Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan passer jeg på mig selv ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan passer jeg på mig selv ?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan passer jeg på mig selv ?
PASSER VI PÅ OS SELV SOM UNDERVISERE ? Hvordan passer jeg på mig selv ?

2 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø konkluderer i rapport .. ”….Problemer med det psykiske arbejdsmiljø bunder ofte i medarbejdernes følelse af at blive forhindret i at udføre et fagligt forsvarligt arbejde” Hvordan passer jeg på mig selv ?

3 Integritet defineret som :
- Din ret til at gå på jorden som den du er. - At give udtryk for de tanker, følelser, og holdninger du har - Og som underviser : frit og uhindret at kunne undervise Hvordan passer jeg på mig selv ?

4 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At passe på sig selv - At mærke mine behov og tage sig af at de bliver opfyldt. - At undlade at deltage i noget jeg ikke bryder mig om. Hvordan passer jeg på mig selv ?

5 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Behov - Grundlæggende behov / Tillærte behov Hvordan passer jeg på mig selv ?

6 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Behov - Grundlæggende behov / Tillærte behov - Behov har en retning Hvordan passer jeg på mig selv ?

7 Lederskabets psykologi
Behovets retning Hvordan passer jeg på mig selv ?

8 Lederskabets psykologi
Behovets retning Irritation Hvordan passer jeg på mig selv ?

9 Lederskabets psykologi
Behovets retning Vrede Irritation Hvordan passer jeg på mig selv ?

10 Lederskabets psykologi
Behovets retning Vrede Irritation Raseri Hvordan passer jeg på mig selv ?

11 Hvad kan hindre os i at undervise ?
Der er uro i klassen Hvordan passer jeg på mig selv ?

12 Måder at skabe ro på uden personlig kontakt
 (Næppe særlig stor langtidsvirkning) Hvordan passer jeg på mig selv ?

13 Måder at skabe ro på uden personlig kontakt
 (Næppe særlig stor langtidsvirkning) - Schysssss ! - Prøv lige at vær` stille dernede ! - Heeeej ! - Hallo ! Hvordan passer jeg på mig selv ?

14 Potentielt konfliktskabende sætninger
Hvordan passer jeg på mig selv ?

15 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu Hvordan passer jeg på mig selv ?

16 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu - Man afbryder da ikke bare, man spiser da ikke i klassen, man……… Hvordan passer jeg på mig selv ?

17 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu - Man afbryder da ikke bare, man spiser da ikke i klassen, man……… - I sidder og snakker hele tiden Hvordan passer jeg på mig selv ?

18 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu - Man afbryder da ikke bare, man spiser da ikke i klassen, man……… - I sidder og snakker hele tiden - Du sidder og forstyrrer de andre Hvordan passer jeg på mig selv ?

19 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu - Man afbryder da ikke bare, man spiser da ikke i klassen, man……… - I sidder og snakker hele tiden - Du sidder og forstyrrer de andre - Hvorfor bliver du ved med at sidde og snakke ? - Line – hvorfor er det dig jeg kan høre hele tiden ? - Prøv og hør: har i lyst til at deltage i undervisningen ? Hvordan passer jeg på mig selv ?

20 Potentielt konfliktskabende sætninger
- Du er ukoncentreret / højrystet / …….. - Du skal simpelthen koncentrere dig nu - Man afbryder da ikke bare, man spiser da ikke i klassen, man……… - I sidder og snakker hele tiden - Du sidder og forstyrrer de andre - Hvorfor bliver du ved med at sidde og snakke ? - Line – hvorfor er det dig jeg kan høre hele tiden ? - Prøv og hør: har i lyst til at deltage i undervisningen ? - Hold nu mund dernede ! - Hold så kæft ! Hvordan passer jeg på mig selv ?

21 Eksempel på en ikke konfliktskabende sætning
- Line - det forstyrrer mig når du sidder og snakker så det vil jeg gerne ha` du lader være med. Jeg fortæller hvad der sker hos mig når kursisten gør som hun gør og hvad jeg gerne vil ha` Hvordan passer jeg på mig selv ?

22 At sætte konsekvens bag
- Spørg dig selv : hvad er det værste der kunne ske ? Hvordan passer jeg på mig selv ?

23 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
Hvordan passer jeg på mig selv ?

24 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne Hvordan passer jeg på mig selv ?

25 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC Hvordan passer jeg på mig selv ?

26 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne Hvordan passer jeg på mig selv ?

27 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne 4. Kursister der afbryder Hvordan passer jeg på mig selv ?

28 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne 4. Kursister der afbryder 5. Kursister der vedbliver at spørge til noget de ikke forstår Hvordan passer jeg på mig selv ?

29 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne 4. Kursister der afbryder 5. Kursister der vedbliver at spørge til noget de ikke forstår 6. Kursister der efterspørger den øvelsesvejledning de ikke fik sidste gang Hvordan passer jeg på mig selv ?

30 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne 4. Kursister der afbryder 5. Kursister der vedbliver at spørge til noget de ikke forstår 6. Kursister der efterspørger den øvelsesvejledning de ikke fik sidste gang 7. Fraværssystemet og kursister der kommer for sent Hvordan passer jeg på mig selv ?

31 Andet der kan forstyrre os / hindre os i at undervise
1. Kursister der spiser i timerne 2. Kursisters (mis)brug af PC 3. Kursister der sover i timerne 4. Kursister der afbryder 5. Kursister der vedbliver at spørge til noget de ikke forstår 6. Kursister der efterspørger den øvelsesvejledning de ikke fik sidste gang 7. Fraværssystemet og kursister der kommer for sent  Overvej evt. hvilke af ovenstående – eller andre - der forstyrrer dig, og på hvilke måder du vil håndtere det Hvordan passer jeg på mig selv ?

32 Personlig involvering
Citat fra en forskningsrapport fra DPU vedrørende HF : - ”At få denne flok til at lære noget kræver, at lærerne involverer sig personligt i dem”   - ”Hvis vi ikke tør og vil den personlige involvering så bliver der ingen faglighed” Hvordan passer jeg på mig selv ?

33 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Vi bestemmer selv - Hvad vi vil se Hvordan passer jeg på mig selv ?

34 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Vi bestemmer selv - Hvad vi vil se - Vores tillærte behov Hvordan passer jeg på mig selv ?

35 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Mine behov - Jeg har behov for at alle kursister er tilstede og deltager i undervisningen Hvordan passer jeg på mig selv ?

36 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Mine behov - Jeg har behov for at alle kursister er tilstede og deltager i undervisningen - Jeg har behov for at arbejde på at flest mulige er tilstede og deltager i undervisningen. Hvordan passer jeg på mig selv ?

37 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Mine behov - Jeg har behov for at alle kursister er tilstede og deltager i undervisningen - Jeg har behov for at arbejde på at flest mulige er tilstede og deltager i undervisningen. Hvad jeg vælger at se har indflydelse på, hvad mine kolleger ser eller….. Hvis jeg passer jeg på mig selv, passer jeg også på mine kolleger Hvordan passer jeg på mig selv ?

38 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Keder jeg mig ? - Vær aktiv i forhold til at skabe variation i hverdagen. Hvordan passer jeg på mig selv ?

39 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Keder jeg mig ? Vær aktiv i forhold til at skabe variation i hverdagen. Eller find et andet job Hvordan passer jeg på mig selv ?

40 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At møde kritik - Lyt til kritikken Hvordan passer jeg på mig selv ?

41 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At møde kritik - Lyt til kritikken Tag stilling : hvad mener jeg Hvordan passer jeg på mig selv ?

42 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At møde kritik - Lyt til kritikken Tag stilling : hvad mener jeg Giv gyldighed til egen stillingtagen Hvordan passer jeg på mig selv ?

43 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At møde kritik - Lyt til kritikken Tag stilling : hvad mener jeg Giv gyldighed til egen stillingtagen At rumme den andens synspunkt Hvordan passer jeg på mig selv ?

44 Hvordan passer jeg på mig selv ?
At møde kritik - Lyt til kritikken Tag stilling : hvad mener jeg Giv gyldighed til egen stillingtagen At rumme den andens synspunkt og Udtryk dine meninger, holdninger, følelser ! Hvordan passer jeg på mig selv ?

45 At dele problemer med kollegaer
Er vigtigt fordi : - Mange har det samme problem => handling ved f.eks. team Hvordan passer jeg på mig selv ?

46 At dele problemer med kollegaer
Er vigtigt fordi : - Mange har det samme problem => handling ved f.eks. team   - Finde følelsen af at være okay …… komme af med sårbarheden Hvordan passer jeg på mig selv ?

47 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Stress Sressorer : Fysiske - Eks. Varme, kulde, støj Sociale - Kontrol over arbejdessituationen. - Mulighed for at påvirke arbejds- situationen. - Forandringer. Psykiske - Forventninger (egne) - Omsorg for andre / sig selv - Dårlige relationer (konflikter) Hvordan passer jeg på mig selv ?

48 Hvordan passer jeg på mig selv ?
Forslag …… - Definer hvad dine behov som underviser er - Sørg for at tage dig af det - Stå vagt om din integritet og respekter kursisternes - Overvej hvad der hindrer / forstyrrer dig i din undervisning - Overvej hvordan du kan fjerne disse forstyrrelser på ikke konfliktskabende måder - Overvej om du keder dig - Involver dig personligt (nærvær, kontakt) - Del dine oplevelser med dine kollegaer og om nødvendigt be` om hjælp fra ledelsen/udefra. - Udtryk dine meninger, holdninger og følelser (ved kritik: tag stilling) - Efterspørg klarhed om andres forventninger og tag stilling til egne. - Dyrk mindfulness, etabler fællesskaber, vær fysisk aktiv. Hvordan passer jeg på mig selv ?


Download ppt "Hvordan passer jeg på mig selv ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google