Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sikkerhedskultur - lærlinge

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sikkerhedskultur - lærlinge"— Præsentationens transcript:

1 Sikkerhedskultur - lærlinge
2013 Per Stig Jørgensen – Dansk Byggeri

2 Hvad er sikkerhedskultur?

3 ”De taler meget om, at vi skal bruge sikkerhedsbriller og høreværn inde i maskinhallen!
Men se dig omkring - ingen af lærerne bruger sikkerhedsbriller og høreværn. Joh, der er en enkelt måske, der har ørepropper hængende om halsen, men han tager dem jo ikke på. Og nogen af dem har heller ikke sikkerhedssko på. Så tænker de elever fleste jo, at så er det nok ikke så vigtigt, vel?” (elev).

4 ”Jeg kan bedst li’ at gå med den ene svend i firmaet
”Jeg kan bedst li’ at gå med den ene svend i firmaet. Han snakker ikke så meget, men er god til at vise mig, hvordan jeg skal gøre og sige, om det er godt nok. Han går meget ind for sikkerhed og siger, at det hører med til at blive en god tømrer. Det er sådden noget som at checke, om stilladset er sikkert, og at huller er dækket til, inden vi går til frokost og sådden…” (elev).

5 Hvordan opleves sikkerheden og sikkerhedskulturen på jeres skole?

6 Er disse udsagn rigtige?
Der er ofte lærlinge, der er kommet til skade under deres skoleophold. Nogle skoler er endnu ikke gået over til at anvende 80 stens stenhoveder Stort set ingen skoler råder over de påkrævede tekniske hjælpemidler til brug ved håndtering og montage af fx gipsplader, døre og vinduer. Lærlingene har mange eksempler på nærved-hændelser, men de samles stort set ikke op, og de bruges ikke til fremtidig forebyggelse. På nogle skoler er op mod halvdelen af træbearbejdningsmaskinerne ulovlige. Der er mange lærlinge, der kan fortælle om manglende sikkerhedsforanstaltninger og -udstyr, men lærlingene tager ikke selv sådanne problemer op i firmaet.

7 Forhindringer som underviserne oplever
Manglende konsekvens overfor lærere der ikke overholder sikkerheden Manglende enighed mellem lærerne Manglende fælles fodslag Mangler fokus på sikkerhed Manglende holdninger og handling Manglende tid Manglende synlig ledelse

8 Muligheder som underviserne ser det.
Oplysninger og uddannelse Faglærer = AM uddannelsen Ledelsen går foran Økonomi Større vægtning Implementering på alle om råder Rollemodeller Faglig stolthed

9 Så hvad gør vi for at højne sikkerhedskulturen?

10 Sikkerhedskultur Hvordan kan skolen, ledelse, lærere og de faglige udvalg samarbejde om at skabe forståelse for at højne og udvikle sikkerhedskulturen? Hvad vil vi konkret gå hjem og gøre på vores skole?


Download ppt "Sikkerhedskultur - lærlinge"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google