Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Evalueringskriterier for artikel
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Hvad er det der sker, når der ingenting sker?
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Klasseledelse Lene Heckmann.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Det primærkommunale arbejdsområde
Mødeledelse og deltagelse
Observation af din/andres undervisning –
Deltagerstyret undervisning
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
At udforske sin egen praksis
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
MUNDTLIGT krav – form – indhold
Overgangsordning Trin 2 social-og sundhedsassistentuddannelsen.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Generel introduktion til EC
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Introduktion til opgaveskrivning
Refleksioner og opsamling ift. i går
Obligatorisk selvvalgt opgave
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
- Understøtter den øvrige undervisning.
OSO.
Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske oplysninger Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Obligatorisk selvvalgt opgave
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF UDDANNELSER PÅ TECHCOLLEGE
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
3-timersmødet 2017.
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Temadag 2018.
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave

Formål med læringspraktikken i skoleperiode 1 Formålet med læringspraktikken i skoleperiode 1 er: At styrke koblingen mellem skole og praktik med henblik på at øge elevernes mulighed for at skabe transfer, tilegne sig en fagidentitet og gøre elevens overgang mellem skole og praktik lettere. Læringspraktikken tager desuden sigte på at: At øge elevens mulighed for at tilegne sig fagidentitet At øge elevernes forståelse for praksis At bidrage til at skabe en kultur- og socialiseringsproces for eleverne i praktikken At styrke fagfagligheden med fokus på grundlæggende sundheds- og sygepleje

Indhold i ugen I læringsugen skal der være fokus på elevens læring, herunder særlig fokus på elevens observationer af sygeplejefaglige problemstillinger og refleksioner over disse. I læringspraktikken følger eleven afdelingens personale og skal dermed ikke have selvstændige opgaver. Læringspraktikken er 4 dage i afdelingen (man-tors) og 1 dag på skolen (fre). Eleven møder 1. dag kl. 9.00, herefter aftales mødetidspunkt lokalt. 5. dag mødes kl. 8.15 på skolen.

Plan over læringsugen Dag 1 – ”Være tilstede” Dagens indhold vil have særlig fokus på, at eleven lærer afdelingen at kende, herunder: • Velkomst og præsentation • Rundvisning • Bestilling af uniform • Regler for syge- og raskmelding • Følgeskab med afdelingens personale Hele introduktionen til praktikperioden gives ved opstart af 1. praktikperiode. Dag 2 – Observation På dag 2 skal eleven sammen med afdelingens personale udvælge en patient med et sygeplejefagligt problem (jf. opgavebeskrivelsen og formål) og påbegynde dataindsamlingen. Eleven drøfter observationerne med afdelingens personale sidst på dag 2.   Dag 3 – Arbejde med dataindsamling På dag 3 skal eleven færdiggøre dataindsamlingen og påbegynde den skriftlige dataindsamling med stikord og notater. Fra kl. 12.30-15.00 anvendes dagen til Træfdag/intro til praktikken

Plan over læringsugen Dag 4 – Arbejde med dataindsamling og afslutning Der observeres sygeplejehandlinger i relation til det valgte sygeplejefaglige problem, herunder opmærksomhed på de hygiejniske principper. Kl 12.00: Det skriftlige dataindsamling færdiggøres på afdelingen (individuelt/gruppevis) med hjælp fra afdelingens personale. Eleven arbejder med selvevaluering: • Nævn 2-3 forhold som har gjort indtryk på dig? • Hvad tænker du om din rolle som SSA-elev i den kommende praktik? • Hvilke bekymringer/udfordringer ser du? Kl: 15.00 Afsluttende opsamling med afdelingens personale, herunder sikring af anonymisering af dataindsamling. Dag 5 – Bearbejdning af og refleksion over de indsamlede data Eleven medbringer det skriftlige produkt, som præsenteres og behandles på klassen. Refleksioner over de indsamlede data sættes i spil i undervisningen i den resterende del af skoleperioden.

Opgavebeskrivelse Formålet med opgaven er at eleven øver sig i at observere, indsamle og reflektere over data i forhold til et sygeplejefagligt problem og grundlæggende sygepleje. Med udgangspunkt i sygeplejeprocessen (”Sygepleje” Munksgaard 2013, kap. 5) opsamler eleven data om et sygeplejefagligt problem. Det sygeplejefaglige problem kan /skal omhandle observation af en sundhedstilstand ift. ét af disse emner: Sundhedstilstand i forhold til patientens: • Hydrering • Ernæringstilstand • Mobilitet • Udskillelse Observationerne foretages i følgeskab med afdelingens personale. Metoden til indsamling af data i forhold til patienten introduceres for eleven. Personalet aftaler nærmere med eleven, hvilke metoder der tages i anvendelse.

Opgavebeskrivelse Der tages notater og PC medbringes. Alle indsamlede data behandles jf. regler om tavshedspligt, herunder anonymisering, der sikrer anonymitet omkring personfølsomme data. Eleven skal i dataindsamlingen tydeliggøre, at patienten har et fiktivt navn, og patienten skal give mundtligt samtykke. Opgaven afsluttes med et skriftligt produkt. Det skriftlige produkt skal indeholde en grundig dataindsamling, hvor relevante oplysninger inddrages. Det skriftlige produkt skal indeholde: • Kort præsentation af patienten - objektive data • Indsamlede data i forhold til et udvalgt sygeplejefagligt problem (se ovenfor) • Beskrivelse af datakilder (”Sygepleje” Munksgaard 2013, s. 63) Det skriftlige produkt skal min. være 1A4 og maks. 2 A4.