Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder."— Præsentationens transcript:

1 Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder

2 Formål: For unge under 30 år uden uddannelse er det grundlæggende formål med reformen, at de mødes med klare krav og forventninger om, at de tager en uddannelse

3 Mål: Målet er at bidrage til, at de unge gennem uddannelse får bedre muligheder for en stabil tilknytning til arbejdsmarkedet.

4 Effektiv organisering: Det bliver muligt at flytte indsatsen for unge uden uddannelse ud af jobcentret til et miljø, hvor uddannelse er i centrum, fx på en erhvervsskole. Derudover kan indsatsen for unge uden uddannelse samles på tværs af forvaltninger, fx ungdommens uddannelsesvejledning, socialforvaltningen og jobcentret.

5 Visitation: Matchsystemet afskaffes. Erstattes af 2 nye begreber: Uddannelsesparate Aktivitetsparate

6 De uddannelsesparate er: Unge der vurderes at kunne begynde på en uddannelse inden for et års tid, og som forventes at kunne gennemføre uddannelsen på almindelige vilkår.

7 De aktivitetsparate er: Unge der ikke vurderes umiddelbart at kunne påbegynde og gennemføre en uddannelse. Det kan skyldes faglige, sociale eller helbredsmæssige problemer.

8 Uddannelsespålæg Kommunen skal give et uddannelsespålæg til alle, der søger om uddannelseshjælp. Det gælder, uanset om den unge visiteres uddannelses- eller aktivitetsparat.

9 Åbenlyst uddannelsesparate De unge som ingen barrierer har for at påbegynde og gennemføre en uddannelse. Skal have uddannelsespålæg. Skal straks gå i gang med at finde, søge optagelse på og gennemføre en uddannelse.

10 Uddannelsesparate De unge har ret og pligt til at deltage i den indsats, kommunen tilbyder. Afklarende og understøttende tilbud Vejledning Opkvalificering Brobygningsforløb Virksomhedspraktik

11 Læse-, skrive- og regnetest Unge, der kun har grundskolen bag sig, skal inden for den første måned have en læse-, skrive- og regnetest. Viser testen et behov, skal den relevante undervisning iværksættes.

12 Hvordan skal det nye samarbejde fungere? Udgangspunkt i Nordvestsjælland 3 jobcentre (Holbæk, Odsherred, Kalundborg) UU Nordvestsjælland EUC Nordvestsjælland Fysisk placering af ny jobcenterfilial på EUC Nordvestsjælland

13 Udfordring nr. 1 Etablering af en ny organisation Hvilke kompetencer har vi hver især Jobcenter EUC UU Hvem skal bemande filialen Fast eller fleksibel bemanding Etablering af ny kultur og metode Hvordan udvikler vi ny praksis – sammen?

14 Hvordan skal de unge hjælpes i uddannelse

15 + Vilje + Forudsætninger Åbenlyst uddannelsesparat + Vilje - Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje + Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje - Forudsætninger Aktivitetsparat

16 + Vilje + Forudsætninger Åbenlyst uddannelsesparat + Vilje - Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje + Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje - Forudsætninger Aktivitetsparat

17 Udfordring nr. 2 Vælge udgangspunkt Fokus på alle de administrative og regelbaserede bindinger, eller Fokus på hvordan vi kan skabe det bedste tilbud

18 Udfordring nr. 3 Kerneydelsen: Flytte fokus fra driftsstatus (arbejdsgange, procedurer, ansvar, kompetencer) til kerneydelse, mål og resultater. Hvad er målet, og hvordan kan vi nå det? Kerneydelsen er ikke at forvalte lab-loven men at skabe resultater.

19 Økonomi UU ikke har ledige resurser til at smide ind i opgaven. Vores nuværende lovgivning og tilhørende bekendt- gørelser har defineret vores målgruppe til at være unge i alderen fra 15-25, der ikke enten har en ungdomsuddannelse eller er i gang med en ung- domsuddannelse, og som ikke allerede vejledes af en anden myndighed.

20 Økonomi Vejledningsbekendtgørelsen: § 6. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge, der hverken er i gang med eller har fuldført en ungdoms- uddannelse eller en videregående uddannelse, vejledning om valg af uddannelse og erhverv. § 8. Vejledningen af 18-24-årige unge tilrettelægges og prioriteres, så den opsøgende og opfølgende indsats især rettes mod unge, der skønnes at have behov for en særlig vejledningsindsats, jf. § 4, stk. 2, og som ikke i forvejen modtager vejledning fra kommunale jobcentre, socialforvaltningen eller andre myndigheder, der beskæftiger sig med unge.

21 Debat Hvordan skal indsatsen organiseres? Hvordan sikrer vi et fælles nyt fokus på kerneopgaver og mål? Hvordan får vi økonomien på plads?


Download ppt "Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google