Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Undervisningsplanlægning
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Gymnasielektionen screening i dansk
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Odder Gymnasium KLAR-PARAT-STUDIERETNING. Mål med Klar-Parat-Studieretning • På Odder Gymnasium udvikler vi stærke studieretninger via delt lederskab.
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Fra undervisningsevaluering til skolens kvalitetsarbejde
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qaasuitsup Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Program i salen Kl (Klasse A,B,C,D,E,F) Kl (Klasse G,H,I,J,K,L,M) Skoleårets fokuspunkter Fravær Lejrskole Til-/framelding af fag.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Strategisk kompetenceudvikling
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Sunds skole Evaluering
N ETVÆRKSARBEJDE, MED FOKUS PÅ EVALUERING OG PROGRESSION I ENGELSKFAGET. Et samarbejde mellem Odder, Faaborg og Nørresundby.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Studiemetodik og teamarbejde
Lektiefængsel på TG Tørring Gymnasium: 430 elever Landgymnasium
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
ORGANISERING OG PLANLÆGNING PÅ IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA METTE ANDERSEN, REKTOR.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
VUC Nordsjælland Hvad gør vi for at kursisterne kan gennemføre? Fredericia 2.oktober 2008.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Fravær og Frafald Birgitte la Cour Bergmann Vicerektor, Kursusleder
Afsætning A -et undervisningsforløb. HB - Skive Handelsskole Afsætning A -et undervisningsforløb Hvorfor et undervisningsforløb i et konferencesystem?
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
En ny skolehverdag Faaborg Gymnasium. Baggrund og formål  Udfordringer  Undervisningen i de gymnasiale uddannelser er tilrettelagt i en forholdsvis.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Velkommen Orientering til nye HF-elever.
Det frie Gymnasium.
hf – med fokus på sundhed, velfærd og innovation (VUF og UCD)
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Skolebestyrelsesmøde
Velkommen til fagligt samspil
Præsentationens transcript:

Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer

95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger De pædagogiske udfordringer bliver større, når vi skal medvirke til at opfylde 95%-målsætningen Kan den anvendelsesorienterede profil være en del af løsningen?

De konkrete tiltag Lærerteam Klasserumskultur Ekstraundervisning Læsevejledning 2. og 3. chance Tutorsamtaler Faglig evaluering

Lærerteam Aflevering af samlet plan for klassens ønsker om ekskursioner i juni måned Planlægning, gennemførelse og evaluering af tre klassemøder med fællesfagslærerne – to af møderne kan samtidigt fungere som lærerforsamling Følge klassens studieplaner og koordinere aflevering af skriftlige opgaver Tage initiativ til relevante indsatsområder i forhold til udvikling af klasserumskulturen Forestå planlægning og gennemførelse af værkstedsundervisningen – herunder i samarbejde med studievejledningen koordinering og orientering om eksamensprojektet. Koordinere og evaluere arbejdet med tutorfunktionen og studiebogen

Ekstra timer og lektiehjælp De ”svære” fag er matematik og engelsk -opdeling på tværs af klasser i niveauer? Lektiecafé, en integreret del af det at gå i skole Skrivecafé

Læsevejledning Screening Klasseprofil Dysleksi-test -udredning, evt. it-rygsæk Plan for grupper af elever med særlige behov -faglig læsning -inkluderende undervisning To-lærer-ordning

2. og 3. chance Lærerforsamlingens anbefalinger Studievejledernes kendskab til eleven Elevens indstilling til sit undervisningsforløb er afgørende for, hvem vi slås for

Tutorsamtaler Fungerer det? Differentieret indsats i forhold til forskellige elever

Faglig evaluering Rundtur hos lærerne, alle elever på én dag Eller: én elev overfor et lærerpanel Vejledende karakterer; godt for eleverne, skidt for HF?

Miraklet i 2.HF For mange elever lykkes det ”alligevel” og så er det alle lærernes anstrengelser og krumspring værd!