Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Evaluering og IT Brøndby Gymnasium

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Evaluering og IT Brøndby Gymnasium"— Præsentationens transcript:

1 Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Projektseminar KUA,

2 Fokus: E-læringsystemet Moodle
i forbindelse med daglig undervisning og fjernundervisning. Fag: engelsk (Kirsten Schwarze) historie (Steen Christensen)

3 Opstilling af kursus med løbende tilføjelser af undervisningsmateriale

4 Daglig undervisning: Materialer: indscannede tekster, internet links, opgaver, Power Points etc. Øvelser: netbaserede grammatik- og gloseøvelser (Moodle + Hot Potatoes) Oploadning: opgaver (afleveringer), arbejde (gruppe-, individuelt-), fælles notater, smart board tavler Online besvarelser

5 Evaluering (lærer): Online tests – e.g. multiple choice (dagens lektie, fakta-tests, glose check, gram. test) Online besvarelse af spørgsmål (en prøve) Samlet oversigt – resultater fra gram.-/glose-øvelser Samlet oversigt – afleverede opgaver og andet arbejde (f.eks. check-spørgsmål som del af lektie) Aktivitets-check – også i forbindelse med karaktergivning

6 Evaluering (elever): Alle ”lærer-evalueringer” tilgængelige for elever (med kode) Logbog – med lærer-feedback Undervisningsevaluering

7 Eksempler fra Moodle

8 Feedback fra 1.g elever om brugen af Moodle
Rammer: Besvarelsen var anonym Kun 12 ud af 22 har besvaret

9 Generelt: Hvad synes du generelt om at bruge moodle?
Meget godt: % Godt: % Hverken eller: 33.3 % Dårligt: % Meget dårligt: %

10 Positive tilkendegivelser i forbindelse med…
Indscannede tekster (undtagen 2 elever) Opgaver og øvelser til tekster (undtagen 2 elever) gloseøvelser Tests/quizzer Netbaserede grammatik-øvelser (undtagen 2) Opslagsværket (A Writing Manual) Aflevering af opgaver (undtagen 1)

11 Kommentarer + ”Jeg synes generelt at det er godt at bruge moodle og det er nemt nok når man vænner sig til det. Det med at aflevere opgaver i moodle er også godt fordi det ikke fylder i mailboksen i first class men det er ikke altid at jeg husker at lægge den derinde.” +/- ”Jeg synes at hvis man skal bruge moddle, skal det være fuldt ud i alle fag. Nogle lærere bruger det meget mere end andre og det kan godt være ret så irriterende nogen gange. “ - ”Jeg er ikke så godt til at bruge moodle. Jeg kan bedre forholde mig til first class.”

12 Selv-evaluering  Bruger du quizzer og grammatikøvelser i Moodle til selv-evaluering? Ja: % Til tider: 50.0 % Nej: %

13 Øvelser udenfor skoletiden?
Ja: 25 % Nej: 75% “Har svært ved at tage mig sammen til selvstændigt arbejde når det ikke er noget man har fået for.” “Hvis det er generelt der menes så ja, i hvert fald I matematik, hvis der er noget jeg ikke har forstået, så prøver jeg igen for at se om jeg måske har fundet det rigtige svar.” “Jeg tror det er fordi jeg normalt selv synes jeg har klaret dem rimelig godt.” “Det er kun nogle af øvelserne, hvis jeg kan se at jeg har behov for det, eller hvis jeg keder mig,... men det er meget sjældent...” “Lærer nok i timerne..”

14 Smart Board noter Alle elever positive m.h.t. brugen af smart board.
Er det en fordel at kunne gemme tavlenoter i Moodle? Ja: 83,3 % Måske: 8,3 % Nej: 8.3 %

15 Smart Board - noter De fleste elever mener det forbedrer koncentrationen, når vi tager fælles noter (66,6% ja) Men de får alligevel ikke bidraget mere mundtligt. (50 % nej) De fleste foretrækker at supplere fælles smart board-noter med egne, men de fælles noter er en stor hjælp, hvis man har været fraværende.

16 Logbog som opsamling af den enkelte time
Hvad synes du om at bruge logbog? Godt: % Hverken eller: % Dårligt: 8,3 % Samme tal for spørgsmålet om logbogen kan bruges til at reflektere over sin egen læring (ja, måske, nej). Det gør en stor forskel om læreren kommenterer indlæggene (66.6 % ja)

17 Kommentarer til logbog
“Jeg kan ikke helt sige om det er godt eller dårligt endnu , men hælder nok mest til at det nok er en meget god idé, for at se hvordan man selv syntes man klarer det i timerne osv. og syntes det er rigtigt dejligt når du komenterer det der er blevet skrevet i logbogen :D” -  ”jeg synes ikke der skal være et bestemt antal ting man skal skrive i den.” “Det er en meget god idé, jeg tror at det i den lange ende giver noget til eleven, selvom man ikke selv lige kan se det. men det at man skal tænke over hvad man har lært i løbet af timen får alle til at tænke over det. Og det tror jeg hjælper i den sidste ende.” -  Man kan bruge sin tid bedre end på at skrive logbog  

18 Yderligere kommentarer til IT i undervisningen
“Jeg syntes det er godt med it i undervisningen, der er ikke så meget mere og sige.” “Jeg synes det er ved at blive for meget. Nogle gange, kan man slet ikke koncentrere sig, man sidder og laver alt muligt andet, hvis læreren "keder" en. Så jeg ved ikke rigtig.”


Download ppt "Evaluering og IT Brøndby Gymnasium"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google