John Hattie.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Hvilken forskel gør spørgsmål?
Skolereform august 2014………………
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Undervisningsplanlægning
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Skolereform august 2014………………
Darum skole 4. november 2013.
Talentinternat modul 3..
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Karl Henrik Flyums model
At udforske sin egen praksis
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Vejlederens kommunikation
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
Innovation i AT/SO.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Forudsætninger for en god samtale
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Ny nordisk skole Mandag den 2. februar 2015
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Højere kvalitet gennem forøget brug af læringsmål?
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
FØR LÆSNINGEN 1. 3 faser - fagets tekster  Før læsningen  Under læsningen  Efter læsningen 2.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Danish Teenage Entrepreneur Temadag om grundfag - Fremmedsprog/engelsk - Steen Rørvang.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
- Kom tættere på dit barns skolegang
Formativ vurdering i undervisningen.
Kommunikation/dialog i e-læringsforløb
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Kommunikation/dialog i e-læringsforløb
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Peerfeedback og noget om mål.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Læringsmålstyret undervisning - målpilen som værktøj
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Læringsmål og niveaubeskrivelser
torsdag den 11. april 2019 Basen
Præsentationens transcript:

John Hattie

‘Beretning om evaluering og kvalitetsudvikling Model: som overskrift + effekt på elevernes læring Peer tutoring = elever underviser andre elever, samme alderstrin eller ældre/yngre. Evidens = videnskabelig dokumentation, årsagssammenhænge Model: Hattie fra ‘Beretning om evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen 2103’, Rådet for evaluering og Kvalitetsudvikling af folkeskolen, Formandsskabet John Hattie (2009) , ‘Den gode time’, Dafolo

Gør vi ikke det hele tiden? Feedback

(Hattie og Timperley, 2014)

Målene De skal være konkrete, forståelige og tilpas udfordrende

To forskellige mål Brede læringsmål: At du kender til LRH´s taksonomi og kan anvende taksonomien Tydelig læringsmål At du kan finde LRHs taksonomi At du kan pege på, hvor læringsmålene for dette modul er placeret på taksonomien At du kan opsætte mindst 3 læringsmål, viden-, færdigheds- og kompetencemål, som er klare og konkrete

Prøv selv Lav 3 disse overordnede læringsmål om til klare og konkrete læringsmål Viden om SAMR-modellen Er øvet i at anvende SAMR-modellen Kan anvende SAMR-modellen i kendte situationer

Feedback Feedback – hvor skal jeg hen ( de klare mål - succeskriterier) Feedup – hvordan klarer jeg mig i forhold til målene Feedforward – hvad skal jeg gøre i fremtiden for at komme tættere på målene

Flere forskellige niveauer Produkt – niveau Er det rigtigt eller forkert? Det er feedback på selve produktet i opgavebesvarelse Bruges mest i begyndelsen Proces – niveau ( meget gerne undervejs) Feedback på hvordan du løser opgaven. Den skal udfordre læringsstrategierne. Fokus er på vejen til løsningen – ikke på selve produktet. Kommentarer – ideer – gode råd etc. Selvregulerings – niveau Personligt – niveau – indflydelse på motivationen, hvis den knyttes til handlingen og ikke til personen. Men dette niveau har den ringeste effekt

Feedback på produktniveau Korrekt eller ukorrekt Rigtigt eller forkert Bruges tit i begyndelsen, hvor man skal lære noget nyt Det er godt ståsted for at komme videre, hvor man kan udvikle sine læringsstrategier og udvide dem.

Feedback på procesniveau Den kan med fordel gives formativt – altså undervejs Gives den i en opgave sker det ofte som : Har du tænkt på, at du kunne……. Du kunne evt. læse denne artikel og på den måde udvide din argumentation Har du overvejet, at inddrage dine kolleger i udforskningen…. Altså her handler det mere om ”små skub”, hints, gode råd etc, som skal pirre deltagerens nysgerrighed og udvikle deltagerens læringsstrategier

Feedback på selvreguleringsniveau Det særlige ved denne feedback er, at det ofte gives som spørgsmål. Spørgsmålene skal få deltagerne til at reflektere over deres egen læreproces og på den måde hjælpe dem til at finde egne strategier etc. På dette niveau handler det om, at de SELV skal kunne opsætte realistiske udfordrende læringsmål, give sig selv konstruktiv feedback og feedforward.

Feedback kan bruges til at differentiere Som underviser giver vi tit feedback til højre og venstre Vi giver på det hele i et sammensurium Vores opgave: Hvad har deltageren brug for? På hvilket feedback-niveau skal jeg give min feedback ( er du i tvivl, så start ¨på det højeste niveau)

Rubrics Det kan være en hjælp at anvende RUBRICS, som I gjorde i den første opgave i morgens På den måde kan man også træne deltagerne i at give konstruktiv og målrettet feedback

Prøv selv Hvordan giver I feedback hos jer? På hvilket niveau giver I feedback? Hvordan er I klare og tydelige i feedback-feedup – feedforward? Hvor har I de største udfordringer i jeres feedbackkultur? Hvad kunne I tage fat på for at styrke den del?