Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje"— Præsentationens transcript:

1 Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje 26.3.2019
For fagligt selskab for ledende sygeplejersker i KL

2 Disponering Esbjerg Kommunes strategi også set i forhold til uddannelsen. Kursisternes perspektiv. Nye krav til os. Planlægningsmæssig udfordring. Uddannelsesaftale. Hvad ser vi allerede nu af ændringer.

3

4

5 Esbjergs kommunes strategi

6 Vision for specialeuddannelsen
At alle sygeplejersker på sigt får uddannelsen for at ruste os til fremtiden.

7 Udvikling af sygeplejen
Styrkelse af samarbejdet med sygehus og særligt almen praksis. Indsigt i hinandens rammer og kompetencer til at løse den fælles opgave. Forståelse for de problemer, der kan opstå for borgerne samt tværfagligt og sektorielt. Videreudvikling af faglig udvikling i sygeplejen i Esbjerg.

8 Vedvarende fokus på borgerperspektivet

9 Kursisterne oplever Det er utroligt spændende med uddannelsesløft til basis sygeplejersker, der skal løfte niveauet for og tæt på borgerne. Undervisningen er meget relevant, dygtige undervisere, gode formidlere. Velforberedte og god tilrettelæggelse. Ekstern klinik er relevant fordi det er en øjenåbner i forhold til hvad sekundær sektor oplever i samarbejdet med og omkring borgerne og i samarbejdet med kommunen. Det er en kunst, både tidsmæssigt og i forhold til at implementere ny viden at være studerende i egen klinik; men det er yderst relevant at koble teorien og oplevelserne fra ekstern klinik på egen praksis. Uddannelsen har stort fokus på borger og pårørendeinvolvering med henblik på god beslutningstagen for den enkelte. Dette sammenholdt med læring af metoder omkring systematik gør at kursisterne i høj grad kan medvirke til at forebygge indlæggelser i fremtiden

10 Kursisterne oplever Individuel uddannelsesplan kobler teori og praksis. Her sættes teorien på plads og bliver nærværende i hverdagen, fordi det hele drejer sig om cases fra hverdagen og om praksis på arbejdspladsen med min ledelse og kollegaer. Med en specialuddannelse må jeg være ambassadør for fortsat kvalitetsudvikling og kulturændring i og af praksis. Det er en utrolig spændende uddannelse, tidskrævende min. 10 timer ud over de 37 timer ugentligt. Kursisterne er fri for vagter og weekendarbejde, god løsning i forhold til studiet SEND endelig flere afsted, hjemmesygeplejen får et kvalitetsløft.

11 Nye krav til os Integration af teori og praktik i klinikken.
Behov for nye vejleder kompetencer. Tilpasning af arbejdsforhold til uddannelse. Finde ressourcer til uddannelsen: kr. for det samlede uddannelsesforløb og herudover udgifter til vikardækning og vejledning.

12 Planlægningsmæssig udfordring

13 Uddannelsesaftale Fuld tid i uddannelsesperioden. Vagtfrihed.
Ingen vagttillæg. Bøger lånes af arbejdspladsen. Det er muligt at printe litteratur på arbejdspladsen. Computer stilles til rådighed. Samkørsel med lav takst til praktik og skole. Ingen betaling for køretid. Ferie/FO afholdes i skoleferien. Forberedelsestids ud over arbejdstiden. 

14 Hvad ser vi af ændringer:
Større helhedsforståelse Skyklapperne er røget af Høj transfer i teori – praksis


Download ppt "Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google