Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Garantiskolekonference 2013
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Vi gennemførte en række interview ifm
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Spor for et samlet skolevæsen i Odsherred Kommune Budgetseminar 20. April 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Regeringens globaliseringsudspil
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Den koordinerede ungeindsats Silkeborg Kommune 21. marts Klaus Majgaard.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Tidl. Vejledningschef Leif Erik Pedersen
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Den 3. februar 2011, Viborg ved /Annette Ernst Lauridsen, direktør AARHUS TECH og formand for National Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
En for alle! Ungeenheden i Ringsted Kommune Beskæftigelsesregion Midtjyllands Vejlederkonference 3. februar 2011 Ved leder af Ungeenheden Britt Lyndgaard.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark, Xclass. 10. klasse-centret i Slagelse, Willemoesvej 2 b, 4200 Slagelse, tlf ,
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Strukturreformen i Danmark
3-timersmødet 2017.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
3-timersmødet 2017.
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
FGU og kommunal ungeindsats
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
Det kompetente Nordjylland
15 års vejledning i uddannelses-sektoren
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Reformer af erhvervsuddannelserne i et historisk perspektiv
&.
Præsentationens transcript:

Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10. maj 2017

Store reformer med konsekvenser for vejledningsopgaven Det betyder at: Det er endnu vigtigere at se vejledningsopgaven bredt Flere parter og fagligheder spiller en rolle i vejledningsopgaven – det kræver koordinering og samarbejde UVM og Det Nationale Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning så et behov for et eftersyn af vejledningsbekendtgørelsen Hav evt. fokus på hvad der er vigtige og meningsfulde supplementer til det data som i allerede har mere eller mindre automatisk. Vær opmærksomme på bekymringer ift brug af data og brug dem til at finde ud af hvad der er vigtigt at fokusere på Spild af tid at indsamle en masse data, som ikke bliver brugt fremadrettet. Og det bidrager til at lærere og pædagoger ser det som ekstra-arbejde som kan undværes – varme/kolde hænder….. Fokus på progression og absolutte resultater kan noget forskelligt – og begge dele er vigtigt Fx kombination af observation af eleverne og deres skriftlige produkter Eller observation af elevernes og interview med dem Eksemplet med årshjul viser tydeligt at man kan lave forhastede konklusioner – og det har ret alvorlige konsekvenser for særligt nogle elever. Langt de fleste elever vil virkelig gerne ramme inden for skiven – er den tydelig for dem? Og rimelig og relevant for alle elever? Eksemplet med iagttagelse af to elevers opgaveløsning og den direkte konklsion ift deres læring – og de perspektiver de efterfølgende interview og et kig på opgaveløsningen gav…….

Baggrund for nedsættelse af Ekspertgruppen om bedre veje til ungdomsuddannelse Hovedudfordringer: For mange unge der ikke gennemfører en ungdomsuddannelse – 1 ud af 5 unge har ikke opnået studie- eller erhvervskompetence 7 år efter grundskolen Ukoordineret vejledning og støtte og delt myndighedsansvar For lidt succes med forberedende tilbud – ikke entydig effekt ift at få unge i gang med ungdomsuddannelse Hav evt. fokus på hvad der er vigtige og meningsfulde supplementer til det data som i allerede har mere eller mindre automatisk. Vær opmærksomme på bekymringer ift brug af data og brug dem til at finde ud af hvad der er vigtigt at fokusere på Spild af tid at indsamle en masse data, som ikke bliver brugt fremadrettet. Og det bidrager til at lærere og pædagoger ser det som ekstra-arbejde som kan undværes – varme/kolde hænder….. Fokus på progression og absolutte resultater kan noget forskelligt – og begge dele er vigtigt Fx kombination af observation af eleverne og deres skriftlige produkter Eller observation af elevernes og interview med dem Eksemplet med årshjul viser tydeligt at man kan lave forhastede konklusioner – og det har ret alvorlige konsekvenser for særligt nogle elever. Langt de fleste elever vil virkelig gerne ramme inden for skiven – er den tydelig for dem? Og rimelig og relevant for alle elever? Eksemplet med iagttagelse af to elevers opgaveløsning og den direkte konklsion ift deres læring – og de perspektiver de efterfølgende interview og et kig på opgaveløsningen gav…….

Udspil fra Ekspertgruppen om bedre veje til ungdomsuddannelse Udspil indeholder: Ny målsætning Sammenhængende kommunal ungeindsats Ny forberedende uddannelse Har store konsekvenser for: Vejledningsopgaven Organisering af vejledningen Hav evt. fokus på hvad der er vigtige og meningsfulde supplementer til det data som i allerede har mere eller mindre automatisk. Vær opmærksomme på bekymringer ift brug af data og brug dem til at finde ud af hvad der er vigtigt at fokusere på Spild af tid at indsamle en masse data, som ikke bliver brugt fremadrettet. Og det bidrager til at lærere og pædagoger ser det som ekstra-arbejde som kan undværes – varme/kolde hænder….. Fokus på progression og absolutte resultater kan noget forskelligt – og begge dele er vigtigt Fx kombination af observation af eleverne og deres skriftlige produkter Eller observation af elevernes og interview med dem Eksemplet med årshjul viser tydeligt at man kan lave forhastede konklusioner – og det har ret alvorlige konsekvenser for særligt nogle elever. Langt de fleste elever vil virkelig gerne ramme inden for skiven – er den tydelig for dem? Og rimelig og relevant for alle elever? Eksemplet med iagttagelse af to elevers opgaveløsning og den direkte konklsion ift deres læring – og de perspektiver de efterfølgende interview og et kig på opgaveløsningen gav…….

Forslag fra formandskabet til dialogforums bemærkninger Drøftet på møde i Det Nationale Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning 30. marts På baggrund af drøftelsen er der send brev fra formandsskabet til Undervisningsministeren 19. april

Kritisk masse/for små enheder Risiko for at en reform vil kunne accelerere problemet med for små vejledningsenheder i små kommuner, hvilket svækker vejledningsfagligheden. Udfordringen er der allerede i dag, men den risikerer at blive større. Der kan anbefales tværkommunale løsninger i sådanne områder

Samarbejde med jobcentre Sikre og udbygge samarbejde med jobcentrene, så der reelt bliver tale om ungeenheder, der arbejder på tværs af de nuværende skel. Hvis det alene er op til kommunerne at definere samarbejdet, er der en risiko for at der vil være meget store forskelle i kvalitet af vejledningsydelsen

Den tidlige indsats Vigtigt med samarbejde i og omkring udskolingen - i skole- og vejledningsindsatsen, og at nuværende lovgivning tænkes ind i den kommunale ungeindsats Vigtigt at samarbejdet mellem skole og vejledning fastholdes og styrkes Vejledningen skal bygge på den karrierelæring, som bl.a. finder sted i uddannelse og job Vejledningen skal sikres institutionsuafhængighed, hvilket er en udfordring i relation til de kommunale tilbud

Udfordre alle elever Vejledning i forhold til alle elever i udskolingen skal sikres, og vejledningen skal stadig have som fokus at udfordre alle elever i deres valg af ungdomsuddannelse, for herigennem at få flere til at se muligheder i erhvervsuddannelserne Det kan anbefales at styrke indsatsen for at udfordre alle elever

Vejledningsfagligheden Vigtigt at understøtte eksistens af et fagligt forum, der fastholder et vejledningsfagligt fokus. Med forventet nedlæggelse af UU og integration af vejledning i den kommunale indsats, er der ikke mere denne nationale enhed.

Den ”hårde” og den ”bløde” vej Vigtigt at signalere, at de unge skal mødes af en vejledningsfaglig tilgang med fokus på ressourcer og motivation og ikke med fokus på pligt og mangler. Hvis flest mulig skal lykkes med at påbegynde og gennemføre en uddannelse /komme i beskæftigelse er en sådan tilgang afgørende

Vejlederkompetencer Vigtigt at sikre høj vejledningsfaglighed, og ikke give køb på kvaliteten i vejledningen Fortsat uddannelseskrav til vejledere - det må ikke være op til kommuner at definere, hvilke kvalifikationskrav, der skal være til stede. Nationale standarder afgørende for en vejledning af høj kvalitet. Fx er der ikke krav om vejlederuddannelse i jobcentre, hvilket er tilfældet i UU – dette skal fastholdes og gælde alle vejledere i ungeenheden