Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet"— Præsentationens transcript:

1 MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Udarbejdet AF: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø MEDvirk er en digital tjekliste, som kan findes på INDSÆT JERES LOGO/NAVN HER

2 En hjælpende hånd i arbejdsmiljøet
Samarbejde Mobning Trivsel Forflytninger Planlægning Brug slidet til at illustrere, hvilke udfordringer der kan være i arbejdsmiljøet, og hvor mange ting, der er at tage fat på. Få evt. en indledende snak om forskellige arbejdsmiljøforhold på arbejdspladsen. På MEDvirknu.dk kan I finde tjeklisten, som kan hjælpe med at sætte fokus på det, der er vigtigst for at nå i mål med indsatser for arbejdsmiljøet. Ondt i ryggen Nye hjælpemidler Foto: Colourbox , Michael Sunne Esbensen og Karin Riggelsen

3 MEDvirk bruges: I arbejdsmiljøgruppen eller i MED-udvalget
F.eks. når I har lavet en APV og skal løse arbejdsmiljøudfordringer Når I har en konkret og handlingsrettet indsats, som skal implementeres på arbejdspladsen Fortæl evt. i dit oplæg om en indsats for arbejdsmiljøet, som ikke er lykkes, som I havde håbet på - og hvor hjælp til implementeringen havde været brugbart. Indsatsen kan både vedrøre det fysiske eller psykosociale arbejdsmiljø.

4 Hvad får vi ud af MEDvirk?
SUCCES Bliv klædt på til at nå helt i mål med nye arbejdsmiljøindsatser IMPLEMENTERINGSHJÆLP Bliv guidet gennem implementeringen af enkelte indsatser via spørgsmål og tips OVERBLIK Få et redskab, der giver overblik over alle arbejdsmiljøindsatser, I arbejder med SYNLIGHED Vis nemt alle medarbejdere på arbejdspladsen, hvilke indsatser, I har fokus på Tjeklisten har 11 spørgsmål, som skal besvares med udgangspunkt i den indsats, I gerne vil implementere. Tjeklisten guider jer gennem implementeringen og til slut får I et resultat, der viser, hvor langt I er fra at være i mål med implementeringen af arbejdsmiljøindsatsen. Når I har resultatet kan I fx udskrive et bevis, som I kan hænge op for at vise resten af kollegaerne på arbejdspladsen, hvad I gerne vil gøre for arbejdsmiljøet.

5 Se MEDvirk på video: Saml hjerter med dine kolleger:
Sådan virker MEDvirkNU.dk: Der findes både en kampagnevideo og en instruktionsvideo til MEDvirk. Vis instruktionsvideoen for alle på en storskærm og få mere indsigt i, hvad MEDvirk kan bruges til. Kampagnevideoen egner sig fx godt til Facebook, send den rundt og skab opmærksomhed på arbejdsmiljøet.

6 Ekstra slides – hvis arbejdsmiljøgruppen eller MED-udvalget skal afprøve MEDvirk Hvis der er ekstra tid i jeres præsentation af MEDvirk kan det være en god idé at bruge min. på at afprøve MEDvirk inden medarbejderne skal bruge MEDvirk i deres dagligdag. Giv god tid til spørgsmål og diskussion.

7 MEDvirk AFPRØV MEDvirk
En digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet i SOSU-branchen AFPRØV MEDvirk 1. Gå til siden og tryk på ”START HER” 2. Log ind 3. Skriv jeres indsats i feltet (få inspiration til indsatser her) 4. Gå til ”SE TJEKLISTEN” og svar på de 11 spørgsmål 5. Gå til næste skridt 6. Hent bevis og brev 7. Hent tips Gå trinvist igennem afprøvningen. Det kan godt gøres i plenum på en storskærm, men hvis det er muligt, så lad medarbejderne sidde i grupper på 2-3 stk. og afprøve det selv og tag så en plenum diskussion bagefter. Brug god tid på det. Husk at det er vigtigt, at man har en meget konkret indsats, som man skriver i feltet. Find evt. inspiration til hvad en indsats kan være på

8 Refleksionsspørgsmål:
- Hvad fik I ud af at gennemgå tjeklisten? - Hvad kan I bruge bevis og brev til? - Hvad kan få jer til at bruge MEDvirk flere gange? Gennemgå spørgsmålene sammen med medarbejderne og skab en dialog omkring potentialet for at bruge MEDvirk på arbejdspladsen.


Download ppt "MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google