Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Infomøde om synteseopgaven

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Infomøde om synteseopgaven"— Præsentationens transcript:

1 Infomøde om synteseopgaven
It.kom og Org.& ledelse 4.sem. 2016

2 § 21 Modulet: ”Tilvalgsintroduktion”
Modulet består af arbejde med en skriftlig opgave (synteseopgave) inden for følgende område(r): Et eller flere centrale områder af det valgte tilvalgsfag med relevans for den samlede uddannelse. Mål: Når modulet er afsluttet, skal den studerende kunne demonstrere: Viden om og forståelse af et eller flere centrale områder af tilvalgsfaget. Færdigheder i at behandle, diskutere og analysere tekster om det eller de udvalgte område(r) i en adækvat form og i et passende sprog. Kompetencer til faglig kommunikation og formidling at strukturere egen læring i relation til en given opgave at reflektere over og tilrettelægge eget arbejde med den sproglige fremstilling selvstændigt at udvikle kompetencer inden for tilvalgsfaget.

3 Synteseopgave i det tilvalgsfag, I har valgt
Individuel intern prøve – der er ingen mundtlig eksamen. En bunden skriftlig hjemmeopgave med udgangspunkt i en tekstsamling på max. 100 sider, som sammensættes af eksaminator. Man får stillet et eller flere spørgsmål, som skal besvares ved hjælp af den tekstsamling, som uploades i Moodle. Man må også gerne inddrage yderligere materiale, der er relevant for opgavens besvarelse. Dvs. man skal syntetisere (sammenfatte) indholdet af tekstsamlingen ved behandle, diskutere og analysere indholdet af teksterne med henblik på at besvare spørgsmålene. Opgaven udarbejdes på dansk i tilvalgsfagene it og kommunikation, spansk og tysk. engelsk i tilvalgsfagene engelsk, kinesiske områdestudier samt organisation og ledelse. Besvarelsens omfang skal være på mindst 10 sider og højst 15 sider.

4 Prøve 15 En intern skriftlig prøve på dansk eller engelsk i: Tilvalgsintroduktion (Introduction to the Elective Subject). Prøven har form af en bunden skriftlig hjemmeopgave med udgangspunkt i en tekstsamling, som sammensættes af eksaminator. Yderligere materiale af relevans for opgavens besvarelse kan også inddrages. Opgaven udarbejdes på dansk i tilvalgsfagene It og kommunikation, Spansk og Tysk og på engelsk i tilvalgsfagene Engelsk, Kinesiske områdestudier og Organisation og ledelse. Besvarelsen skal være på mindst 10 sider og højst 15 sider. Bedømmelsesform: Der gives en karakter efter 7-trinsskalaen. Omfang: 15 ECTS-point. Besvarelsen skal demonstrere de læringsmål, som er angivet i modulbeskrivelsen ovenfor. Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der med henblik på opnåelse af karakteren 12 blive lagt vægt på, at den studerende demonstrerer en udtømmende opfyldelse af fagets mål med ingen eller få uvæsentlige mangler. Omprøve afholdes efter ovenstående retningslinjer med udgangspunkt i den reviderede hjemmeopgave.

5 Aflevering af besvarelsen: torsdag den 9. juni - kl. 9.00
Vigtige datoer                             Upload af tekstsamlingen (Moodle): mandag den 4. april - kl. 9.00 Aflevering af besvarelsen: torsdag den 9. juni - kl. 9.00 2 eksemplarer i papirform + elektronisk (ingen mundtlig eksamen)

6 Formål med syntesen : at give jer mulighed for at læse en stor tekstsamling som introduktion indenfor jeres tilvalgsfag, samt at redegøre for de væsentligste elementer i teksterne i en adækvat form og på et terminologisk og grammatisk korrekt sprog – Se evt. studieordningen § 21.

7 Tidligere stillede spørgsmål:
Hvordan skal syntesen præsenteres? I kan evt. følge spørgsmålene (hvis der er flere) Skal der være en introduktion og en konklusion? Det er ikke obligatorisk, men vurder selv. Skal der være en problemformulering? Nej- se ’formål’ Skal der være en teoridel, en empiridel, en analysedel etc. ligesom for projektet?: Nej – med baggrund i de udleverede tekster, skal I svare på det/de spørgsmål der er stillet – I må alligevel gerne være kritiske og vurderende.

8 Er det som et referat ? Nej
Skal vi komme med vores personlig mening ? Nej, men I skal forholde jer til materialet. Kan vi bruge andre kilder? Det er tilladt men vi anbefaler ikke at I inddrager andet materiale. Principielt er tekstsamlingen som eksaminator har udarbejdet den som danner baggrund for spørgsmåls besvarelse.

9 Når I refererer til teksterne, uanset om det er citater i anførselstegn eller resuméer/inspiration fra forskellige afsnit eller sider, husk kildehenvisninger (Chicago Style- author-date) hver gang. og husk sidetal ! Pas på plagiat !

10 Antal sider: mindst 10 ns - højst 15 ns
Antal sider: mindst 10 ns - højst 15 ns. Overvej om jeres besvarelse er fyldestgørende eller ej. Er der vejledning? Nej – Besvarelsen afleveres i 2 eksemplarer. Besvarelsen er individuel. Der er ingen mundtlig evaluering efter I har afleveret.


Download ppt "Infomøde om synteseopgaven"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google