Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Implementering af folkeskolereform
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Skolepolitiske visioner og mål
Lærerprofessionen.
Den nationale faggruppe
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Evaluering.
Arbejds- og Udviklingsgruppe Udviklingsseminar 1
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Visionsproces Fra ord til handling.
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
KOMpetenceMål i PraksIS
Fagets formål, fokus og fagmål
Date :31 1.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Fremmedsprogssamarbejde – på tværs af videregående uddannelser Elsebeth Jensen, Uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
”Om den nye læreruddannelse”
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Den danske model Den bibliometriske forskningsindikator Vetenskapsrådets workshop den 19. december 2007 Lotte Faurbæk Forsknings- og Innovationsstyrelsen.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Internationalisering gennem lektorkvalificering
Almen studieforberedelse
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Ny læreruddannelse og Learning Museum Niels Grønbæk Nielsen.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Birgit Mikkelsen FC FIRST CLASS. Birgit Mikkelsen FC Hvad? Hvordan?
6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen.
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
It i undervisningen Et møde for politikere og ledelsen på landets lærerseminarier. Foregår på Silkeborg seminarium den lørdag 26/ kl
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Uddannelsesplaner Praktiklærerforeningens forårskursus 2016.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Evaluering.
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Den pædagogiske læreplan
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Infomøde om synteseopgaven
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Dagsorden Kristendomskundskab / Religion
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Matematik

» varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen i tråd med aftaleteksten for ny læreruddannelse. » styrke systematisk basering af undervisningen på praksisrelevant og evidensbaseret viden. » styrke ­grundigere bedømmelse og skærpede eksamenskrav. » sikre at it er indarbejdet som pædagogisk redskab i de forskellige fagområder. » overveje mulighederne for at indarbejde entreprenørskab i de forskellige fagområde. Kommissorium

» Vi skal have kortlagt problemerne og diskuteret dem til efteråret. » Opsamling og dokumentation » Er der forhold og forordninger som forringer eller skaber barrierer for en tilstrækkelig stor faglig kvalitet i uddannelsen til matematiklærer i folkeskolen?

» De vidensmål og færdighedsmål, som beskrives i forhold til et givent modul, behøves ikke at trække på formuleringerne i kompetencemålene (forståelse a og b). » Forventningen er, at den studerendes læreruddannelsesforløb ud fra et samlet perspektiv sikrer, at vedkommende til eksamen vil være i stand til at udvise den viden (vidensmål) og den kunnen (færdighedsmål), som kompetencemålene (forståelse b) for fagene/fagområderne har sat op. » Hvordan man når dette mål, kan i sagens natur ske på forskellig vis. Det kunne fx ske ved at man på modulniveau formulerede nye videns- og færdighedsmål, som på alternativ vis omfattede eller udfoldede bekendtgørelsens mål (forståelse b) for faget/fagområderne. » Med andre ord, når læreruddannelserne formulerer modulbeskrivelser, er man ikke begrænsede til de allerede formulerede videns- og færdighedsmål, som fremgår af bekendtgørelsens kompetencemål (forståelse a). Institutionerne kan formulere nye – det er en ren studieordningsstof. » Institutionerne kan ikke opfinde nye kompetencemål (hverken i forståelse a, b eller c), da dette jo omhandler prøven i fagene eller fagområdet og er bekendtgørelsesstof. Notat 15. jan FIVU

» varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen i tråd med aftaleteksten for ny læreruddannelse. » styrke systematisk basering af undervisningen på praksisrelevant og evidensbaseret viden. » styrke ­grundigere bedømmelse og skærpede eksamenskrav. » sikre at it er indarbejdet som pædagogisk redskab i de forskellige fagområder. » overveje mulighederne for at indarbejde entreprenørskab i de forskellige fagområde. Kommissorium

 at udvikle oversigter over forsknings- og udviklingsbaseret viden for det samlede fagområde. En sådan oversigt er faggruppen ansvarlig for at udarbejde efter samme retningslinjer som nævnt ovenfor. Det er afgørende, at oversigterne er et realistisk bud på grundlaget for fagområder for studerende og undervisere. Det handler altså ikke om lange metalister, men klare, overskuelige minimums oversigter, omkring 10 – 15 centrale titler for hvert område.  De tværgående ekspertgruppers (Inklusion, Innovation, it og faglig læsning) oversigter indarbejdes i faggruppernes oversigter – og indgår desuden i eventuelle justeringer af moduler m.m.

» I løbet af foråret 2014 vil LLN og styregruppen gerne have forslag til efter- og videreuddannelsesforløb indenfor det givne fagområde og på tværs heraf. Ligesom vi efterspørger forslag til, hvordan vi sikrer en videnscirkulation mellem ekspertgrupper, nationale faggrupper og lokale

» Vi foreslår, at man for de tildelte 13/15 forskning og udviklingsmidler nedsætter et Nationalt vejledende prøveudvalg i matematik, som kan videreudvikle de tidligere skriftlige prøver ind i den nye prøvestruktur for læreruddannelsen på såvel yngst og ældste klassetrin. Udvalget etableres september 2013 og virker foreløbigt til august 2015.”

» Formålet med en fælles skabelon er dels at hjælpe de lokale faggrupper med at håndtere udviklingen af prøvematerialet, dels at sikre niveau og omfang. Skabelonen er en vejledning/opskrift, der indeholder et konkret eksempel på, hvordan en opgave kan se ud. Skabelonen må gerne ledsages af en vejledning i, hvordan særlige forhold håndteres. » Der afsættes 400 arbejdstimer til matematik, der skal udarbejde skabeloner til ældste og yngste (her er timetallet til opgaven fordoblet, da vi forventer, at der skal produceres matematikopgaver, der skal gennemregnes).”

» Et vejledernetværk – DMN » En kortlægning af Fagteamsamarbejdet + inspirationsmateriale » Kick – off seminar d. 26. maj i Odense » En inviteret It konference