Fællemødet 1. årgang - 09. januar 2013. Kl. 15.00Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl. 15.10Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Advertisements

på seminariet Tankegange og indhold
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Grundlæggende IT, niveau G
Lærerprofessionen.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Specialisering mod 4-9.klasse. 1. Præsentation af udviklingsarbejde 2. Kort introduktion til dansk 3. Gruppearbejdsproces omkring emnet ”teenagere” *
Fællesmøde – torsdag den 13. september
Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
Præsentation af teorien transfer
Gruppen der har arbejdet med transfer på SSA-uddannelsen
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
At udforske sin egen praksis
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Forskningsprojektets grundideer
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Folkeskolereform 2014.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Tidsplan for eksamen 40s umd
Ekspert i undervisning Efteruddannelse af læreruddannelsens lærere.
Præsentation d. 11. maj Programteorien Anvendelse af cases kvalificerer lærerstuderendes teori-praksis analyser og fremmer deres lærerfaglige dømmekraft.
Lærerprofessionen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Målstyret læringsreform
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
AKT på Dybbøl Skolen.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Praktikforberedelse - på ‘seminariet’. Indhold Hvordan forstår vi arbejdsdelingen? – Forholdet mellem teori og praksis Hvordan arbejder vi med vores del.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Uddannelsesplaner Praktiklærerforeningens forårskursus 2016.
En Praktikværts forventninger Hvilke forventninger/krav har praktikværten til eleven i VO/lærepladsen.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Møde/kursus for eksaminatorer ved praktikprøver
Temadag for TR.
Bachelorprojektvejledning?
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Velkommen til fagligt samspil
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
Præsentationens transcript:

Fællemødet 1. årgang januar 2013

Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer Lone Kjær, Åkjærskolen. Kl Praktikforberedelse og / -efterbehandling på læreruddannelsen: Hvordan klæder vi de studerende på til opgaven? Lektor Kristian Horslund fra LU i Skive. Kl Den konkrete praktikplanlægning? Studerende og praktiklærere starter på planlægningen af den kommende praktik: skema, placering af vejledningstimer, de konkrete undervisningsopgaver, planlægningsovervejelser, forventninger og aktuelle forhold. Program

Praktik – identitet, mål, CKF og indhold

Praktikkens mål Uddrag fra praktikken mål: Læs selv videre…

Praktikkens CKF

Praktikkens indhold

Model for praktiksamarbejdet

 Trepartsamtalen: Er en drøftelse mellem en praktikgruppe, en praktiklærer og en seminarielærer og foregår på praktikskolen.  Hvornår: Trepartssamtalen foregår i løbet af de studerendes praktik, og den kan med fordel placeres i midten af praktikforløbet. De studerende kontakter såvel praktiklæreren, som seminarielæreren m.h.t. tidspunkt for afholdelse af trepartssamtalen.  Varighed: 2 x 45 minutter.  Dagsorden: De studerende laver dagsorden for mødet i samråd med deres praktiklærer og seminarielærer.  Ordstyrer: Praktiklæreren har ordstyrerfunktionen.  Udgangspunktet: Et eller flere konkrete problemer eller problemstillinger fra det aktuelle praktikforløb, men også med inddragelse af praktikkens fokusområder fra praktikforberedelsen.  Intentionen: De tre parter bringes sammen, fordi de i kraft af deres forskellige udgangspunkter kan kvalificere forståelsen af den eller de problemstillinger, der er sat fokus på.  Det, der er vigtigt for såvel seminarielærer, praktiklærer som studerende, er at udvikle et fælles sprog, der kan skabe afstand til - og forståelse for – egen undervisning, at koble teori og praksis og derved kvalificere såvel analyse af, som de konkrete praktisk/pædagogiske handlinger i forhold til professionens udfordringer. Trepartsamtalen

Bedømmelsen

Lærerens opgave og ansvar  Udviser interesse for og begyndende færdighed i at indgå i kommunikation med klassen og den enkelte elev  Udviser en adfærd og en etik, der er forenelig med læreropgaven Elevforudsætninger  Udviser interesse for og begyndende færdighed i at indgå i samtale om og vurdering af elevernes forudsætningers betydning for lærerens arbejde Ledelse og udviklings af klassens sociale liv og læringsmiljø  Udviser opmærksomhed over for og evne til at tage lærerrollen på sig som leder af klassens fællesskab  Udviser interesse for og evne til at forhold sig til klassens sociale liv  Udviser interesse for og begyndende færdighed i at opfatte det, der sker i en gruppe og i at skabe gode omsorgs - og læringssituationer for elever Planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning  Udviser begyndende færdighed i og vilje til at planlægge og forestå mindre undervisningssekvenser  Udviser interesse i, evne og vilje til at tilegne sig nødvendige og praktiske færdigheder  Udviser indsigt i folkeskolens formål og øvrige bestemmelser herunder mål og CKF for skolefagene  Har kendskab til anvendte evalueringsformer på praktikskolen Evaluering af elevernes læring  Udviser interesse for og begyndende færdighed i at indgå i samtale om og vurdering af undervisning og elevernes læring Samarbejde med elever, kolleger og andre ressourcepersoner  Udviser kendskab til og begyndende færdighed i at indgå i samarbejde med elever og kolleger  Har kendskab til skole – hjemsamarbejde og samarbejdet med ressourcepersoner på praktikskolen Beskrivelse, analyse, vurdering  Udviser begyndende færdighed i at beskrive, analysere og vurdere konkrete observationer  Er opmærksom på betydningen af et professionsfagligt sprog i beskrivelsen af undervisning, elevernes læring og adfærd  Udviser evne og vilje til at udvikle en bevidst og reflekteret holdning til egen og andres praksis Vejledende bedømmelseskriterier

 Oplæg  Følgebreve  Praktikkens mål, CKF og Indhold  Vejledende bedømmelseskriterier  Etc. SE: Se studienet – hjemmeside