Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Evaluering som en del af elevernes lærings proces

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Evaluering som en del af elevernes lærings proces"— Præsentationens transcript:

1 Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Vores ide er: at tænke evaluering som læring

2 at tænke evaluering som læring:
D.v.s. at fremme den evaluering der foregår enten: selvstændigt af den enkelte elev. Sammen med en makker. Eller i mindre elev-grupper..

3 at tænke evaluering som læring:
Lærer den fagligt stærke elev noget ved at evaluere den fagligt svagere elevs opgaver? Lærer den fagligt svage elev noget ved at evaluere den fagligt stærke elevs opgaver? Lærer den fagligt stærke elev noget ved at evalueres af den fagligt svagere elev? Lærer den fagligt svage elev noget ved at evalueres af den fagligt stærke elev?

4 Eksempel på et undervisningsforløb
Når opgaven skal afleveres som en hjemmeside. Og hver enkelt elev responderer med to andre via .

5 Et års ophold i udlandet
Eleverne modtager fiktivt en gave som er et års ophold i udlandet.

6 Modydelsen for opholdet i udlandet
I modydelse for gaven skal eleverne hver især udarbejde en hjemmeside hvor interesserede kan følge med i deres oplevelser. Desuden skal man også via hjemmesiden kunne lære noget om det land eleverne ”befinder sig i”. Endvidere skal eleverne stille sig til rådighed som foredragsholdere når de vender tilbage.

7 Hjælpen til eleverne Eleverne modtager en oversigt over de danske og internationale organisationer der bl.a. arrangerer udenlandsophold

8 ”Rejsebogen 2000”er det 18. skud på stammen rejsebøger fra Georg Harmsen. Med sine 511 sider indeholder den et meget bredt udsnit af de muligheder, man har for at arbejde, studere og opholde sig i udlandet. Nu på web:

9 Nem og gratis hjemmeside
Gratis Hjemmesider - Opret din gratis Hjemmeside Gratis Hjemmesider - Opret din gratis Hjemmeside. Du er i gang på få minutter. Hjemmesider - Webudvikling og gratis hjemmesider Alt om hjemmesider og webudvikling. Opret gratis hjemmesider og læs vores artikler om hvordan du laver den bedste side.

10 Tiden til arbejdet Der gives seks ugers skolearbejde til færdiggørelse af projektet – i dette tilfælde 36 lektioners ”orienteringsfag” i 8. klasse. Resten af arbejdet er under kategorien ”hjemmearbejde”

11 Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Eleverne tildeles hver især ”to makkere” hvis arbejde de forpligtes til at følge med i og give respons til. Responsen gives mindst hver anden uge på s eleverne imellem. Alle s har c/o adresse til læreren.

12 Eksempel på elevrespons
Hjemmesiden kan findes og omfatter en tur til Bolivia, som den skulle. Men i lay outet synes jeg at din hjemmeside er lidt kedelig at se på f.eks.ved billederne har du kun billeder af folket fra Bolivia, jeg synes at du mangler nogle billeder om selve landskabet og selve landet.

13 Og videre…………. Det er noget godt skrift du har skrevet som omfatter meget men noget af det er stillet lidt kedeligt op f.eks. det om Bolivia er stillet op i en lang køre i stedet for med nogle afsnit

14 Og endnu et godt råd Hvis du havde lavet den mere som du har gjort under linket ”Mit projekt & økonomi” tror jeg at den ville være mere overskuelig og samtidig ville folk også få mere lyst til at læse videre for det er jo nogle gode oplysninger du har.

15 Ditte ”var” i Australien
Det er bare en rigtig flot hjemmeside du har lavet. Der er en hel masse gode oplysninger om Australien, og det ser ud som om at du har brugt i hvert fald lidt tid på at finde oplysninger.

16 Hør – tænder opgaven lidt?
Dertil kommer der at du nok mest skriver om forberedelse, men det er også en stor del af det. Men jeg vil nu sige at du har løst opgaven, og det er også noget andre kan bruge hvis de skulle få den ide at tage til Australien, og det kan jeg sige for det er lidt det samme jeg godt kunne tænke mig at prøve.

17 Mads og USA Hej Mads jeg synes din hjemmeside er rigtig god og professionelt lavet og man kan godt se at du har prøvet det med IT før. Startside : Jeg synes det er rigtig godt at du har billede af dig selv derinde men det er bare ærgerligt at du har valgt at placere billedet der for jeg synes at det godt kan være svært at læse hvad der så nogle steder.

18 Mere respons til Mads Destination : Jeg synes det er rigtig godt det du har lavet og det er en god måde at stille det med fakta om landet op på den måde. Det du har skrevet nedenunder er også godt for det er kort men ikke for kort og præcist du har ikke noget med hvor du godt kunne have ladet vær at tage det med for det var bare med for at det komme til at fylde noget.

19 Gode ideer spredes? Det er også godt at du har de to link til Nordeas side om valuta og den om Morten Andersen. Og ja han er den eneste danske spiller I NFL. Transport : Det er en god måde igen at gøre det på. Og så har du et link til Kilroy Travels. Ophold : Jeg synes det du har skrevet om opholdet er godt for du fortæller lidt om familien og hvad de laver og hvad du lavede derovre.

20 Lykkedes lærings-tænkningen?
Ja - undervisningsforløbet blev selvfølgelig vurderet som værende meget succesfuldt. Det viste sig at den fagligt stærke elev lærte noget ved at evaluere den fagligt svagere elevs opgave. At den fagligt svage elev lærte meget ved at evaluere den fagligt stærke elevs opgave. At den fagligt stærke elev lærte noget ved at blive evalueret af den fagligt svagere elev? At den fagligt svage elev lærte meget ved at blive evalueret af den fagligt stærke elev?

21 Fordi det viste sig at ……
Elevernes indbyrdes respons og evaluering undervejs havde utrolig stor effekt på klassens samlede præstation. Hvilket udelukkende skyldtes kravene til arbejdsformen og dens enorme mulighed for at udveksle og ”stjæle” ideer. Forældrene fulgte med hjemmefra og det havde sikkert også en effekt.

22 Men var forældrene da tilfredse?
Flere forældre ”anklagede” efterfølgende” læreren for at give deres børn ”alt for” gode ideer!

23


Download ppt "Evaluering som en del af elevernes lærings proces"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google