Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Esbjerg kommune, Uddannelseshuset

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Esbjerg kommune, Uddannelseshuset"— Præsentationens transcript:

1 Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Finn Lambek

2 Uddannelseshus og en kommunal ungeindsats:
Jobcenter Uddannelses-parate EGU UU år UU 18-25 Uddannelseshuset Vi ved ENDNU ikke, hvad der kommer til at ske i Esbjerg? Skal vi nedbryde siloer? Skal vi samarbejde på tværs? En ungeforvaltning? Hvordan sikrer vi sammenhæng til børn/familie området? I ESBJERG HAR VI TAGET DE FØRSTE SKRIDT!

3 Målet er en tværgående kommunal ungeindsats
Hvordan sikrer vi fokus på de unge UVM – klar tidsplan på FGU UVM – Aftalen ingen tidsplan for KUI Hvordan sikrer vi fokus på KUI Hvordan undgår vi et lokalt fokus på overlevelse, ”magt” og bygninger Et kommunalt ansvar. INGEN taler om, hvad sker der efter FGU, når den unge ikke er blevet klar til uddannelse? Ministeriel silotilgang/ingen dialog!

4 1. Skridt på vejen mod en tværgående kommunal ungeindsats: Maj 2017: Nedsættelse Styregruppe/projektgruppe Administrativ styregruppe: Direktør for Børn & Kultur Direktør for Borger & Arbejdsmarked, Jobcenterchef Skolechef Leder af Uddannelseshuset chef for Pædagogik & Undervisning. Projektgruppe: Konsulent fra hhv. Skole, Uddannelseshuset, Pædagogik & Undervisning, sekretariatet i Børn & Kultur og sekretariatet i Borger & Arbejdsmarked (projektleder)

5 2. Skridt på vejen mod en samlet kommunal ungeindsats: Sammenlægning af Ungeområdet, LAB og UU (Unge og special):  Fælles målretning i forhold til uddannelsesperspektiv – mere fokus på uddannelse over hele linjen.   Én indgang – en ungeindsats – fælles mål Mere smidige arbejdsgange ved omvisiteringer mv. Bedre udnyttelse af ressourcer og kompetencer Øget faglighed – gensidig læring og erfaringsudveksling Med én samlet ungeindsats vil der blive mulighed for at udnytte de bedste erfaringer, metoder og læringspunkter fra hver afdeling – og styrke den samlede faglighed. Mere ligelig sagsfordeling

6 § 17 stk. 4 udvalget har overordnet tre opgaver:
3. Skridt på vejen mod en tværgående kommunalungeindsats: Nov. 2017: § 17 stk. 4 udvalg: Innovativt, tværfagligt og tværsektorielt - et bredt og forpligtende samarbejde på tværs at kommune, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og civilsamfund Sammensætning af § 17 stk. 4 udvalget: 2 repræsentanter fra Social & Arbejdsmarkedsudvalget 2 repræsentanter fra Børn & Familieudvalget 1 repræsentant fra FGU institution 2 repræsentant udpeget af rektorkollegiet (uddannelsesinstitutioner) 1 repræsentant fra en virksomhed 3/1 repræsentanter udpeget af udvalget selv § 17 stk. 4 udvalget har overordnet tre opgaver: Udarbejde politik for den tværgående ungeindsats, som opfylder målene for reformen ’Bedre veje til uddannelse og job’ og sikrer, at alle unge understøttes i deres uddannelsesvej. Udarbejde en handleplan med konkrete mål, der udmønter politikken for den tværgående ungeindsats. Sikre implementering af handleplanen gennem konkrete indsatser.

7 Dilemma: Uklarhed om økonomi og konsekvens i forhold til etablering/køb af andre tilbud FGU:
Den kommunale ungeindsats: Vurdere den unges parathed til FGU En samlet afvejning af mulige tilbud og indsatser, der kan bringe den unge tættere på job og uddannelse, herunder LAB, uddannelser i regi af kulturministeriet og uvm. UVM italesætter, at kommunen kan prioritere at bruge ca pr ung/år på andre tilbud? Imens vi afventer økonomiforhandling mellem ministerier og KL drøfter vi: Bliver det en stor kommunal opgave at skaffe økonomi til nye tilbud både før og efter FGU?

8 Dilemma: Uddannelses og beskæftigelsesområdet
To siloer – uddannelse og beskæftigelse Uddannelse - kvalitet og højne området Beskæftigelse - Uddannelse til alle Snitflader mellem FGU, andre tilbud efter Serviceloven og LAB Hvad vil vi i forhold til denne gruppe af unge? Alle peger på virksomhedsrettet indsats som løsningen – UVM STAR MEN også i folkeskole og på de videregående uddannelser Kan vi lykkes med koordinering – er der plads til alle?

9 Dilemma: Den gennemgående kontaktperson Uddannelse, beskæftigelse og socialområdet:
NYE SNITFLADER OPSTÅR: KL konference/UVM Kontaktperson en menneskelig schweizerkniv, der binder det hele sammen I Esbjerg Pt. ca. 60 kontaktpersoner, Servicelov, Børn og Familie Paradigmeskifte version 2.0 + 18 år, Serviceloven. Kontaktpersonsordning LAB Uddannelsesmentor Esbjerg, Frivillig mentor Hvordan sikres koordinering og samspil mellem de 3 lovområder?

10 Dilemma – Når vi i mål med FGU?
FGU løfter ikke uddannelsesmålsætningen alene Forskning(DEA/SFI): Forberedende tilbud har ingen effekt UVM/KL konference: FGU er en uddannelse – Navnet FGU signaler forberedende tilbud Hvordan får vi uddannelsen solgt til de unge? IKKE produktionsskole 2.0 Er vi i gang med at etablere ny restgruppe i restgruppen?


Download ppt "Esbjerg kommune, Uddannelseshuset"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google