og hvornår * nødløsninger * evaluering og justering Det gik stærkt med at få øje på nye veje i samspillet