Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gør det simpelt Trænings planlægning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gør det simpelt Trænings planlægning."— Præsentationens transcript:

1 Gør det simpelt Trænings planlægning

2 Mål Man sætter sig et mål, fordi der er noget man gerne vil. Der findes to typer mål, resultat mål og tekniske mål. Resultat mål sætter man, hvis man vil opnå en bestemt placering eller point antal. Teknisk mål sætter man, når man gerne vil blive bedre til f.eks. at tage aftræk. Lige meget hvilken målsætning du sætter skal den være realistisk. ”Flyt ikke hele bjerget på en gang, tag lidt af gangen. Ellers går du kold halvvejs.”

3 Delmål Når du har fastsat dit mål, skal du sætte dig nogle delmål. Delmålene gør at du kun flytter lidt af bjerget af gangen. Er dit mål at rykke fra klasse 3 op i klasse 2, kunne dit delmål f.eks. være at blive bedre til at tage aftræk, da det har stor indflydelse på din skydning. Når du er blevet god til aftrækket, kan det næste delmål være et godt sigte.

4 Forslag til delmål Eksempler på delmål: Aftræk Sigte
Mental indstilling Fodstillingen Håndstillingen

5 Overvejelser Når man har fastlagt sit mål, begynder man at kigge nærmere på forskellige ting som følgende: Hvad skal der til for jeg når mit mål? Hvornår skal jeg opnå det? Betyder det, at det mål du har sat dig, at du helt basalt skal til at træne mere. Hvis ja, skal målet nok ikke opnås i morgen, sæt en tidshorisont på.

6 Planlægningen Tag en kalender og indsæt dine delmål og mål på de dage, hvor de skal være opnået. Find ud af hvad du vil træne op til det enkelte delmål. Skriv ned hvornår du skal på skydebanen, så du ikke glemmer det. Søg hjælp ved andre, hvis du ikke ved hvordan du skal træne den enkelte ting. Dit delmål må max. tage 10 uger at opnå. Tager det længere tid må du revurdere dit delmål.

7 Opbygning af en træningsaften
Når du planlægger din træning, tænk da på disse ting. Hvad skal der trænes? Hvad skal træningen indeholde? Træning: Hvordan gennemfører jeg den? Konkurrence, hvordan presser jeg mig selv Evaluering: Nåede jeg målet for i dag? Næste gangs træning: Hvad er næste mål?

8 Eksempel på en træningsaften
Træningen: 10 min. bruges på at komme ordentlig ind i skydestillingen 10 min. træn aftræk og sigte / tørtræning 5 min. pause - har jeg fået styr på tingene? 15 min. træning med skarp 15 min. frem og tilbage træning(Skyd et skud og gå ud af stillingen, gå derefter ind og skyd et nyt skud) Konkurrence: Lav en konkurrence med dig selv eller andre Evaluering: 5 min. nåede jeg målet for i dag? Samlet tid: 1 time (Små øvelser gør det nemmer at bevare koncentrationen. Snup en øvelse fra opgavebanken.)

9 Opgavebanken I opgavebanken kan du finde en masse små øvelser du kan lave til træning. De er opbygget som denne her. Hvor mange 10´ere kan du lave i træk? Mål: At kunne holde fokus på at gøre alt rigtigt. Fremgangsmåde: Giv et bud på hvor mange 10´ er du kan skyde i træk. Lykkes det må du forhøje buddet. Lykkes det ikke må du vurdere, hvad der skal til for du når buddet. Succes: At kunne skyde en længere række 10´er i træk.

10 Revurdering Hvis du opdager at der går meget lang tid i mellem du opnår dine mål, skyldes det måske at de er for høje. Det er ikke nogen skam at ændre dem til nogle, der er mindre. ”Det er bedre at få en lille succes ofte end at være skuffet når sæsonen er slut.”


Download ppt "Gør det simpelt Trænings planlægning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google