Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder."— Præsentationens transcript:

1 Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder forbeholdes. Gengivelse af materialet uden Ventilens skriftlige samtykke er ikke tilladt ifølge gældende dansk lov om ophavsret, © 2017 Ventilen Danmark

2 Klassekultur II Indhold Speed-meeting Hesteskoen og idealerne
Afslutning af makkerskaber 2 min. Gennemgå programmet. I skal kigge på klassekulturen og helt konkret se på, hvordan det går med at leve op til idealerne. Og så skal I afslutte makkerskaberne.

3 Speed-meeting om fællesskab
15 min. Formålet med speed-meeting er, at eleverne bliver gjort opmærksomme på forskellige perspektiver på fællesskab, og hvad et godt/dårligt fællesskab er. Beskrivelse: Eleverne stiller sig på gulvet. Alle får nu udleveret en seddel med et spørgsmål på. Arket med spørgsmål findes i beskrivelsen af speed-meeting (fællesskab) under fanen ’Fællesskabelse’. Herefter går eleverne hver især hen til en tilfældig klassekammerat. På skift stiller de hinanden deres spørgsmål. Spørgsmålene skal først stilles, når alle har en makker. Går det ikke lige op, dannes en gruppe med tre. Når begge elever har svaret på hinandens spørgsmål, bytter man spørgsmål og finder en ny klassekammerat at spørge. Man stiller altså det spørgsmål, man selv lige har svaret på til den næste, man møder. Aktiviteten er i gang i ca. 10 minutter. Det er ikke meningen, at alle skal tale med alle, men alle skal tale med nogen, og gerne så mange som muligt. Så snart man bliver ’ledig’, rækker man hånden i vejret, så andre kan se, at man er med på et ’kort møde’. Afrund aktiviteten med at bruge 5 minutter i plenum på at samle op på, hvad eleverne har svaret til spørgsmålene på nogle af sedlerne.

4 Hesteskoen og idealerne
Forhold jer til følgende fem idealer for klassen. ‘Vi som klasse er gode til at leve op til…’ [Indsæt ét af klassens idealer] ’Helt enig’ ’Helt uenig’ 15 min. På forhånd har du skrevet fem af de idealer ind, som klassen lavede i lektion 2, og som du tænker, det er vigtigst (og måske mest nødvendigt) at få samlet op på. Du klikker dem frem ét efter ét, og beder eleverne forholde sig til, om de som klasse er gode til at leve op til idealet. De skal placere sig i hesteskoen på det punkt, der repræsenterer deres holdning. Læs mere om, hvordan du faciliterer ‘hesteskoen’ på under fanen ‘Fællesskabelse’.

5 Opsamling Hvilke to idealer skal vi arbejde videre med?
Hvad skal til for, at vi bedre lever op til vores egne idealer for den gode klassekultur? 5 min. Efter I har gennemgået de fem idealer ved brug af hesteskoen, bruger I ca. 5 minutter på at tale om de to idealer, som flest mente, at klassen ikke levede op til. Hvad kan klassen gøre for, at flere i højere grad kommer til at leve op til idealet. Her er det vigtigt at få talt om, hvad årsagerne er til, at de ikke efterlever idealet, og ikke bare konkludere ’så må vi tage os sammen!’ Overvej også om idealet evt. skal revideres.

6 Farvel til makkerskaberne
10 min. Giv eleverne lidt tid til at fortælle, hvad de har syntes om at være i makkerskaber. Makkerskabsgrupperne fortsætter – primært som arbejdsgrupper og som planlægningsgrupper i forhold til de fællesskabende aktiviteter. Fortæl, hvordan det bliver i fremtiden. At makkerskaberne genopstår i én eller anden form, hvis der kommer nye elever ind i klassen, så helt farvel er det måske ikke. Og at du også i fremtiden kommer til at bestemme arbejdsgrupperne en gang imellem.


Download ppt "Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google