Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B"— Præsentationens transcript:

1 Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B

2 Mindstekrav – hvad/hvorfor?
Eleverne skal vide hvad der forventes for at bestå. Handler om beståelse – dvs. summativ bedømmelse. Omfatter grundlæggende matematiske færdigheder i det centrale stof i et emne, herunder: Analytiske og grafiske færdigheder. Færdigheder i brugen af CAS. Testes under mundtlig eksamination på niveau B. Testes skriftligt på niveau A. Mindstekravsopgaver til eksamen udformes af eksaminator (B-niveau).

3 Mindstekrav i undervisningen
Løbende fokus på træning i og information om mindstekrav. Benyt løbende tests, for at tydeliggøre elevens niveau. Mindstekrav hjælper fagligt udfordrede elever til at sætte sig realistiske mål – og dermed bevare motivationen til at bestå faget. Emner vægtes forskelligt fra klasse til klasse – derfor kan mindstekrav testes forskelligt.

4 Mundtlig prøve Fra vejledningen: ”Ved den mundtlige prøve trækker eksaminanden ved lodtrækning en kendt opgave, der knytter sig til et af projekterne fra undervisningen og den teori, det omhandler. Derudover trækker eksaminanden ved lodtrækning en ukendt stillet opgave, der afprøver fagets mindstekrav. Denne ukendte stillede opgave kan være opgaver i flere emner.”

5 Eksempler på mindstekravsopgaver

6 Eksempler Bemærk: Eleven har metodefrihed

7 Eksempler II

8 Eksempler III

9 Eksempler IV

10 Eksempler V

11 Eksempler VI

12 Hvornår bliver mindstekravene aktuelle?
Fra vejledningen: ”Såfremt eksaminationen i de to dele rejser tvivl om, hvorvidt eksaminanden kan honorere mindstekravene bruges den sidste del af eksaminationen på at teste fagets mindstekrav. Honorering af disse mindstekrav vil give en karakter på mindst 02. ” Det er eksaminators og censors ansvar at holde øje med tiden, så der er tid til at teste fagets mindstekrav, når mindstekrav skal i spil. En elev der dumper SKAL være testet i sin mindstekravsopgave! Hvis eleven så at sige klarer sig ”fint”, behøver mindstekrav derfor slet ikke komme i spil under eksaminationen.

13 Påmindelser Mindstekravsopgaver skal dække kernestof og matematiske kompetencer bredt Det er læreren der udformer mindstekravsopgaverne. Bemærk: Forberedelsestid 60 minutter. Mindstekravsopgaverne er ukendte for eleven (i modsætning til den kendte opgave og projektopgaven) Der skal ikke stilles ekstra og/eller uddybende spørgsmål Eleven har metodefrihed, hvis ikke andet klart fremgår. Mindstekravsopgave må ikke gå igen på samme hold, men mindstekravsspørgsmål kan kombineres på ny. Hvis eleven kan svare på mindstekravsspørgsmålene, så er eleven samlet set bestået, uanset kvaliteten af den forudgående eksamination! Man kan kun dumpe eksaminanden hvis der er testet i mindstekrav!

14 Overvejelser ved udformning af mindstekravsspørgsmål
Er der god variation i mindstekravsopgaverne?: Funktioner Ligningsløsning Grafer, figurer, tabeller og aflæsning/analyse af disse Begreber og symboler Sproglig beskrivelse CAS-kompetencer

15 Gruppearbejde I skal nu I grupper tale om hvordan I vil eksaminere i mindstekravene: Hver gruppe laver ca. 5 mindstekravsspørgsmål Se eksemplerne – er I enige? Er jeres forslag egentlig mindstekrav? Hvor mange spørgsmål er passende (anbefalet 4)? Er der flere mulige løsningsmetoder, og er jeg tilfreds med at se alle? Rent praktisk: Vil I på forhånd koble mindstekravsopgave til den kendte opgave? Hvordan vil I rådgive elever i undervisningen? Hvordan prioriterer elever bedst deres forberedelsestid?


Download ppt "Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google