Myten om de lugtende sko

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Advertisements

Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
”Intet” af Janne Teller
Energi- & Vandværkstedet
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Temadag tirsdag d. 29. november Temadagens formål  At du opnår viden og indsigt som forudsætninger for personlig stillingtagen til spørgsmål der.
Innovation og iværksætteri
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Socialpædagogisk læringsspil Udviklingsseminar I Christian Engel Brund Jeppe Sønderby Christensen
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Roskilde Bibliotekerne Grundlæggende introduktion til projektarbejde
Talentinternat modul 3..
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
MÆRKK - Markedskommunikation & Æstetik: Kultur & Kognition 1 Åbne biblioteker – pilottests G ode forslag og metodeforslag v/ Rasmus Grøn.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Udbredelsesformer. Form 1 En eftermiddag kl Te, kaffe og kage Oplæg fra ”ressourcepersoner” fra udviklingsholdet: Fremlæggelse af forløbstema og.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Procesorienteret skrivepædagogik i teori og praksis
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
Obligatorisk selvvalgt opgave
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Obligatorisk selvvalgt opgave
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
MTU ELM 2012 Tietgen Summer Camp Tietgen Summer Camp Mål ”Fastholde flere unge i HHX på Tietgen Handelsgymnasium” – især elever med gymnasiefremmed.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Workshop: At arbejde med myter og holdninger blandt personale v/ projektmedarbejder Tine Gomard.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Sprogbaseret læring i naturfag
læse- skrivevanskeligheder
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Gruppearbejde - podcast Produceres senest mandag den 22. oktober Hvis man i grupperne vælger at ”arbejde hjemme” denne dag, skal Torben have besked.
Problemer under debat i litteraturen. Det moderne gennembrud – oplæg og arbejdselv.
Undervisning på weekendindkald lørdag den Torben Sebro.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Bachelorprojektvejledning?
Skriveperiode (synopsis)
Børn med særlige behov i dagplejen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Gruppearbejde 1 Formål:
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Design Thinking Consultant Agnete Design Thinking Consultant
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentationens transcript:

Myten om de lugtende sko Elevens skriveudvikling og lærerens vejledning

Program Introduktion til dagens arbejde Gruppearbejde del 1+2 Fremlæggelser gruppe for gruppe Opsamling og introduktion til individuel skriveopgave på studienet

Gruppearbejde del 1 Forbered en fremlæggelse af følgende: En vejledningsstrategi i forhold til elevteksten ”myten om de lugtende sko” (brug kapitel 13 i ”Genreskrivning i skolen”) Skriv en konkret, konstruktiv og fremadrettet kommentar til eleven Forbered en simuleret skrivekonference, hvor én i gruppen agerer lærer og én anden elev Tid: ca. 20 minutter

Gruppearbejde del 2 Udvikling af ideer til skriveundervisning i og med myter overvej hvilket formål der er med at skrive/ læse myter Giv bud på en række førskrivningsaktiviteter, der kan kvalificere elevernes arbejde med at skrive myter selvstændigt – her inddrages kap. 13 i ”Genreskrivning i skolen”. Tænk både på aktiviteter, der motiverer og øger skrivelysten og aktiviteter, der øger elevernes indsigt i genrens struktur, sproglige træk og formål. Tid: ca. 20 minutter

Fremlæggelser gruppe for gruppe Gruppen præsenterer responsteksten til eleven Den læses op Gruppen uddyber ved at fortælle om overvejelserne bag den valgte ordlyd Gruppen simulerer skrivekonferencen med eleven i form af et lille rollespil Kort om overvejelserne bag lærerens strategi under vejledningssamtalen med eleven Gruppen præsenterer ideer til skriveundervisning i og med myter (jf. del 2 i gruppearbejdet) Hver gruppe har 15 min. til at fremlægge – i alt 30 minutter