Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Overordnet målsætning:
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Sikkerhedskultur - lærlinge
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Det svære liv i en sportstaske
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
1. 2 Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i 2004 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som hovedforløb.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Arbejdspladsudvikling
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
CAMPUSSKOLEN.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
©2010 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved Michal Caspersen Pedersen (00575) Medarbejderundersøgelse i Sønderborg kommune 2010 Afdelingsrapport.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Konsensusprocessen.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Tillykke, du er et talent!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Undersøgelsens omfang
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Program for mødet Filosofien bag den nye 7-trins-skala Pause
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Handel med korn mellem landmænd
Læreren som læringsleder
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Sådan bruger du præsentationen
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Digital dannelse i gymnasiet
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Innovation i Naturfaglige fag
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Innovation i Naturfaglige fag
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Side 1

Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som hovedforløb. Skolens evalueringspraksis i et elektronisk målesystem er under fortsat implementering. 509 respondenter har besvaret et elektronisk spørgsekema.. I undersøgelsen indgår især elever fra Service / Frisør / Hospitalsteknisk assistent Håndværk og teknik / Smede / Industriteknik / Industrioperatør Teknologi og Kommunikation, Strømfamilien og Kreative medier samt hovedforløb Bygge og anlæg / Blikkenslager 6 skolespørgsmål I princippet bliver de 6 spørgsmål som er gengivet ved det første diagram, stillet til alle elever. På grund af en fejl er der dog kun 161 respondenter i denne opgørelse. Den gennemsnitlige grad af enighed i udsagnene – med score mellem 3,7 og 4,1 vidner om en rimelig høj tilfredshed, som dog bør kunne forbedres. Det forekommer lidt nedslående, at eleverne bedømmelse af at være blevet bedre rustet til fremtiden ikke er højere end 3,7. Diagrammet på den følgende side viser elevernes vurdering af de 6 udsagns betydning for dem. At der kun er ringe forskel mellem enigheden og betydningen af at anbefale skolen, overrasker ikke. Betydningen er nok højere for skolen. Fortsættes … Side 2

Side 3

6 skolespørgsmål … Fortsat Det forekommer i øvrigt karakteristisk, at betydningen af et udsagn stiger og falder med graden af tilfredshed. De 5 øvrige udsagn har en negativ harmoniscore (forskellen mellem enighed og betydning) på 0,4-0,6, hvilket synes acceptabelt. Det er glædeligt, at den faktor eleverne tillægger størst betydning, er lærernes engagement. Tematisk opgørelse Elevernes eget engagement i læringsprocessen og en mængde andre spørgsmål er stillet på afdelingsniveau i den enkelte uddannelse. Hvert spørgsmål eller udsagn kan forbindes til et tema, når det oprettes i systemet. Dette giver mulighed for at lave analyser på tværs af de lokale undersøgelser. Diagrammet på den følgende side viser Enighed og Betydning i forhold til fem temaer, som er fastlagt på skoleniveau: Vejledning og information Undervisning og læring Rammer, sikkerhed og service Medindflydelse og kommunikation Samlet tilfredshed Side 4

Side 5

Enigheden ligger jævnt hen på 3,8, bortset fra Rammer, sikkerhed og service som scorer noget lavere med 3,0. Det er især de fysiske rammer på nogle adresser, som trækker ned. Ikke blot er det en lav score, men betydningen ses også at være noget mere markant med en harmoniscore på -1,0. Vi er opmærksomme på de fysiske forhold og arbejder løbende med dem, ligesom de indgår i de langsigtede planer. Undervisning og læring tillægger eleverne stor betydning, og skønt harmoniscoren næppe kan ende i et positivt tal, er et forsøg på at indsnævre gabet bl.a. gjort med skolens kompetenceudviklingsprojekt for lærerne. Samlet tilfredshed Det forekommer relativt paradoksalt, at mens eleverne kan give skolen drøje hug både ved deres afkrydsning og ved de kommentarer, de kan skrive i de åbne skemafelter, ligger den samlede tilfredshed ikke blot pænt, men i den tematiske opgørelse scorer Samlet tilfredshed en anelse højere end de øvrige. Sandsynligvis peger det på, at eleverne er lidt mere kritiske, når spørgsmålene bliver konkrete. De kommer til at tænke på, hvad de kan finde af fejl og mangler ved skolen, mens de, når de bliver spurgt i almindelighed, måske mere udtrykker deres velbefindende ved skoleopholdet. Ambitionen er at opnå en score på 4,0 eller mere for Samlet tilfredshed i løbet af den næste undersøgelsesperiode. Side 6

Kommentarer Foruden spørgsmål til afkrydsning, er det almindeligt også at have åbne felter, som eleverne kan skrive i. Det kan være kommentarer om bestemte forhold, eller bredere formuleret som ”Andre kommentarer”. Kommentarerne er som hovedregel kritiske, og nogle er meget kritiske. Det kan være over for lærere, tilrettelæggelsen, udstyret, indretningen, materialerne, kantinen, vejlederne, kontaktlærerne, fagrækken. Kommentarerne kan imidlertid også være decideret modsatte og strømme over af lykke over at have gået på skolen. Vi slutter af med et pare prøver på begge dele. Den utilfredse Jeg er blevet meget skuffet over dette forløb. Jeg havde forventet at lære noget mere end jeg her har fået muligheden for. Alt for mange elever i klassen, og for gammeldags undervisningsform. I skulle købe noget nyt værktøj. I skulle sætte værkstederne i stand, det er MEGET ringe forhold vi arbejder i. I skulle købe noget nyt udsugningsanlæg, det virker ikke. Læreren var ikke til megen hjælp, det kan gøres bedre. Den tilfredse Det har været et godt skoleophold. Man får en masse med hjem Denne uge med Kreativitet og Idéudvikling har, for mig, været et vendepunkt. Det var meget veltilrettelagt og dermed tilfredsstillende for mig som elev. Side 7