Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen"— Præsentationens transcript:

1 Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
EKSAMENSPROJEKT Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen

2 Dagens program Rammerne for EP Tidsplan for EP Gode råd til EP

3 Rammerne Individuel opgave 2-3 fag Selvvalgt emne
Afsluttede fag eller fag der afsluttes i år Fagene bliver vurderet på det højeste niveau du har haft det på Selvvalgt emne Synopsis på 2-3 sider (intet formelt krav om omfang) Individuel mundtlig prøve ud fra synopsen 1. Opgavens rammer 1.1. Eksamensprojektet omfatter to til tre fag og afsluttes med en individuel mundtlig prøve på baggrund af en synopsis. Kursisten skal udarbejde eksamensprojektet på det højeste faglige niveau, kursisten har eller har fulgt fagene.

4 Rammerne Skal skrives af alle der ønsker en hel HF-eksamen
Karakteren står selvstændigt på eksamensbeviset og tæller med en faktor på 1½

5 Rammerne Valg af fag og emne Vejledning
Udformning af problemformulering Skrivning af synopsis Mundtlig prøve 2. Eksamensprojektets område 2.1. Den enkelte kursist vælger de fag, som eksamensprojektet udarbejdes i. 2.2. Kursets leder udpeger blandt kursets lærere vejleder/vejledere for den enkelte kursist i de fag, der indgår. Vejlederen/vejlederne medvirker i alle projektforløbets faser. 2.3. Kursisten vælger i samråd med vejlederen/vejlederne et emne, hvor de valgte fag indgår. Emnet skal inden for såvel fagenes kernestof som supplerende stof afgrænses på en sådan måde, at der kan udformes en problemformulering, som sikrer, at der ikke kan ske genanvendelse af afsnit fra besvarelser, som tidligere er afleveret og rettet. 2.4. Kursets leder fastlægger en procedure for valg af fag og emne.

6 Tidsplan I dag Uge 3-6 Senest den 21./2. 2018 Den 19/3 2018
Frem til den 14/3 2018 Den 5/4 + 18/4 2018 Den 20/4 2018 Tidligst den 16/5 2018 TIDSPLAN FOR EKSAMENSPROJEKT 2016    Uge 2-4 Faglærerne orienterer om hvordan deres fag kan bruges i forbindelse med eksamensprojektet 18/1 2017: NE introducerer om eksamensprojektets rammer, faser og vigtige datoer. Senest 2/2 2017: Tilmeldingsdeadline for Eksamensprojekt i LUDUSweb. Gå ind under kursist -> Vælg fanebladet ”flerfaglige prøver” -> Vælg fag og skriv emne -> Skriv evt. en kommentar om vejleder eller andet. Hvis det ikke er muligt at tilmelde sig eksamensprojekt i LUDUSweb, så kig forbi Aida eller Sara – så åbner de op for muligheden Det er vigtigt, at du inden d. 2/2 har drøftet dine tanker med de relevante lærere, og at de har godkendt emnet. 10/3 2017: 1. projektdag: Vejledningsdag og problemformuleringsdag Projektdagene er din mulighed for at fordybe dig i dit eksamensprojekt. Der gives ikke fravær til kursister som skriver EP, men undervisningen fortsætter som normalt Senest 13/3 2017: Deadline for godkendelse af foreløbig problemformulering. Du skal her have dine vejledere til at skrive under på, at din problemformulering er af en kvalitet, så du kan arbejde videre med den. 6/4 2017: 2. projektdag: Skrivedag for den egentlige synopsis 17/4 2017: 3. projektdag: Skrivedag for den egentlige synopsis 20/4 kl 14.00: Deadline for aflevering af den endelige synopsis i 2 underskrevne eksemplarer hos Aida Justesen i C-bygningen. HUSK: Du har selv det fulde ansvar i tilfælde af problemer med udprintning af opgaven og evt. sletning af dele af opgaven/hele opgaven. Husk derfor løbende at tage sikkerhedskopier, tag evt. løbende et print af det du har skrevet eller send det til dig selv eller til en kammerat. Problemer med udprintning giver ikke forlængelse af afleveringsfristen. 11/5 2017: Første mulige mundtlige eksamensdag for eksamensprojektet.

7 Tidsplan: I dag Opstarten på Eksamensprojekt
Mange informationer, som I kun får i dag

8 Tidsplan: Frem til den 21/2-2018
Faglærere informerer om mulighederne for at skrive i deres respektive fag. Tag selv kontakt til faglærere for fag du overvejer at skrive i. 2.3. Kursisten vælger i samråd med vejlederen/vejlederne et emne, hvor de valgte fag indgår. Emnet skal inden for såvel fagenes kernestof som supplerende stof afgrænses på en sådan måde, at der kan udformes en problemformulering, som sikrer, at der ikke kan ske genanvendelse af afsnit fra besvarelser, som tidligere er afleveret og rettet. 3.1. Kursisten formulerer en problemformulering, der godkendes af vejlederen/vejlederne. Den skal rumme flerfaglige krav i de fag, der indgår, og den kan ikke direkte bygge på den del af fagenes stof, der allerede er indgået i kursistens undervisning. Der er dog intet til hinder for, at projektet udarbejdes i forlængelse af arbejdet i de fag, der indgår, eller har forbindelse hermed.

9 Tidsplan: Senest den 21/2-2018
VIGTIG DEADLINE!!! Tilmeldingsdeadline for Eksamensprojekt i LUDUSweb. Gå ind under kursist -> Vælg fanebladet ”flerfaglige prøver” -> Vælg fag og skriv emne -> Skriv evt. en kommentar om vejleder eller andet. Det vil sige at du har 4 uger fra i dag til at finde ud af hvilke fag og hvilket emne du vil skrive EP i. DETTE ER TILMELDINGEN TIL DENNE EKSAMEN Hvis det ikke er muligt at tilmelde sig eksamensprojekt i LUDUSweb, så kig forbi Aida – så åbner hun op for muligheden Det er vigtigt, at du inden d. 29/1 har drøftet dine tanker med de relevante lærere, og at de har godkendt emnet.

10 Tildeling af vejledere
Tildeling af faglige vejleder(e). Du har ikke krav på at få dine nuværende lærere som vejledere. 2.2. Kursets leder udpeger blandt kursets lærere vejleder/vejledere for den enkelte kursist i de fag, der indgår. Vejlederen/vejlederne medvirker i alle projektforløbets faser.

11 Tidsplan: Frem til den 14/3 2018
Du tager initiativ til at aftale møder med din(e) vejleder(e) Ved disse vejledninger kan I drøfte problemer vedr. litteratur, faglige problemstillinger, afgrænsning af emne, problemformulering mm. Disse vejledninger er UTROLIGT vigtige for, at du får lavet en problemformulering, som rent faktisk kan besvares på en fornuftig måde 2.3. Kursisten vælger i samråd med vejlederen/vejlederne et emne, hvor de valgte fag indgår. Emnet skal inden for såvel fagenes kernestof som supplerende stof afgrænses på en sådan måde, at der kan udformes en problemformulering, som sikrer, at der ikke kan ske genanvendelse af afsnit fra besvarelser, som tidligere er afleveret og rettet. 3.1. Kursisten formulerer en problemformulering, der godkendes af vejlederen/vejlederne. Den skal rumme flerfaglige krav i de fag, der indgår, og den kan ikke direkte bygge på den del af fagenes stof, der allerede er indgået i kursistens undervisning. Der er dog intet til hinder for, at projektet udarbejdes i forlængelse af arbejdet i de fag, der indgår, eller har forbindelse hermed.

12 Tidsplan: Den 9./3. 2018 1. Projektdag
Her har man mulighed for at få tid til fordybelse og evt. sparring med sin(e) vejleder(e) Formulering af problemformuleringen Du får ikke fravær fra øvrig undervisning

13 Tidsplan: Den 14./3. 2018 Aflevering af foreløbig problemformulering
Skal godkendes af din(e) vejleder(e)

14 Tidsplan: Den 5./4. og den 18./4. 2018 2. og 3. projektdag
Her har man mulighed for at få tid til fordybelse og evt. sparring med sin(e) vejleder(e) Du skriver din synopsis Du får ikke fravær fra øvrig undervisning 3.2. Kursisten udarbejder en synopsis, som indeholder: – Titel på emne og angivelse af de fag, der indgår – Problemformulering – Oversigt over de problemstillinger, der er arbejdet med – En præcisering af projektets konklusioner – Oversigt over, hvilke metoder der er anvendt i arbejdet – En konklusion, herunder eventuelt formulering af spørgsmål til videre arbejde – En oversigt over anvendte kilder. 4. Projektforløbet 4.1. Under projektforløbet skal kursisten sikres hensigtsmæssig adgang til faciliteter, der er relevante for udarbejdelsen af projektet.

15 Tidsplan: Den 20./4. 2018 AFLEVERING AF SYNOPSEN
Hver kursist skal aflevere 3 underskrevne eksemplarer - med den officielle forside - til Aida Du har det fulde ansvar for at aflevere rettidig i det korrekte format og antal Husk også at lave et eksemplar til dig selv 3.3. Ved eksamensprojektets afslutning afleverer kursisten synopsen til kurset i det nødvendige antal eksemplarer. Synopsen sendes til censor inden prøven. Kursets leder fastlægger en procedure herfor.

16 Tidsplan: Fra den 16/5 2018 Første mulige eksamensdag 5. Prøve
5.1. Der afholdes en individuel mundtlig prøve på baggrund af synopsen. Eksaminanden medbringer synopsen og eventuelle supplerende noter til prøven. Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand. Prøven består af eksaminandens præsentation af og fremlæggelse af synopsen suppleret med uddybende spørgsmål fra eksaminator. Censor kan inddrages i eksaminationen.

17 Tidsplan IDEGENERERING OG AFGRÆNSNING PROBLEMFORMULERING
I dag Uge 3-6 Senest den 21/2 2018 Den 9/3 2018 Frem til den 14/3 2018 Den 5/4 + 18/4 2018 Den 20/4 2018 Tidligst den 16/5 2018 IDEGENERERING OG AFGRÆNSNING PROBLEMFORMULERING SYNOPSISSKRIVNING TIDSPLAN FOR EKSAMENSPROJEKT 2016    Uge 2-4 Faglærerne orienterer om hvordan deres fag kan bruges i forbindelse med eksamensprojektet 14/1 2016: NE introducerer om eksamensprojektets rammer, faser og vigtige datoer. Senest 28/1 2016: Tilmeldingsdeadline for Eksamensprojekt i LUDUSweb. Gå ind under kursist -> Vælg fanebladet ”flerfaglige prøver” -> Vælg fag og skriv emne -> Skriv evt. en kommentar om vejleder eller andet. Hvis det ikke er muligt at tilmelde sig eksamensprojekt i LUDUSweb, så kig forbi Aida – så åbner hun op for muligheden Det er vigtigt, at du inden d. 29/1 har drøftet dine tanker med de relevante lærere, og at de har godkendt emnet. 9/3 2016: 1. projektdag: Vejledningsdag og problemformuleringsdag Senest 10/3 2016: Deadline for godkendelse af foreløbig problemformulering. Du skal her have dine vejledere til at skrive under på, at din problemformulering er af en kvalitet, så du kan arbejde videre med den. 8/4 2016: 2. projektdag: Skrivedag for den egentlige synopsis 18/4 2016: 3. projektdag: Skrivedag for den egentlige synopsis  19/4 kl 14.00: Deadline for aflevering af den endelige synopsis hos Aida Justesen i C-bygningen.  HUSK: Du har selv det fulde ansvar i tilfælde af problemer med udprintning af opgaven og evt. sletning af dele af opgaven/hele opgaven. Husk derfor løbende at tage sikkerhedskopier, tag evt. løbende et print af det du har skrevet eller send det til dig selv eller til en kammerat. Problemer med udprintning giver ikke forlængelse af afleveringsfristen. 13/5 2016: Første mulige mundtlige eksamensdag for eksamensprojektet. MUNDTLIG PRØVE

18 Gode råd til EP - Afgrænsning
Bedste råd overhovedet: GÅ I GANG NU! Snak med dine lærere og medkursister Søg relevant litteratur og bestil bøger hjem Lav fyldige notater til hvad du finder ud af og hvor du finder det, så du kan finde det igen

19 Gode råd til EP - Problemformulering
Formuleringen af problemformuleringen er utrolig vigtig at bruge mange kræfter på – brug din(e) vejleder(e) Overhold de aftaler du laver med dine vejledere. Tag notater under vejledningen – du kan ikke huske det bagefter. Kom selv med forslag til løsninger på problemer du har; forvent ikke at vejlederen kan løse det for dig. Inspiration Inspiration:

20 Gode råd til EP - Synopsisskrivning
En sammenfatning af de vigtigste pointer i din opgave Der er forskellige faglige traditioner Snak med din(e) vejleder(e) om hvad en synopsis er Inspiration: Skal indeholde titel, problemformulering, problemstillinger, underkonklusioner, anvendte metoder, hovedkonklusion og anvendte kilder. 3.2. Kursisten udarbejder en synopsis, som indeholder: – Titel på emne og angivelse af de fag, der indgår – Problemformulering – Oversigt over de problemstillinger, der er arbejdet med – En præcisering af projektets konklusioner – Oversigt over, hvilke metoder der er anvendt i arbejdet – En konklusion, herunder eventuelt formulering af spørgsmål til videre arbejde – En oversigt over anvendte kilder.

21 Gode råd til EP - Eksaminationen
Du starter med at fremlægge din synopsis Tag udgangspunkt i din problemformulering Brug din synopsis og uddyb den Sørg for at have struktureret din fremlæggelse Du skal vide mere om emnet, end der står i din synopsis 5. Prøve 5.1. Der afholdes en individuel mundtlig prøve på baggrund af synopsen. Eksaminanden medbringer synopsen og eventuelle supplerende noter til prøven. Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand. Prøven består af eksaminandens præsentation af og fremlæggelse af synopsen suppleret med uddybende spørgsmål fra eksaminator. Censor kan inddrages i eksaminationen. 6. Bedømmelse 6.1. Bedømmelsen af eksamensprojektet sker på grundlag af en helhedsvurdering af den mundtlige præstation i forhold til de faglige mål i de fag, der indgår i projektet. Ved bedømmelsen lægges herudover vægt på: – Behandling af emnet ud fra problemformuleringen – Strukturering og formidling af det faglige stof – Inddragelse af relevant baggrundsstof. 6.2. Der gives én karakter ud fra en helhedsvurdering.

22 Konkrete forslag til emner:
Der må I snakke med jeres lærere


Download ppt "Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google