Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne"— Præsentationens transcript:

1 UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR:

2 Ny målsætning 100 % målsætning – alle unge skal med. 90 % af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse, og de unge, der ikke gennemfører en ungdomsuddannelse (10 %), skal opnå erhvervskompetence bl.a. via beskæftigelse. 8 år efter folkeskolen Profilmodellen består og så skal der udvikles en metode til at måle erhvervskompetence hos de 10 % som ikke får en ungdoms-uddannelse. Erhvervskompetence er endemålet uanset om vejen dertil er via uddannelse eller beskæftigelse.

3 Ekspertgruppens anbefalinger skal hjælpe…
Unge der er i grundskolens udskoling. Unge, der har – eller burde have – afsluttet grundskolen, men ikke er startet på en ungdomsuddannelse eller er i ordinær beskæftigelse. Unge, der er startet på en ungdomsuddannelse, men er faldet fra. Unge flygtninge og indvandrere, som har brug for yderligere uddannelse eller anden indsats for at få en kompetencegivende uddannelse eller komme i beskæftigelse. 8 år efter afsluttet 9. klasse skal 90 % have gennemført mindst en ungdomsuddannelse og 10 % skal have opnået en erhvervskompetence = målet skal være nået inden de unge fylder 23 år.

4 100 % målsætning (90 / 10) Den forberedende uddannelse
Den kommunale ungeindsats Indsats i udskolingen Almenlinjen Dansk, dansk som 2. sprog, engelsk, historie, matematik, naturvidenskab og samfundsfag. Praktikforløb. Sikre adgang til HF. En tværgående kommunal ungeindsats Vejledningsprofessionen og de indsatser, der har hørt under UU skal være den bærende enhed. Vejledningsfunktioner der i dag varetages af jobcentrene. Støttefunktioner som SPS, SSP, læsevejledning, turboforløb, PPR, misbrugsindsats, kontaktpersoner og mentorer. Karrierelæringsperspektiv Alle vejledningsaktiviteter under-støttes og aktualiseres i den faglige undervisning. Fokus på erhvervspraktik og virksomheder. Uddannelsesparathed UPV med en ressourceorienteret tilgang til elevgruppen. Intensive læringsforløb/turboforløb En del af skolens praksis uden at svækket tilhørsforholdet til klassefællesskaber. Ordblindeindsats De negative konsekvenser skal væk. EUD8 og EUD9 Et generelt tilbud til målgruppen. Produktionsskolelinjen Dansk, matematik, It, arbejds-pladslære, samarbejdslære og erhvervslære. Forberede til erhvervsuddannelse. Sekundært til job. Definition af uddannelsesparathed og brug af uddannelsesplaner på tværs. Erhvervslinjen Virksomhedspraktik i et betydeligt omfang og praksisorienteret undervisning i dansk og matematik. Give kompetencer, som giver grundlag for beskæftigelse. Erhvervsbro og gennemgående kontaktperson En samling af funktioner i relation til virksomhedskontakt i ungeindsatsen i en erhvervsbro. Gennemgående kontaktpersoner, som er ”en fast hånd i ryggen”. ERHVERVSLIVET UNGDOMSUDDANNELSER

5 Dilemmaer i et kommunalt perspektiv
Samlet set vil flere tusinde siders lovgivning, herunder kommunale pligter og borgeres rettigheder være i spil – styringsansvar? Uddannelsesvejledere, virksomhedskonsulenter, sagsbehandlere, psykologer, læsevejledere, misbrugskonsulenter, mentorer, kontaktpersoner, handicaprådgivere, ordblindeundervisere er blot nogle af de professioner, som skal samles under ét. Vi er afhængige af hele tiden at holde vores professioner skarpe, udvikle dem, følge med udviklingen og ny lovgivning. Det kræver en tydelig ledelse og faglige miljøer – hvordan opretholder vi det? Mange af ovennævnte professioner arbejder også med daginstitutionsområdet, indskoling og mellemtrin og nogle med målgrupper, der er ældre end 23 år – skal professionerne ”aldersopdeles” og giver det mening i forhold til gældende lovgivninger og for den enkelte medarbejder og den enkelte afdeling? Hvad betyder det for den samlede kommunale struktur? Skal kommunerne udbygge på det generelle og velfungerende for at nå de sidste 6 % af en ungdomsårgang eller skal der opbygges en helt ny organisation?

6 Vejledning som bærende enhed – ikke uden grund…
Diplom- eller Masteruddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning. Sektor- og institutionsuafhængig i en tid, hvor et uddannelsesmarked med stigende konkurrence om elevtal vokser frem. Fokus på hvad de unge kan og metoder der kan hjælpe den unge til at se egne styrker og muligheder og realisere dem. En ubureaukratisk og løsningsorienteret tilgang – vi handler her og nu. Kompetencer til at arbejde på tværs af forvaltninger og fagligheder. Karrierekompetencer og karrierelæring som paradigme. Evnen til at skabe netværk og til at koordinere og styre aktiviteter på tværs af skoler, ungdomsuddannelser og erhvervslivet. Database med overblik over de unge, som fundament for den opsøgende indsats.


Download ppt "UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google