Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Advertisements

Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Dansk 1. klasse.
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Relationer – børn og voksne
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Alle børn er alles ansvar
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Lærings- og praksisfortælling
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
KVIST projektet og dets udfordringer Lisbeth N. Hansen, seminarielektor, Kolding pædagogseminarium Susanne Minds, kursusleder, sosu-stv.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Vedligeholdelse og udvikling af CRRT kompetencer hos intensivsygeplejersker.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING Vores næste skridt Hvad tager vi med videre?
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Målrettet kommunikation
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Team Nordahl og Skibet Skole
Vemmelev Skole 500 elever 7 km uden for slagelse
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Pædagogisk Grundlag og Response
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio EFTER. Afsluttende samtaleguide - kursist Afsluttende samtaleguide - leder

Arbejdet med redskaberne – hvordan? Modtog og læste indledende guides FØR uddannelsesstart Inddrog portfolio i undervisningen Afsluttede præsentationsportfolio.

Modtog og læste indledende samtaleguides FØR uddannelsesstart Kursist: Hvad vil du gerne lære? Hvordan lærer du bedst? Hvilke forventninger har du til anvendelsen i praksis? Leder Hvilke kompetencer ser du gerne udviklet? Hvordan kan arbejdspladsen bruge dem i fremtiden? Hvad kan arbejdspladsen gøre for at medarbejderen får brugt sine nye kompetencer?

Inddrog portfolio i undervisningen Hej igen, jeg skulle lige se om jeg kunne komme på computeren hjemme fra og det kunne jeg jubiiiiiiiii Jeg kan godt mærke at vi bliver presset mere nu end da vi startede, men det er OK for mig for jeg kan godt rumme mere nu Jeg vil stadig gerne blive bedre til at sige noget i en stor forsamling. Jeg er ikke helt så skeptisk angående gruppearbejde som i starten og jeg må indrømme det giver en masse at få snakket Vi kunne godt dyrke lidt mere udstrækning eller gymnastik

Midtvejsevaluering Vigtigt at se lærernes egne udtalelser, det mindsker afstand mellem deltager og underviser Fra åh nej, jeg tror jeg bliver hjemme til jubii jeg kan og det er slet ikke så svært Den tvinger os til at tage stilling og reflektere over det, vi har arbejdet med Redskaberne kræver tid Glad for at være tvunget til at sætte ord på

Præsentationsportfolio Portefolioen skal indeholde: 1. Et billede, der beskriver det, du har været særligt optaget af på kurset 2. Et tekststykke, som du i særlig grad har fået noget ud af at læse 3. Et eller flere af de modeller, vi har arbejdet med undervejs 4. En skala, der udtrykker i hvilken grad, du vurderer at have nået de mål, du har sat dig for kurset? (formuleret i den indledende samtaleguide) 5. De to udsagn fra din egen portefolio, som du er mest tilfreds med 6. Et udsagn fra en af de andre kursisters portefolio 7. Andet som du synes er spændende. Viser det at jeg er kommet nærmere mine mål? Fortæller det noget vigtigt om mig som pædagogmedhjælper - og hvordan? Fortæller det noget som jeg ikke vidste eller har kunnet tidligere?

Erfaringer Redskaberne virker motiverende, disciplinerende og ansvarliggørende ved at fastholde fokus på læring og krav om refleksion i forhold til egen praksis Svarene fra IS muliggør tilrettelæggelse af undervisning tæt på lederes og kursisters ønsker og forventninger og kursisternes læringsstile i relation til uddannelsesmålene – sikrer relevans i forhold til den pædagogiske praksis Det at skriftliggøre tanker om læring virker afklarende i forhold til læringsudbytte – mindre vigtigt om det jeg skriver er korrekt formuleret

Erfaringer Arbejdet med den elektroniske portfolio skabte nye fællesskaber – de kyndige hjalp de mindre kyndige – mange overvandt IT-barriere og oplevede at kunne Tilgængeligheden – at alle kunne læse alle – skabte åbenhed og virkede befordrende for dialogerne om indhold, undervisningsformer, mm. Læring bliver også et fælles anliggende

Erfaringer De åbne dialoger om læringsstile fungerede som løbende evalueringer, så den planlagte undervisning kunne justeres og der kunne arbejdes så tæt på det meningsgivende og motiverende som muligt. F.eks. med mulighed for at vælge mellem forskellige øvelser og opgaver Med den afsluttende præsentation skabes et overblik – en individuel læringshistorier – nåhhh var det det jeg fik ud af det! Skaber også stolthed og noget konkret at komme ”hjem” med

Elektronisk portfolio