Refleksionsmodel – hvad går det ud på?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Modul 1 - Processer.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Fra innovation til projektudvikling
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
At udforske sin egen praksis
IT i undervisningen.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Tanja Miller CVU-Nord Evaluering Voksenspecialundervisning Vejle 2005 EVA rapport - anbefalinger Hvad er evaluering? Værdier og menneskesyn Selvevaluering.
Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave
Refleksioner og opsamling ift. i går
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dokumenter Lærer Projektoverblik Lærerplanlægning Eksempler og refleksioner Lærerressourcer Vurdering og standarder.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sprogpakken Videre med praksis - fremlæggelse af observationer.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
LÆRING, DER SES!.
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Doku:SENtorium Onsdag d. 27. maj Velkommen Program Siden sidst Tendenser i indsatsteorierne Succeskriterier og indsamlingsmetoder Frokost Sparring.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Pilottest Design og Setup. Agenda Formål Design - rammen for pilottest Fra teori til praksis (hvad gjorde vi?) Hvad har vi lært?
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Patientfeedback - Hvad siger patienterne? Udviklingssygeplejerske Jannie C Frølund - Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus – det naturlige valg!!!
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Vidensbaseret praksis i botilbud
Besøg i praksis Efterår 17.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Velkommen til fagligt samspil
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Præsentationens transcript:

Refleksionsmodel – hvad går det ud på? At bruge et systematisk redskab i arbejdet med at udforske andres (og egen) praksis

Metoden kort 3 niveauer: Handling: Det vi gør Dokumentation: Det vi ”samler” for at kunne reflektere om handlingen. Hjælp ”hukommelsen”! Refleksion: Det vi har lært igennem projektforløbet; overvejelser om det der virker og ikke virker

Hvad kan den bruges til? Med andre ord: Blive klogere på det vi gør og hvilke konsekvenser det får og se muligheder for forbedringer og udvikling ! …

Refleksionsmodellen Fase Aktion Planlægning Implementering Evaluering Handling Udarbejde en målsætning og plan for forløbet Gennemføre forløbet Producere et katalog over koncepter i Teknologifaget Dokumentation Fx. Referater Beskrivelse af plan Portfolio: Projektmappen Fx. Observationer Interviews elever/lærere Egne noter om refleksioner over praksis Workshops Refleksion Fx. Hvordan arbejder vi? Er der problemer? Hvorfor? Fx. Hvordan gik det? Hvad gik godt og skidt? Hvorfor? Fx. Opfyldte vi målsætningen? Hvorfor? Lokaliserede vi vores problemer?

Modellen anvendt på et undervisningsforløb 2. Planlægnings- og Valgfasen Mål for undersøgelsen Afgrænsning For hvem og med hvem Med hvad Hvor længe 1. Mulighedsfasen hvad kan vi undersøge? Hvor kan vi undersøge? Hvem kan vi undersøge? 3. Implementeringsfasen Observation Dokumentation og Fælles refleksioner 4. Evalueringsfasen Feedback og bedømmelse Erfaringsopsamling og vurdering Tid

Når enden er god ... - vi starter med mulighederne

Opgave 1 Hvad skal undersøges? 1. Afgrænsning Hvilken overskrift i den gode teknologiundervisning skal danne rammen for observationerne – hvad vil vi godt vide noget mere om? 2. Hvilke problemstillinger vil vi gerne undersøge? Find en relevant faglig, pædagogisk eller fagdidaktisk problemstilling Vælg et fokusområde. Hvad ser vi efter – lærerrollen, eleverne, faglige metoder etc.

Modellen anvendt på et undervisningsforløb 2. Planlægnings- og Valgfasen Mål for undersøgelsen Afgrænsning For hvem og med hvem Med hvad Hvor længe 1. Mulighedsfasen hvad kan vi undersøge? Hvor kan vi undersøge? Hvem kan vi undersøge? 3. Implementeringsfasen Observation Dokumentation og Fælles refleksioner 4. Evalueringsfasen Feedback og bedømmelse Erfaringsopsamling og vurdering Tid

Resten af refleksionsskemaet udfyldes af de dannede lærerteams Planlægning Implementering Evaluering Handling Dokumentation Refleksion

Tidsplan Maj: Aug. – okt. Nov. – dec. Workshop hvor der er fokus på drøftelse og afklaring af gensidige forventninger, fokuspunkter og problemstillinger. Deltagerne aftaler indbyrdes en konkret tidsplan for besøgene. Hver deltager forpligter sig til både at være hhv. vært og gæst. Deltagerne fastsætter deadlines for hvornår modellens punkter skal være udarbejdet, herunder hvordan dokumentation af de enkelte faser foregår: planlægning, implementering, evaluering Aug. – okt. Deltagerne besøger hinanden Nov. – dec. Workshopmøder m. fælles opsamling, evaluering, samt fastlæggelse af succeskriterier og udviklingsområder

Opgave 2 Brug af kalenderen Til at indgå aftaler om hvornår besøgene skal finde sted Til fastsættelse af deadlines for levering af udfyldt refleksionsmodel NB! brug den udleverede opgavebeskrivelse og guide til brug af modellen i det fremtidige arbejde

Et par pointer vedr. dokumentation : En forudsætning for konstruktiv brug af viden om praksis Begrænsningens kunst Systematik

Og om processen : At sætte sin praksis og viden på spil Dialogisk læring Dialogisk kritik Dialogisk konstruktion

Rigtig god arbejdslyst og fornøjelse! Søren og Jeppe