Uddannelseskommissorium 2008 - 2011. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE En øvelse for livet. REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE 2010.
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
- Hvad kan I forvente som forældre?
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Arbejdsmiljø - Nye veje Årskonference Rikke B. Ørum Chef for HR og arbejdsmiljø.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
Arbejdsopgaver for Idrætsrådet Forslag fra udviklingsgruppen 2009.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Hvordan opbygger man en udviklingsorganisation, der maksimalt understøtter projektudvikling og biblioteksudvikling i et folkebibliotek anno 2014? En learning-by-doing.
LOF Ikast/Brande Samskabelsesprojekt vedr. sundhed og frivillighed.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Hvem får en bid?. Hvordan har vi organiseret opgaven.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Præsentation af forårs-sfo
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
Samarbejdsaftale Badminton
SUF - gevinstrealisering
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Forenings Partnerskaber -Idrætsklubber og forvaltning i forening
Vidensbaseret praksis i botilbud
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
[klik og indsæt kommunenavn]
OS2faktor Mission Statement.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Uddannelseskommissorium

Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene. Uddannelsesudvalget vil arbejde på at præcisere missioner, som er opstået i de forskellige fora. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene. Uddannelsesudvalget vil arbejde på at præcisere missioner, som er opstået i de forskellige fora.

Konsulentekspertise Folkevalgt styre

Ledelse og Kompetence Uddannelsesudvalgets opgave er at være visionssøgende og konsensusskabende. - en vigtig forudsætning er at lytte til dem, som har det daglige virke hos brugerne/foreninger. Udannelsesudvalget skal have det politiske overblik og beskrive den organisatoriske relation til interne og eksterne parter. Uddannelsesudvalgets opgave er at være visionssøgende og konsensusskabende. - en vigtig forudsætning er at lytte til dem, som har det daglige virke hos brugerne/foreninger. Udannelsesudvalget skal have det politiske overblik og beskrive den organisatoriske relation til interne og eksterne parter.

Målsætning for uddannelse 1.Videreføre det uddannelsesarbejde, som er i gang, på de ansvarlige og frivilliges præmisser. 2.Samkøre afdelinger og idrætter, sådan at uddannelse ses som et samlet DAI-ansigt, der viser en bred vifte af uddannelsestilbud. 3.Starte mere uddannelse i de idrætsgrene, som ikke har fokus på uddannelse. 4.At implementere begrebet uddannelse som et arbejdsredskab, der bliver tænkt ind i dagligdagen på modtagerens præmisser. 5.Udvalget skal nedsætte kriterier på, hvor mange uddannelsesaktiviteter der forventes bliver udbudt og gennemført i hver region, satellit osv. 6.Uddannelsestilbud skal fortsat være forskel i forhold til målgrupper og vigtigst er, at alle kan se tilbuddene og tilmelde sig. 7.Udvalget skal præsentere aktiviteter og intentioner i både uddannelseskatalog og via hjemmesiden. 1.Videreføre det uddannelsesarbejde, som er i gang, på de ansvarlige og frivilliges præmisser. 2.Samkøre afdelinger og idrætter, sådan at uddannelse ses som et samlet DAI-ansigt, der viser en bred vifte af uddannelsestilbud. 3.Starte mere uddannelse i de idrætsgrene, som ikke har fokus på uddannelse. 4.At implementere begrebet uddannelse som et arbejdsredskab, der bliver tænkt ind i dagligdagen på modtagerens præmisser. 5.Udvalget skal nedsætte kriterier på, hvor mange uddannelsesaktiviteter der forventes bliver udbudt og gennemført i hver region, satellit osv. 6.Uddannelsestilbud skal fortsat være forskel i forhold til målgrupper og vigtigst er, at alle kan se tilbuddene og tilmelde sig. 7.Udvalget skal præsentere aktiviteter og intentioner i både uddannelseskatalog og via hjemmesiden.

Udvalget skal Sørge for, at al uddannelse i DAI kommer tættere på hinanden, bliver integreret i DAI og viser et ansigt ud af til. Give tilskud til nye uddannelsesprojekter. Give udmeldinger om fælles kurser. Sørge for, at al uddannelse i DAI kommer tættere på hinanden, bliver integreret i DAI og viser et ansigt ud af til. Give tilskud til nye uddannelsesprojekter. Give udmeldinger om fælles kurser.

Arbejds- og Fagudvalget skal (trin 2) Samle og kvalificere landsinstruktørerne årligt. Beskrive kursusdidaktik, indhold og omfang, herunder beregne kursuspriser. Beskrive lærevejledninger og kommunikere disse ud til landsinstruktørerne. Arbejde med konkrete tiltag og opgaver jf. kommissoriet og uddannelsesudvalgets behov. I samarbejde med forbundssekretariatet håndtere den daglig drift af kurserne. Organisere fagkonsulenter, konsulenter, faginstruktører og landsinstruktører. Samle og kvalificere landsinstruktørerne årligt. Beskrive kursusdidaktik, indhold og omfang, herunder beregne kursuspriser. Beskrive lærevejledninger og kommunikere disse ud til landsinstruktørerne. Arbejde med konkrete tiltag og opgaver jf. kommissoriet og uddannelsesudvalgets behov. I samarbejde med forbundssekretariatet håndtere den daglig drift af kurserne. Organisere fagkonsulenter, konsulenter, faginstruktører og landsinstruktører.

Uddannelse deles op i arbejdsfelter Uddannelse af foreningernes aktive, instruktører, dommere og ledere. Kvalificere foreningen til selv at kunne rekruttere aktive, instruktører, dommere og ledere, samt forenings- og kvalitetsudvikling af ledelsen. Uddannelse af ledere i idrætsudvalg og regioner. Udbydelse af kurser til kommuner og andre eksterne samarbejdspartnere. Uddannelse og kvalificering af medarbejdere. Uddannelse af foreningernes aktive, instruktører, dommere og ledere. Kvalificere foreningen til selv at kunne rekruttere aktive, instruktører, dommere og ledere, samt forenings- og kvalitetsudvikling af ledelsen. Uddannelse af ledere i idrætsudvalg og regioner. Udbydelse af kurser til kommuner og andre eksterne samarbejdspartnere. Uddannelse og kvalificering af medarbejdere.

Arbejdsplan 1.En gang om året skal uddannelsesansvarlige samles, for at fremvise, spare, diskutere og planlægge fremtidens uddannelsestilbud. 2.Uddannelsesudvalget har et samlet uddannelses- og kursuskatalog (formidling), der giver DAI et fælles ansigt. 3.Der laves en arbejdsplan, sådan at alle kender til udarbejdelsesprocessen af kataloget. 1.En gang om året skal uddannelsesansvarlige samles, for at fremvise, spare, diskutere og planlægge fremtidens uddannelsestilbud. 2.Uddannelsesudvalget har et samlet uddannelses- og kursuskatalog (formidling), der giver DAI et fælles ansigt. 3.Der laves en arbejdsplan, sådan at alle kender til udarbejdelsesprocessen af kataloget.

Konsulenter Konsulenten skal være procesmagere for arbejdsopgaver og implementering af elementer for overgangen til trin 2. Her tænkes på, at der kommer flere frivillige med i tankegangen omkring uddannelsen som helhed. Konsulenter skal føle at denne arbejdsform og dette mål gavner det samlet DAI. Konsulenten skal være procesmagere for arbejdsopgaver og implementering af elementer for overgangen til trin 2. Her tænkes på, at der kommer flere frivillige med i tankegangen omkring uddannelsen som helhed. Konsulenter skal føle at denne arbejdsform og dette mål gavner det samlet DAI.

Til slut Regioner, idrætsfora, IFS, senioridræt, ordinær idræt. Medejerskab er vigtigt. Udvalgene i DAI skal med på denne ide – da det er disse udvalg, som har det daglige arbejde med uddannelse. Udvalg skal inddrages, høres og acceptere opgaver. I alle niveauer skal uddannelse forstås på tværs og være ”normal praksis tankegang”. På idrætsfora er det et fast punkt, at uddannelse bliver sat på dagsordnen, talt om og tænkt om. Sådan at uddannelsesudvalget får indsigt i behovet for justering af kurser/uddannelser. Regioner, idrætsfora, IFS, senioridræt, ordinær idræt. Medejerskab er vigtigt. Udvalgene i DAI skal med på denne ide – da det er disse udvalg, som har det daglige arbejde med uddannelse. Udvalg skal inddrages, høres og acceptere opgaver. I alle niveauer skal uddannelse forstås på tværs og være ”normal praksis tankegang”. På idrætsfora er det et fast punkt, at uddannelse bliver sat på dagsordnen, talt om og tænkt om. Sådan at uddannelsesudvalget får indsigt i behovet for justering af kurser/uddannelser.