Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen."— Præsentationens transcript:

1 Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

2 Program – kickoff 3, dag 3 8.30 – 9.00 Velkommen og formål med dagen
9.00 – 9.45 Sammenhængende borgerforløb v. Sinnet Henriksen Pause 10 – Oplæg om kvalitetsarbejdet i SUF v. Pernille Kapp Rosenkjær 10.30 – Refleksion Arbejde med opgaven ‘sammenhæng i borgerens forløb’ 11.30 – FROKOST 12.15 – Arbejde med opgaven Opsamling, evaluering og tak for i dag

3 Formål At du som praktikvejleder bliver introduceret til praktik 3 opgaven At du derigennem får blik for hvordan man systematisk kan arbejde med sammenhængende borgerforløb og kvalitet At du bliver bevidst om, at du er rollemodel i det daglige arbejde med sammenhængende borgerforløb og kvalitet

4 www.vejledersiden.kk.dk Vise guide, skrivbar version af opgaven.
Intro til formål, mål og rammer for opgaven.

5 Sammenhængende borgerforløb
/studieunit Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Marts 2019

6 Bare rolig- I kan det allerede!

7 Sammenhængende forløb

8

9 I borgernes sko Tænk på dine oplevelser som patient, bruger eller pårørende Hvornår har du oplevet en god sammenhæng i dit forløb? Hvad er vigtigt for, at du oplever forløbet som sammenhængende?

10 Brainstorm med sidemanden
Tænk på ‘jeres’ borgere Hvem indgår typisk i borgernes forløb?

11 Erfaringer fra de sygeplejestuderende
Medicin Indlæggelse/udskrivelse IT Samarbejde med hospitaler Nye arbejdsgange internt og eksternt Bedre forståelse for hinanden Mindre risiko for fejl Tværgående i SUF/på tværs i KK

12 Hvorfor skal elever arbejde med sammenhængende forløb?
”eleverne skal være dygtigere til koordination af den tværfaglige og tværsektorielle indsats omkring borgeren” (erhvervsuddannelsesreformen 2015)

13 Mød Michael

14 Fælles refleksion Hvilke aktører ser i i Michaels historie?
Hvilke aktører kunne der være behov for? Hvordan vil i hjælpe Michael?

15 Redskaber fra hjemmesiden

16 Spørgsmål?

17 Kvalitetsarbejdet i Suf
Pernille Kapp rosenkjær

18 Fobedringer ikke kun forandringer

19 Været i gang længe nu Og hvad har det vist

20 Dvæl ved arbejdsgangsanalyserne vær optaget af rammerne
eksempler

21 Film med Ann-Britt

22 PDSA og sygeplejeproces

23 Drøftelse ved bordene

24 opsamling

25 Tusind Tak for denne gang!

26 Refleksion: Hvad har jeg særlig hæftet mig ved i oplæggene
Refleksion: Hvad har jeg særlig hæftet mig ved i oplæggene? Hvornår har vi haft behov for at ændre praksis omkring en borger? Hvordan arbejder vi med sammenhæng og kvalitet sammen med eleverne? Drøft i grupper…

27

28 Praktik 3 opgave: Sammenhæng i borgerens forløb, DEL 1
Guide til opgaven - Formål, mål og rammer - eftermiddagens arbejde med opgaven og elev- og vejlederrolle DEL 1 - ”Elever” læser del 1 i opgaven - Vejledere læser del 1 i Guiden - Vejlede elever i del 1

29 Ordkort Forklar ordkort – og hvordan det kan bruges. Deltagerne udfylder et ordkort i grupper. De vælger selv hvilket ord de vil udforske. Hvilke ord tror I, at eleverne vil synes er svære?

30 Praktik 3 opgave: Sammenhæng i borgerens forløb
DEL 2 - ”Elever” læser del 2 i opgaven - Vejledere læser del 2 i Guiden - Vejlede elever i del 2 DEL 3 - Frit metode-valg Del 3: her skal i selv afgøre hvilken metode de vil bruge Brug Guiden i det omfang den er en hjælp.

31 Praktik 3 opgave Del 4 – formidling af opgave og studiebesøg
Didaktisk model = redskab til systematisk at planlægge, gennemføre og evaluere en pædagogisk aktivitet Opbygget over Hiim og Hippes didaktiske relationsmodel 6 begreber er i relation til hinanden: mål, indhold, læringsforudsætninger, læreproces, rammefaktorer og evaluering Didaktik kan bruges både til at planlægge aktivitet med borger, vejledningssituation, undervisning mv. De seks begreber i modellen: mål, indhold, læringsforudsætninger, læreproces rammefaktorer og evaluering. De 6 begreber påvirker hinanden. Når man ændrer den ene, kan det påvirke de andre. Eleven skal fremlægge op gaven på praktikstedet. Vi anbefaler at UD, udviklingssygeplejerske, PV, leder og evt. kolleger deltager. Planlæg dette i starten af opgaveforløbet.

32 Målet for eleven i forhold til del 4:
Eleven kan, ud fra pædagogiske overvejelser, formidle viden fra interview med borger og fra studiebesøg i forhold til at sikre kvalitet i et sammenhængende borgerforløb.

33 Hiim og Hippes didaktiske relationsmodel:
Kilde: Mødet med borgeren og patienten, s 273, Munksgaard, 2017 Modellen er fra bogen. Den viser netop de 6 begreber. Stjernen indeni er et udtryk for, at begreberne påvirker hinanden. Ændrer vi fx på Målet, må vi også kigge på om indholdet. Eller har I i lang tid haft elever i praktik 1, og nu får elever i praktik 3, så er det nogle andre læringsforudsætninger hos deltagerne, og så må I tilpasse indholdet og processen (fx i en vejledningssituation, hvor I i P1 skal vise og eleven observere kan rollerne bytte i P3)

34 Mål – med aktiviteten Målet handler om deltagernes udbytte
Hvad skal deltagerne have ud af elevens fremlæggelse? Hvad skal de gå derfra med? Fx fået viden, have drøftet, fået øje på behov for ændringer? Når man taler mål i fht didaktisk model, så handler det om, at forholde sig til hvad deltagerne skal have ud af aktiviteten, hvad enten det er en vejledningssituation, undervisning, eller en sundhedspædagogisk indsats med en borger fx rygestop. I forhold til opgaven er deltagerne dem der er med til elevens fremlæggelse. I skal derfor få eleven til at overveje om deltagerne skal have det ud af det, at I får viden om elevens besøg? Får debatteret sammenhæng i borgerforløb? Får lyst til at ændre arbejdsgange etc.

35 Læringsforudsætninger - hos deltagerne
Hvem skal høre elevens oplæg? Hvad ved deltagerne? Kender de borgeren? Kender de det sted eleven har været på studiebesøg? Hvilken erfaring har deltagerne? Hvordan er deltagernes motivation? Læringsforudsætninger – handler om at forholde sig til, hvad deltagerne har med sig. Hvad kan vi forvente at de ved, kan, er motiveret af. Hvad kan de have af følelser om emnet, kan der være barrierer mv. I fht opgaven, så er det alle disse ting I skal forholde jer til i fht dem der skal høre elevens oplæg. I skal hjælpe eleven til at reflektere over hvem der skal høre oplægget, hvad de kan være interesseret i, så eleven kan fokusere på hvad han/hun skal formidle. Hjælp eleven til at afstemme sit oplæg i fht deltagerne fx tænke ”hvorfor er dette interessant for en udviklingssygeplejerske, teamleder etc?”

36 Læreprocessen Fokus på deltagerne Hvordan skal fremlæggelsen foregå?
Hvordan vil eleven inddrage deltagerne viden, erfaringer mv inddrages? Hvordan motiveres deltagerne? Handler om læring – hvordan kan jeg opsætte muligheder for en læreproces: deltager-involvering. Tag udgangspunkt i hvad de er optaget og motiveret af. Hvor meget kan deltagerne sætte på spil (sikkert rum?) Dermed også overvejelser både i forhold til tid og formål mv om hvor meget skal deltagerne involveres? Skal eleven fremlægge med spørgsmål til sidst? Skal eleven lægge op til dialog eller debat? Det afhænger bla af mål.

37 Indhold - i aktiviteten
Hvad handler det om? Hvordan formidler eleven, hvad han/hun har lært? Hvad kan praktikstedet lære af elevens besøg? Er der noget i praksis, der skal ændres? Hvad skal deltagerne vide/kunne for at nå målet? Anbefal eleven af finde få vigtige pointer. Fold pointerne ud. Kom med eksempler. Opmuntre gerne eleven til at komme med eksempler som praktikstedet kan lære af.

38 Rammefaktorer - det omkring aktivitet
Det der skal være på plads, for at aktiviteten lykkes Omgivelser, tid, plads, rum, ro mv. Fx afsat tid, booket lokale, PC, projektor, plancher, whiteboard, tuscher mv. Forplejning? Er der booket et lokale, kan alle deltagerne være til stede, mobiltelefoner og andre forstyrrelser. Forplejning? Hjælp eleven til at sørge for at rammerne er på plads og grejet virker

39 Evaluering/ vurdering
Tænk helt fra starten hvordan du vil evaluere Hvordan er aktivitet gået? Hvordan synes eleven, at formålet med opgave og fremlæggelse er opfyldt? Eleven skal evaluere i forhold til mål og deltagere Handler om sammenhængende borgerforløb Evaluering er noget man gør løbende og så er det noget man gør til sidst. Man kan evaluere på produkt og proces. I fht opgaven skal elev evaluere i fht mål – hvad elev og borger ud af det? Hvad ved eleven nu om sammenhæng i borgerens forløb? Hvad fik borgeren ud af elevens studiebesøg?

40 Praktik 3 opgave Del 4 – formidling af opgave og studiebesøg
- Frit metode-valg

41 Praktik 3 opgave Del 4 – formidling af opgave og studiebesøg
Afdelingen skal gerne have gavn af elevens fremlæggelse. Hvordan kan I understøtte det? - Drøft hvordan I kan arbejde med dette?

42 Tak for denne gang


Download ppt "Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google