Eksamen og eksamensbilag :

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Almen studieforberedelse
HISTORIE Den mundtlige prøve
Det Internationale Område
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Samtidshistorie på HHX
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Kulturforståelse niveau C
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Synopsis VIP3/2012.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Almen studieforberedelse Konferencer sept. 2008
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Formalia ved opgaveskrivning
Eksamen.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Værkstedsundervisning
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Folkeskolens afgangsprøve
Historie i fagligt samspil. Histories særlige forpligtelse ”Faget historie indgår i samtlige studieretninger og får derfor et særligt ansvar for at medvirke.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Beskrivelse af krav og procedure ved mundtlig eksamen
Fællesfaglig naturfagsprøve på Øster Farimagsgades Skole
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Skriveperiode (synopsis)
Udkast til justering af KS
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
Teoretisk pædagogikum
Tværmedial Kommunikation 1 Intro
Naturfag.
AT-eksamen 2018.
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Den nye mundtlige eksamensform
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Om prøveformen Filosofi C.
AT-eksamen 2019.
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Program onsdag den 20. marts 2019
Præsentationens transcript:

Eksamen og eksamensbilag : 24 timers forberedelse 3 timers forberedelse Lene Jeppesen

Institutionen vælger for det enkelte hold en af følgende to prøveformer: Prøveform a): Der afholdes en mundtlig prøve på grundlag af et kendt tema med tilhørende ukendt materiale af 10-15 normalsiders omfang. Temaet skal have relation til det læste stof. Bilagsmaterialet vælges af eksaminator og fremsendes til censor senest 5 hverdage før 1. prøve-dag. Bilagsmaterialet godkendes forud for prøvens afholdelse af censor. Bilagsmaterialet skal i videst muligt omfang indeholde forskelligartede materialetyper. Hvert bilagssæt må højst anvendes ved 3 eksaminationer samme dag og ikke ved følgende prøve-dage på samme hold. Eksaminationsgrundlaget er det ukendte bilagsmateriale og det læste stof. Der gives mindst 24 timers forberedelsestid og 30 minutters eksaminationstid. På baggrund af det udleverede bilagsmateriale og materiale fundet i forberedelsestiden skal eksaminanden opstille, analysere og diskutere en eller flere faglige problemstillinger. Eksaminanden præsenterer i de første ca. 10 minutter de(n) historiske problemstilling(er) og relationerne til det læste stof. Herefter forløber eksaminationen som en dialog mellem eksaminand og eksaminator. Lene Jeppesen

Prøveform b Der afholdes en mundtlig prøve på grundlag af et kendt tema med tilhørende ukendt materiale af 8-12 normalsiders omfang. Temaet skal have relation til det læste stof. Bilagsmaterialet vælges af eksaminator og fremsendes til censor senest 5 hverdage før 1. prøvedag. Bilagsmaterialet godkendes forud for prøvens afholdelse af censor. Bilagsmaterialet skal i videst muligt omfang indeholde forskelligartede materialetyper. Hvert bilagssæt må højst anvendes ved 3 eksaminationer samme dag og ikke ved følgende prøvedage på samme hold. Eksaminationsgrundlaget er det ukendte bilagsmateriale og det læste stof. Der gives 3 timers forberedelsestid og 30 minutters eksaminationstid. Ved eksaminationen må kun medbringes prøvematerialet, de notater, der er udarbejdet i forberedelsestiden samt øvrigt materiale, som eksaminanden ønsker at inddrage i eksaminationen. På baggrund af det udleverede bilagsmateriale skal eksaminanden opstille, analysere og diskutere en eller flere faglige problemstillinger. Eksaminanden præsenterer i de første ca. 10 minutter de(n) historiske problemstilling(er) og relationerne til det læste stof. Herefter forløber eksaminationen som en dialog mellem eksaminand og eksaminator. Lene Jeppesen

KS eksamen Prøveform A: Der afholdes en mundtlig prøve i faggruppen på grundlag af et kendt tema med ukendt bilagsmateriale af et omfang på 10-15 normalsider. Bilagsmaterialerne fremsendes til censor senest 5 hverdage før 1. prøvedag og godkendes af denne forud for prøvens afholdelse. Bilagsmaterialet skal i videst muligt omfang indeholde forskelligartede materialetyper. Et prøvemateriale må højest anvendes ved tre eksamensenheder den samme dag og ikke ved følgende prøvedage på samme hold. Eksaminanderne kan vælge at forberede sig til prøven i grupper. En eksamensenhed er en sådan gruppe eller en eksaminand, der forbereder sig individuelt. Der gives mindst 24 timers forberedelsestid til udarbejdelse af synopsis. På baggrund af det udleverede bilagsmateriale og materiale fundet i forberedelsestiden skal eksaminanden opstille, analysere og diskutere en eller flere flerfaglige problemstillinger. Eksaminationen foregår enkeltvis med en eksaminationstid på 45 minutter pr. eksaminand. Eksaminationen tager udgangspunkt i eksaminandens præsentation og fremlæggelse af synopsen suppleret med uddybende spørgsmål af eksaminator. Lene Jeppesen

KS eksamen b Der afholdes en mundtlig prøve i faggruppen på grundlag af et kendt tema med ukendt bilagsmateriale af et omfang på 8-12 normalsider. Bilagsmaterialet vælges af eksaminator og fremsendes til censor senest 5 hverdage før 1. prøvedag og godkendes af denne forud for prøvens afholdelse. Bilagsmaterialet skal i videst muligt omfang indeholde forskelligartede materialetyper. Hvert bilagssæt må højst anvendes af 3 eksamensenheder samme dag og ikke ved følgende prøve-dage på samme hold. Eksaminanderne kan vælge at forberede sig til prøven i grupper. En eksamensenhed er en sådan gruppe eller en eksaminand, der forbereder sig individuelt. Bilagsmaterialet udleveres 3 timer før den første eksaminand i gruppen skal eksamineres. I forberedelsestiden udarbejder eksaminanderne en synopsis, idet de på baggrund af det udleverede bilagsmateriale skal opstille, analysere og diskutere en eller flere flerfaglige problemstillinger. Eksaminationen foregår enkeltvis med en eksaminationstid på 45 minutter pr. eksaminand. Eksaminationen tager udgangspunkt i eksaminandens præsentation og fremlæggelse af synopsen suppleret med uddybende spørgsmål af eksaminator. Lene Jeppesen

For eksamensformerne gælder: Tema Der er fastsat et antal normalsider 10-15 ved 24 timer 8-12 ved 3 timer Både tema og det udleverede materiale skal have relation til det læste stof Lene Jeppesen

Tema forslag: 1. Danmarkshistorie fra vikingetid til velfærdstid. 2. Den industrielle revolution. 3. Verdensbilleder og oplysningstanker. 4. Det gode samfund. 5. Ideologiernes kamp. 6. På jagt efter menneskerettigheder. 7. Mellemøstens historie 8. Tyskland: Selvforståelse og identitet. Lene Jeppesen

Normalside/læst stof 1300 enheder med det hele Undervisningsbeskrivelsen Lene Jeppesen

Bilagsmaterialet skal afspejle det udvidede materialebegreb Tekst: - alle former for tekstmaterialer fra alle tidsperioder: Digte, sange, noveller, politiske taler, avis- og tidsskriftsartikler Tabeller og statistik, m. m. Billeder - alle former for billedmateriale : kunstværker, satiretegninger, arkitektur Film: - alle typer film kan anvendes, men pas på omfanget Lene Jeppesen

Billedfrise fra Berlin Lene Jeppesen

eksamensbilag Fra vikingetid til velfærdsstat Mellemøstens historie Lene Jeppesen

Krav til eksaminanden 10 minutters præsentation af de historiske problemstillinger og relationerne til det læste stof Lene Jeppesen

Elevens disposition: (hvis ikke eleven bruger synopsis) Hvilke overvejelser kan eleven gøre sig til de 10 min. fremlæggelse: (hvis ikke eleven bruger synopsis) Udarbejde en disposition for eksaminationen: Problemstillinger i teksterne i forhold til det læste Faglige mål Evt. taksonomisk disposition redegørelse analyse vurdere/diskutere Herefter en dialog mellem eksaminator og elev og evt. censor Lene Jeppesen

synopsis Der er en vis enighed om, hvad en synopsis normalt indeholder: Et overordnet spørgsmål/en problemstilling, der kan være udtryk for en undren – eller et paradoks. Eventuelt en eller flere hypoteser, der relaterer sig til det overordnede spørgsmål. Et antal underspørgsmål, som er nødvendige at stille for at få svar på det overordnede spørgsmål. Lene Jeppesen

fortsat Et eksempel: Når vi hævder, at menneskerettighederne er naturretslige og universelle, hvorfor bliver de da af nogen opfattet som udtryk for kulturimperialisme? Undersøgelse af problemstilling og underspørgsmål ved brug af det udleverede materiale og kernestof//supplerende stof. Ved 24 timers prøve inddrages desuden det fundne materiale. Lene Jeppesen

fortsat En konklusion, hvor underspørgsmål og problemstilling besvares og evt. opstillede hypoteser be- eller afkræftes. Problemstilling, evt. hypoteser og konklusion skal i synopsen være forsøgt udfoldede. Svarene på underspørgsmålene medtages i stikordsform. Det er vigtigt at nævne, at en synopsis er et skriftligt produkt, der ikke kan stå alene. Lene Jeppesen

Eksaminator og censor Faglige mål versus kernestof Goddag Viden Samtale Farvel Lene Jeppesen