Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Partnerskab for Fremtiden| www.herning.dk/partnerskab Et unikt samarbejde mellem erhvervslivet,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Danehofskolens værdigrundlag
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Energi- & Vandværkstedet
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Lærerprofessionen.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Forældremøde X årgang.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Den åbne skole.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Fagdidaktisk kursus i religion
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Skolereformen og ”FUF”
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Madkamp - DM i madkundskab
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Obligatorisk selvvalgt opgave
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
De seks bedste billeder fra gruppen
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Partnerskab for Fremtiden| Et unikt samarbejde mellem erhvervslivet, folkeskolen og Herning Kommune.

Historik 1 årigt pilotprojekt december 2008 – december 2009 Erhvervsforeningerne i Vildbjerg og Aulum-Haderup Erhvervsrådet i Herning, Ikast-Brande Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Herning Skoleafdelingen Nordea Fonden Selvstændighedsfonden Partnerskab for Fremtiden|

Etablering af interessefællesskab Initieret af centerleder for UU-Herning Studietur til Norge Projektets skoleledere og tovholdere To UU-vejledere Tre repræsentanter fra Assens Kommune Repræsentant fra Herningegnens Lærerforening Repræsentant fra LBR/LO Repræsentant fra VIAUC Skoleafdelingen Partnerskab for Fremtiden|

Vision 2017 Vision 2017: Herning i arbejde Igangsat af Det Lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesudvalget. To overordnede formål: At sikre, at virksomhederne i Herningområdet også i 2017 kan få den arbejdskraft, de har brug for. At sikre, at der også i 2017 er arbejde til borgerne i Herningområdet. Partnerskab for Fremtiden| Vision 2017 LedighedssporetUddannelsessporetVirksomhedssporet

Projektets formål Uddrag af projektbeskrivelsen: Projektets formål er at udvikle en kultur i skolen, erhvervs- og foreningslivet, der gør det muligt at opfylde målsætningen om, at børn og unge motiveres til livslang læring, uddannelse og aktiv deltagelse i samfundet når læring bygger på innovation, kreativitet og iværksætterlyst. Jævnfør Vision Partnerskab for Fremtiden| Jeg tør! Jeg kan!

Politiske årsmål - Folkeskolen Ungdomsuddannelser til alle Alle skoler arbejder målrettet med at fremme elevernes lyst til at lære gennem et eller flere af følgende temaer: 1.Antimobning 2.Læsning i alle fag 3.Entreprenørskab 4.Drenges motivation for uddannelse Der skal være fokus på barnet og den unges potentialer og kompetencer. Den alsidige udvikling skal styrkes under hensyntagen til den enkeltes forudsætninger og i fællesskab med andre. Lysten til læring skal udfordres og barnet og den unge skal forberedes til næste trin i livet. Udviklingen skal fremmes af ansvar, engagement, gode rammer og gode læringsmiljøer. Partnerskab for Fremtiden| Succeskriterium/resultatkrav: - at elevernes læseresultater fortsat forbedres - at flere skoler arbejder med entreprenørskab via projekt Partnerskab for Fremtiden

What’s in it for me? Uddannelse i Den Kreative Platform og KIE-modellen Erfaringseftermiddage for tovholdere og lærerteam NEIS netværksmøder Undervisningsmaterialer Indmeldelsesgebyr til Young Enterprise Ledelsesnetværk Partnerskab for Fremtiden|

Partnerskab for Fremtiden|

Entreprenørskab Hvad? - En ny didaktik med fokus på krop, rummelighed, inklusion og kreativitet samt samarbejde med eksterne partnere i folkeskolerne i Herning Kommune. Hvorfor? - Unges undervisning skal understøtte og afspejle erhvervslivet, så unge ser muligheder i erhvervslivet. - Understøtter børn og unges naturlige nysgerrighed. Hvordan? - Partnerskaber mellem skoler og erhvervsliv i form af idecamps, praktikforløb og virksomhedsbesøg. Partnerskabsaftale Partnerskab for Fremtiden|

Hvad er entreprenant undervisning? Entreprenørskab er en didaktik, der bygger på følgende grundprincipper: - samarbejde med eksterne partnere - eleverne arbejder i projektfællesskaber med hver sin kompetence - processen skal lede hen i mod et produkt eller en proces, der har værdi for andre - eleverne motiveres af autentisk læring – ingen ”som-om” - der er behov for det, der laves - der er nytteværdi for andre end eleven selv - der er ikke én løsning eller ét facit på en opgave/et problem - man lærer af at handle, samarbejde og acceptere at begå fejl - læreren er med sin didaktiske kompetence rammesætter, konsulent og procesleder for eleverne Partnerskab for Fremtiden|

Uddannelsesvejledning og entreprenørskab Kendskab til virksomheder, erhvervslivet og arbejdslivet Grundlag for valgkompetence i forhold til valg af uddannelse Positiv holdning til lokalsamfundet Motivation til uddannelse Værdsættelse af elevers talenter og kompetencer Positiv indflydelse på det at gå i skole – tage uddannelse

Hvordan bliver et entreprenant forløb til? Skolen beslutter hvornår og i hvilket omfang man vil arbejde med entreprenant undervisning Lærerteamet/lærere planlægger processen. Udvælgelse og kontakt til samarbejdspartnere: Lærerteamet tager selv initiativ til samarbejde med partnere man ønsker at lave aktuelle aftaler med Skolelederen og UU hjælper ved første kontakt til partnere man gerne vil lave varige partnerskabsaftaler med

UU som medspiller Skolen beslutter hvilke partnere man ønsker at arbejde sammen med, med det sigte at få en gensidig forpligtende partnerskabsaftale der strækker sig over flere år. Skolen skal min. have 1 aftale i skoleåret 2009/10 Aktiviteten kan for UU indebære: Udsendelse af brev til virksomheder som indledning til et samarbejde Efterfølgende opsøgende kontakt for at aftale et møde Afholdelse af indledende møde med en kommende partner. Information fra skolelederen og UU om de aktiviteter skolen ønsker at lave, samt skolens visioner for entreprenørskab.

 Modtagelse – øvelse  Camp-regler  Virksomhedernes præsentation  Idéudvikling  Grupperne præsenterer 3 forslag for hinanden – respons  Udvælgelse og beskrivelse af idé  Konsultation med virksomhed  Videre bearbejdning og udvikling samt færdigbearbejdning og øve fremlæggelse.  Overrækkelse af idé til virksomheder Camp-program

Skoleafdelingen Camp-service

Virksomhedsopgave

Kartoffel haps Kartoffel haps: Sport, madpakke og kan også fås til andre nemme mellem måltider. Flere varianter f.eks. en krydret udgave, med bacon/skinke eller chili smag. Kartoffelhapsen er kartoffelmos i en spændende snacksindpakning.

Skoleafdelingen Virksomhedsopgave

Rambuktyveri sikring Lavt hegn, 90 cm Placeres 1,5m fra facaden Kan i åbningstiden nedsænkes i jorden Stolper med fire 19 mm wires på Wirebrud ved 15 tons pr. wire

Fordele 100% sikring mod rambuktyveri Er usynligt i åbningstiden Minimal gene uden for åbningstid Forhindre parkering ved facaden Nem montering

Idéfremlæggelse på Kvik

7.maj´09

Pressedækning

7.maj´09 Undervisningsministeriet uddeler anerkendelse for skolens nyskabende samarbejde med erhvervslivet i forhold til undervisningen af de ældste elever Pionerprisen uddeles en gang om året til undervisere fra enten grundskoler eller videregående uddannelser, der har mod på at gå nye veje. Vildbjerg Skole vinder årets pioner-pris

Skoleafdelingen Fra projekttimer til linieopdelt overbygning.  Skoleåret : 2 projekttimer / uge i entrepenørskab / innovation i 7.årgang  Projektansøgning hos YE til en linieopdelt overbygning. Projektet har til formål at : 1.Indarbejde entreprenørskab på tværs af fagene som et naturligt element i projektarbejdsformen eller opgaven. 2. Fastholde alle elevernes motivation i undervisningen 3. Vægte det kreative og innovative højere i 7. årgang 4. Etablere en arbejdsgruppe til forberedelse af linieopdelt overbygning fra skoleåret 13/14 Næste projekt