Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Rundt om modstand mod læring – hvordan motiverer man?
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Studieteknik i studievejledningen Ved Katrine Berke, decentral studievejleder på Det Samfundsvidenskabelige Basisår.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TEMA Undervisningspraksis med og i digitale medier
Introduktion til Sprogpakken
Introduktion til Sprogpakken
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
DUA seminar den 5. oktober 2010
Ændring i lov pr Uddannelse Kompetenceplan Årlig drøftelse
Ændring af arbejdsmiljøloven
INUA – Arbejdsfastholdelse af personer med bevægeapparatsbesvær
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Økonomiske kompetencer
At udforske sin egen praksis
Vejledning i projektarbejde
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Arbejdsmiljøarbejdet i nye rammer
Velkommen til TEMA om Arbejdsmiljø-uddannelse
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Fokus på E-læring den 19.april Den netbaserede arbejdsmiljøuddannelse Fokus på e-læring Brian Knudsen Arbejdsmiljørådets Service.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Introduktion til 2. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
Certificeret arbejdsmiljøledelse i et læringsperspektiv Cerva Lise Granerud, juni 2010 Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Jette Rasmussen Demenskonsulent
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Læring i praksis Tirsdag den 22. maj 2012.
Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse og lovgivningen
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
RTS Medarbejder Anne Samuelsen, tlf?
Fagdidaktisk kursus i biologi
Velkommen Udvikling og teknologi i transporterhvervene
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Naturfag.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Vejledning i forflytning
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen Marianne Klug-Andersen Arbejdsmiljøkonsulent / arbejdsmiljøunderviser JobLiv Danmark a/s

Program Måder at udføre hjemmeopgaver på Eksempler på den rigtig gode hjemmeopgave Eksempler på den rigtig dårlige hjemmeopgave Rammerne for hjemmeopgaven De didaktiske overvejelser Relationsmodellen Spørgsmål til debat

Rammerne for hjemmeopgaven Lov krav at SR / SL skal på arbejdsmiljøuddannelse – se lovtekst Motivation Hjemmeopgave – ”en overraskelse” Forskellige forudsætninger fagligt og erfaringsmæssigt Forskellige arbejdsområder Presset hverdag Skal laves mellem de to moduler og fremlægges på 2. del

Lov tekst Formålet med arbejdsmiljøuddannelsen er at styrke det forebyggende arbejde og at effektivisere sikkerhedsorganisationens arbejde. Uddannelsens formål er at sikre, at medlemmerne af sikkerheds- gruppen erhverver sig den fornødne viden om arbejdsmiljø, at varetage metoder til sikkerheds- og sundhedsmæssige opgaver og skal medvirke til, at arbejdsmiljøarbejdet sker på en systematisk måde. …I tilknytning til et kursus gennemføres en praktisk opgave, som kobler kursets indhold med den enkelte kursusdeltagers arbejde i sikkerhedsgruppen. (Bekendtgørelse om sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse nr. 457 af 14. juni 1999 §1)

Kursusdeltagere på tilstedeværelsesundervisningen skal gennemføre en praktisk opgave, som kobler kursets indhold med den enkelte kursusdeltagers arbejde i sikkerhedsgruppen eller kommende opgaver som koordinator. Den tid, der medgår til løsning af opgaven, ligger uden for de 37/30 timer. Den praktiske opgave kan for eksempel løses på arbejdspladsen i samarbejde mellem deltageren og dennes partner i sikkerhedsgruppen. Opgaven skal være relevant og aktuel for sikkerhedsgruppens arbejde i virksomheden. Opgaven formuleres i samråd med underviseren. Det er endvidere en god ide at inddrage partneren i sikkerhedsgruppen i formuleringen af opgaven Hvis deltageren ikke er medlem af en sikkerhedsgruppe, aftaler deltageren og underviseren, hvordan opgaven bedst kan løses. Arbejdstilsynets vejledning på området

Rammerne - forsat Præsentation af opgaven rammer forventninger afrapporteringsform Tilrettelæggelse og gennemførelse af opgaven formulering af problemstilling (hvor præcist) muligheden for reelt at kunne gennemføre opgaven Fremlæggelse og afrapportering af opgaven valg af fremlæggelsesform bedømmelses og læringskriterier

Hvad - Hvordan - Hvorfor Didaktik Hvad skal læres Hvordan skal det læres Deltager Opgaven Underviser Hvad - Hvordan - Hvorfor

Hvad er formålet At kursisten i praksis får arbejdet med en relevant problemstilling i forhold sin sikkerhedsgruppe og til virksomhedens arbejdsmiljøarbejde. Hvordan skal opgaven løses Her er ikke tale om en undervisningssituation, derfor er formulering og planlægning vigtig. Opgaven løses individuelt eller i samarbejde med relevant person. Kursisten skal gerne komme igennem en erkendelses- og forandringsproces. Hvorfor hjemmeopgave - og hvordan den kan bruges Relevans, muligheder og begrænsninger – og hvad kan der gøres ved dette. Afrapportering valg af form. Kontrol / læring

Spørgsmål til debat Hvordan udføres undervisnings differencering i forhold til hjemmeopgaven? Hvordan sikres læring for kursisten af hjemmeopgaven? Hvordan sikres læring for holdet af de andres hjemmeopgaver? Hvornår er en hjemmeopgave ikke god nok? Hvornår kan en deltager dumpe p.g.a. manglende hjemmeopgave? Andet