Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi"— Præsentationens transcript:

1 Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Henrik Ross ZBC

2 Med udgangspunkt i bekendtgørelsen i til Erhvervsøkonomi og det kernestof som er beskrevet her.

3 Beskrivelsesramme for projekter:
Titel: Formål: Niveauer: Opgavebeskrivelse: Kernestof: Organisering: Delelementer: Inddragelse af IT: Forslag til produkt: Evaluering Pædagogisk tilgang Praksisorientering: Anvendelsesorientering: Tværfaglighed Helhedsorientering Problemløsning Differentiering Fagligt og socialt fællesskab Kollaborativ undervisning Kilde:

4 Inden på EMU´s hjemmeside findes der 7 cases som jeg har udarbejdet sammen med Birgitte Schou fra Silkeborg. Vores sigte var at disse undervisningsforløb skulle være tværfaglige både med grundfagene men også med erhvervsfaget. Endvidere var det vores sigte også at undervisningsforløbene skulle kunne anvendes på flere niveauer hvis muligt. De enkelte forløb har direkte henvisninger til kernestoffet i bekendtgørelsen.

5

6 Formålet med en praksisbaseret -nær eller -relateret undervisning er at øge elevernes motivation for at lære og deres udbytte af undervisningen. Antagelsen er, at elevernes motivation for at lære øges, hvis de kan se, at de har behov for at lære noget, at det, de lærer, giver mening for dem, og at de kan bruge det, de lærer. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op. Formålet med anvendelsesorienteret undervisning er at fastholde og motivere elevene og at understøtte elevernes faglige udbytte. Det formodes at være motiverende for eleverne, at de kan se og forstå anvendelsen af det, som de lærer. Derudover er der tale om en højere grad af læring, når eleverne lærer at anvende det, der undervises i, herunder også at anvende teoretisk viden.

7 Formålet med at inddrage problemløsning i undervisningen er, at eleverne lærer at anvende det, de lærer, til at løse problemer. Det gælder både almene og erhvervsfaglige problemer og gerne problemer, som har en tydelig kobling mellem skoleundervisning og praktikuddannelse. Formålet med kollaborativ undervisning er at øge elevens læring, at træne eleven i at samarbejde og at styrke undervisningen i idéskabelse. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

8 Formålet med tværfaglighed er at eleverne får mulighed for at løse problemstillinger eller opgaver fra det virkelige liv på en realistisk måde, idet man i en sådan løsning vil skulle inddrage forskellige fag. På denne måde understøtter en tværfaglig undervisning, at eleverne oplever undervisningen som meningsfuld Formålet med differentiering er, at alle eleverne uanset forudsætninger motiveres for at lære og udvikler deres kompetencer bedst muligt. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

9 Antagelsen er, at eleverne øger deres lyst til at lære, hvis de oplever, at undervisningen er tilrettelagt i meningsfyldte forløb, som knytter an til noget, der er kendt fra virkeligheden. Forløbet er eksperimenterende og har mulighed for at skabe synergi mellem grundfag og den faglige viden. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

10 Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

11 Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

12

13

14

15

16 Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

17


Download ppt "Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google